USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

З казни Луцька виділять 3,5 мільйона на сміттєсортувальну лінію

15 Листопада 2017 13:18
Будівництво нової сміттєсортувальної лінії та низку робіт на полігоні твердих побутових відходів у Брищі передбачали у новій комплексній програмі, яку затвердили члени виконкому.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 15 листопада.

Крім того, у рамках нової Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища міста Луцька на 2018-2020 роки запланували будівництво притулку для бездомних тварин, зливової станції, сміттєсортувальної лінії та очищення русла Стиру від повалених дерев.

Як повідомив начальник відділу екології міськради Анатолій Гламазда, проект програми передбачає, що 2 мільйони з держбюджету виділять на будівництво притулку для бездомних тварин у Луцьку. Зокрема, з міського бюджету на це виділять 800 тисяч гривень, з інших джерел – 1,6 мільйона. 200 тисяч з обласного бюджету передбачать на організацію наукових екологічних експедицій, конференцій з актуальних екологічних проблем сьогодення для СНУ імені Лесі Українки.

На очищення біологічних ставків на міських каналізаційно-очисних спорудах необхідно запланувати 3 мільйони гривень у міському бюджеті. Ще 100 тисяч потрібно на будівництво зливової станції, 500 тисяч – на відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану заплави Стиру в районі вулиць Гнідавської та Ковельської (в т.ч. розробка проекту), 500 тисяч – на реконструкцію системи водозабезпечення для функціонування гідрології Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки (в т.ч. розробка проекту), 250 тисяч – на відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Жидувка (в т.ч. розробка проекту). 300 тисяч потрібно на відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Сапалаївка.

Очищення русла річки Стир від повалених дерев, догляд за прибережною захисною смугою (видалення аварійних, сухостійних, вітровальних, фаутних дерев) з метою покращення гідрологічного режиму та санітарного стану річки коштуватиме загалом 1,2 мільйона, утримання в належному стані прибережних захисних смуг та русел малих річок (Сапалаївка, Жидувка, Омеляник) на території міста – 500 тисяч. На будівництво локальних очисних споруд дощової каналізації на основних скидах у відкриті водойми міста (в т.ч. розробка проекту) передбачатимуть 500 тисяч гривень.

Крім того, на будівництво сміттєсортувальної лінії у міській казні хочуть передбачити 3,5 млн грн, ще 2 мільйони з міського бюджету – на придбання сміттєвоза. Також програма передбачає будівництво нової черги полігону твердих побутових відходів в селі Брище та проведення рекультивації І черги полігону ТПВ, проведення дегазації закритого полігону ТПВ та будівництво біоутилізатора. Кошти передбачатимуть відповідно до проектно-кошторисної документації.

Член виконкому Михайло Щур запитав, чи планується будівництво зливової станції, куди могли б зливати нечистоти автомобілі, що займаються прибиранням міста. Таку станцію, на його думку, варто розмістити ближче до очисних споруд, адже якщо облаштувати її на вулиці Мамсурова, виникатиме питання про додаткові витрати на перекачування великих нечистот в інший район міста. Тож Михайло Щур цікавився, чи буде така станція у районі вулиці Карбишева.

На що Анатолій Гламазда відповів, що таку станцію включатимуть у план роботи після завершення комплексних робіт на очисних спорудах міста.

Члени виконкому підтримали проект комплексної програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus