USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зубко засекретив місце, куди вивозитимуть сміття зі Львова

21 Червня 2017 22:03
Вивіз твердих побутових відходів зі Львова розпочнеться вже у четвер, 22 червня. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на брифінгу у Львові, передає БізнесЦензор.

"Завтра ми почнемо вивозити сміття. Вже визначилися з обсягами і транспортом - потрібно приблизно 600 рейсів. Куди возити - інше питання", - сказав Зубко, додавши, що місця прийому відходів зі Львова будуть визначені в робочому порядку.

При цьому Зубко наголосив, що не хоче обговорювати це питання публічно, оскільки відразу ж почнуться акції протесту і блокування.

Зубко закликав мера Львова активніше впроваджувати в життя меморандум, підписаний з мерами майже двох десятків міст Львівської області.

Крім того, віце-прем'єр пропонує розглянути питання про влаштування тимчасового полігону на території ТЕЦ-2, де місто планує побудувати сміттєпереробний завод.

"Там 125 гектарів площі і логічно, щоб такий полігон розмістився поблизу майбутнього заводу", - сказав Зубко.

Також віце-прем'єр сказав, що в разі потреби для вивезення відходів зі Львова буде залучено полігони з інших областей, крім того питання про ситуацію з вивезенням відходів зі Львова буде розглянуто на засіданні Державної комісії з питань надзвичайних ситуацій.

У той же час міський голова Львова Андрій Садовий сказав журналістам, що зустріч не принесла очікуваних результатів.

"Я не почув, куди нам вивозити сміття, у нас критична ситуація", - сказав мер.

Він також негативно висловився щодо ідеї побудови тимчасового полігону в межах міста.

Зі слів Садового, меморандум може запрацювати в рамках півроку, а місту потрібна ділянка під резервний полігон, тому що полігони області в даний момент не в змозі прийняти обсяги Львова.

Садовий повідомив, що у Львові накопичилося понад 11 тисяч тонн відходів. За інформацією управління житлового господарства ЛМР, станом сьогоднішній ранок сміття не вивезене з 473 контейнерних майданчиків житлового фонду. Це - 38% від загальної кількості, йдеться у матеріалі hubS.

«Сміття не вивезене з 5 контейнерних майданчиків закладів охорони здоров'я та 4 майданчиків навчальних закладів. Також не вивезено сміття з 6 контейнерних майданчиків підприємств (супермаркетів). Повністю очищені від сміття контейнерні майданчики Галицького району та контейнерні майданчики, розташовані на ринках », - відзначають в міськраді.

У повідомленні також нагадується, що всього у Львові 1 237 сміттєвих майданчиків житлового фонду, 23 майданчики закладів охорони здоров'я, 116 сміттєвих майданчиків навчальних закладів, 39 контейнерних майданчиків підприємств (супермаркетів) і 43 майданчики розміщені на ринках.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 21 Червня 2017 22:37
Оце сподобалось особливо:"При цьому Зубко наголосив, що не хоче обговорювати це питання публічно, оскільки відразу ж почнуться акції протесту і блокування"
Петро Показати IP 21 Червня 2017 22:44
"При цьому Зубко наголосив, що не хоче обговорювати це питання публічно, оскільки відразу ж почнуться акції протесту і блокування." - тобто Порошенко і гройсман будуть вивозити сміття без врахування думки місцевих громад - ось вам і децентралізація від БПП

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus