USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Візьміть собаку в дім: луцькі патрульні сфотографувалися з мешканцями КП «Ласка»

10 Квітня 2019 19:38
Щоб допомогти знайти дім пухнастим мешканцям КП «Ласки», луцькі патрульні взяли участь у фотосесії з песиками.

Про це йдеться на сторінці патрульної поліції Волині.

«Для наших працівників це була перша фотосесія на таку тематику, адже ми переконані: тварини заслуговують належного ставлення.

Тож закликаємо не викидати собак чи котів на вулицю, дбати про тварин, а також по можливості брати собак з комунального підприємства, що на вулиці Мамсурова, до себе додому.

Якщо ви станете свідком неналежного або жорстокого поводження з тваринами, повідомляйте поліцію за номером 102.

За неналежне поводження з тваринами передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.

Згідно зі ст. 154 КУпАП (порушення правил тримання собак і котів), тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях, – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно зі ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами), знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів,- караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців. Якщо ж такі дії вчинені у присутності малолітнього,- вони караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
—— Показати IP 10 Квітня 2019 21:34
Не пойму... а до чого там автомобілі...???
1 Показати IP 11 Квітня 2019 08:28
тепер зрозуміло чому вони на виклики по 40 хв їдуть - то вони з собаками граються......., ще їм пісочницю і лопатки купити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus