USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Бойовики збільшили кількість обстрілів удвічі, троє українських бійців загинуло

26 Квітня 2017 08:15
Протягом вівторка, 25 квітня, у зоні АТО на Донбасі бойовики посилили кількість обстрілів порівняно з попередніми днями вдвічі - до 65-ти. Троє українських військових загинули, ще четверо отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на ранок 26 квітня.

На Донецькому напрямі вогнем мінометів калібру 120 мм, озброєння БТР, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики накрили українські опорні пункти поблизу Пісків. 120-міліметрові міномети застосували в районі Опитного та Луганського. Біля Авдіївки та Кам'янки били з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. По шахті "Бутівка" відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм. З озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів гатили по українських воїнах у районі Троїцького та Зайцевого, а позиції під Новгородським обстріляли з кулеметів та зенітної установки ЗУ-23-2. Озброєння БМП застосували біля Верхньоторецького. Поблизу Авдіївки та Новгородського активно діяли бойовики-снайпери.

На Приморському напрямі зі 120-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів бойовики вели вогонь по позиціях під Новотроїцьким. Морських піхотинців біля Водяного та Гнутового накрили вогнем мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а проти українських військових біля Мар'їнки застосували 82-міліметрові міномети. По опорних пунктах у районі Красногорівки били з гранатометів та кулеметів великих калібрів, а біля Широкиного та Павлополя – з гранатометів та стрілецької зброї. Проти морських піхотинців під Водяним та Широкиним застосували також озброєння БМП. Під Новотроїцьким активність проявляли бойовики-снайпери.

На Луганському напрямі вогнем артилерійських систем калібру 122 мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР та протитанкових гранатометів бойовики накривали україснькі опорні пункти поблизу Новоолександрівки. Міномети калібру 82 мм застосували в районі Жовтого, а з гранатометів різних систем обстріляли позиції поблизу Кримського та Попасної. З великокаліберних кулеметів та озброєння БТР гатили біля Новозванівки.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь", - уточнили в штабі АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus