USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чиновники Волині вигнали журналіста з наради.Втрутиться прокуратура?

8 Листопада 2013 12:04
Волинські чиновники перешкоджали діяльності журналіста, порушуючи норму про безперешкодний доступ до висвітлення заходів влади та органів місцевого самоврядування. Про це під час оголошення депутатського запиту до прокурора області Андрія Параки та голови Волинської ОДА Бориса Клімчука повідомив депутат облради Олександр Пирожик.

6 листопада 2013 року у газеті «Волинь-нова» з’явилася критична публікація журналіста Сергія Наумука «В аграрних чиновників – масонські наради?» У публікації йдеться про випадок, коли журналіста авторитетного друкованого ЗМІ, котрий висвітлював перебіг наради з начальниками управлінь агропромислового розвитку в селі Воютин Луцького району, не допустили на її пленарне засідання, мотивуючи це тим, нібито нарада носить виробничий характер.

«На мій погляд, така аргументація не витримує критики, оскільки інформація щодо розвитку тваринництва в області не відноситься до розряду секретних чи конфіденційних, а такі дії чиновників можуть бути розцінені як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», - зазначив у виступі Олександр Пирожик.

Втім, депутати не підтримали запит Пирожика. Тому він буде оформлений як звернення і скерований до голови Волинської ОДА та прокурора області.

Олександр Пирожик вимагає здійснити перевірку за вказаним фактом та поінформувати, наскільки підставними та обґрунтованими були дії чиновників по відношенню до журналіста, а в разі виявлення порушень чинного законодавства – притягнути винних до відповідальності, встановленої законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Бельбас Показати IP 8 Листопада 2013 12:34
Кажуть на цій нараді аграрні чиновники вирішували чи є різниця між тьолками і нетелями,
Бельбесу Показати IP 8 Листопада 2013 12:46
Та неправда усе це, що ви пишете, ніяких різниць вони не встановлювали, а фактично вони вирішували: скільки свиноматок необхідно на одного свинотатка...
Міля Показати IP 8 Листопада 2013 13:24
Цього горе-журналіста трєба гнати вср-ою мітлою. То ж чучало. Воно пробанячила повдня, а редактору збрехло шо його вигнали. Сміх з того пірожика.
Факт Показати IP 8 Листопада 2013 13:51
Горе-депутати з Боріскі більшості так ходять під себе що елементарне НЕ ПОЛІТИЧНЕ питання зтруханили підтримати. ГАНЬБА!
Працівник Показати IP 8 Листопада 2013 14:41
Яка там нарада? На що там дивитися в тому Воютині? На ту бабу Здрилючку? Так це клубок нервів і зла.
Знаю Показати IP 8 Листопада 2013 14:48
Це баба? Це б***ка, яка знущається з людей і їх обкрадає.
Ігор Показати IP 8 Листопада 2013 17:11
Хай цей журналіст, разом з редактором закінчать факультет журналістики, а тоді гавкають
ПР Показати IP 8 Листопада 2013 20:55
А ЧОМУ САМ ЖУРНАЛІСТ НЕ ПОДАЄ ЗАЯВУ В МІЛІЦІЮ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus