USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волиняни рятували совенят, які випали з гнізда. Відео

9 Травня 2020 20:05
Двійко совенят, які ненароком випали із гнізда, що знаходиться на високій ялині у центрі села Лище Луцького району, врятували небайдужі місцеві мешканці. Вони обладнали нове гніздечко із пластмасового ящика, зробили теплу підстилку із духмяного сіна, а за допомогою високої драбини прикріпили нову оселю для совиного сімейства на дерево та помістили туди малечу.

Про це у спільноті Загублені та Знайдені Тварини. Луцьк та Волинська область розповіла мешканка села Лище Олександра Генелюк.

«SOS, село Лище! З гнізда випали совенята. На жаль, одне померло. Друге вчора ми поклали назад в гніздо. Сьогодні воно знову впало. Що робити?Гніздо криве, ненадійне... Здається, у ньому є ще одне совеня», - звернулася за порадою волинянка до небайдужих любителів тварин.

Історія викликала неабиякий резонанс у соціальних мережах.

Окремі користувачі радили Олександрі занести совеня до Луцького зоопарку.

На це зі сторінки Луцького зоопарку їй відповіли, що, якщо це можливо, совенят варто знову покласти у гніздо. Якщо ж знову випадуть чи не прилетить мама-сова, тоді привозити до працівників зоопарку, де їх вигодують і доглянуть.
Окрім того, відгукнулися й охочі забрати совенят додому й виходжувати їх самостійно.
«Моє бажання мати сову дома, а думала я про це давно, обернулось тим, що сова до нас прилетіла і поселилась сама…Виявляється, у мене дома уже п’ять років на комині живе сова і кожен рік виводить совенят... А я й не знала! Тільки сьогодні, запитавши у сина, чи хотіли б забрати та глядіти совенят, він мені сказав «а навіщо забирати, якщо у нас є свої? Вони на комині під капелюшком живуть». Я була дуже здивована. А я то думала минулого літа, куди горобці зникли ...», - розповідає у коментарях під дописом користувачка Руслана Помяновська.
Натомість волинянка Галина Юрчук поділилась своєю історією про дивовижний досвід порятунку маленьких сов.

«Нічого не робити... В гніздо закидати і все. Я якось одне (совеня, -ВН) кормила, то вночі мама ледве у вікно не билася, як почула що воно пищить в хаті у коробці», - розповідає жінка.
«Біля хати впало все гніздо, то мама переселила совенят в ящик, і їх сова кормила», - каже лучанка Ольга Сидорова.
Вона порадила Олександрі «дати совенятам фаршу і хоча б на гілку посадити». «Мама прилетить, не хвилюйтеся», - додала пані Галина.

Тож Олександра, покликавши на підмогу свого односельчанина Михайла Клімчука, який не полінувався взяти драбину, залізти на дерево, прикріпити гніздо із ящика до гілки та помістити туди совенят, поділилась неймовірним відео порятунку пернатих хижаків.
До слова, спочатку у гнізді сови знаходилось троє совенят, проте одне, на жаль, від удару при падінні загинуло. А ось двох інших вдалося врятувати. Після того, як пташенят помістили до нового житла, у надії, що мама-сова все ж прилетить з полювання і піклуватиметься про малечу, їм на перший час залишили «на вечерю» неживих мишей, яких знайшли у старому гнізді.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Михайло Клімчук, який брав участь у порятунку совенят, лищани не залишили совину сімейку без нагляду і постійно слідкують за розвитком подій.

«На щастя, мама-сова не покинула своїх діток і прилетіла до них. За станом на сьогодні вона перебуває з ними. А от совенята поводять себе дуже бешкетно: самостійно вилазять із нового гнізда, скачуть по гілках. Будемо слідкувати за ними. Якщо, не дай Бог, знову хоч якесь вилетить із гніздечка чи мама відмовиться від них, чи їм загрожуватиме небезпека, тоді доведеться їх прилаштовувати або в зоопарк, або в добрі руки», - розповів волинянин.

.
Підготувала Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Крук Показати IP 9 Травня 2020 23:53
Блін, це сови-підлітки, вони повинні покидати гніздо, ще не навчившись літати. Це закладено в них інстинктом, як і у багатьох інших видів птахів. Так званна стадія "злітка". Не потрібно їх спасати, батьки продовжують про них дбати і на землі, вигодовуючи, поки молоді пташки не стануть на крило.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 10 Травня 2020 10:02
Чудова історія зі щасливим кінцем. Це ще не підлітки - дітки. Коти тільки й чекають на них внизу.
Коля Показати IP 10 Травня 2020 10:27
Може там в гнізді зозуленя мале, і викидає інших..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus