USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у 2017-му зміняться соцвиплати

11 Січня 2017 08:31
У 2017 році збільшилися лікарняні та добові, але можуть урізати допомогу.

Про це повідомляє видання «Сегодня».

Народжувати і хворіти українцям стане вигідніше. Внаслідок зростання мінімальних зарплат до 3200 грн і зростання прожиткового мінімуму (ПМ) з 1 травня і 1 грудня розмір багатьох виплат, розрахунок штрафів і зборів також зміняться.

Крім лікарняних, декретних, "родових" і допомоги для матерів-одиначок, збільшено вдвічі добові витрати відрядженим. Тепер по Україні мінімальна сума "на життя", не підтверджена документами, становить 320 грн. А на витрати при поїздці за кордон заладено 80 євро – в гривнях, за курсом Нацбанку на день видачі добових (приблизно 2400 грн).

Зі слів експертів, бюджет в результаті заощадить. Як пояснив президент Украналітцентру Олександр Охріменко, виплати, як і раніше, нараховуватимуть, виходячи з доходів родини. Тому, наприклад, якщо мати-одиначка з п'ятирічним сином заробляє 3200 грн, то їй жодну допомогу від держави тепер не призначать, оскільки ПМ 1600 грн, а дитини – 1355.

"Збільшення вдвічі мінімальної зарплати і залишення колишніми прожитковий мінімуму на ділі означає суттєву економію для держбюджету, оскільки доходи родини не зміняться. Тільки після зростання мінімальної зарплати багатьом малозабезпеченим допомагатиме не держава, а роботодавець", – говорить Охріменко.

Як повідомлялося раніше, З нового року набирає чинності законопроект №5130 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", згідно з яким мінімальна заробітна плата підвищиться до 3 200 гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧЕРЕЗ НОВУ «МІНІМАЛКУ» ВОЛИНЯНИ ЗАРОБЛЯТИМУТЬ ЩЕ МЕНШЕ

При цьому протягом всього 2017 року розмір мінімальної заробітної плати вже не буде змінюватися в залежності від перегляду прожиткового мінімуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 11 Січня 2017 09:37
Жити по новому. Людям яка ця допомога потрібна і то заберуть . Мінімалка більша? А зайдіть в магазин подивіться які ціни як та мама має витягувати з мінімалкою щоб прокормити себе і дитину. А ще я мовчу за комуналку чи взагалі вистачить тої зарплати оплатити .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus