USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Директора волинської школи батьки вимагають звільнити

31 Грудня 2014 14:29
Перед початком новорічного ранку у селі Бодячів Ківерцівського району здійнявся галас. Звільнити з посади директора Бодячівської школи Олександра Сахарука вимагали батьки. Вони стверджують, що не проти, аби пан Сахарук вчителював у школі, але категорично проти, щоб він обіймав керівну посаду. А пояснень такій вимозі у них чимало, - інформує ТРК Аверс.

«Ми будемо груддю стояти і не випустимо директора доти, доки не приїдуть відповідні правоохоронні органи і не будуть судити його і нас», - категорично стверджує мама учня Яна Герасимчук.

З її слів, батькам уже давно накипіло, наболіло, а тепер вони вдалися до радикальних дій.

«Я вранці приїхав на роботу, щоб взяти участь у новорічному ранку. Прийшла група мам. І як зараз роблять - за бари і в клас. Кажуть, що будуть чекати допоки не приїдуть хлопці зі сміттєвим баком. Мене, навіть, в туалет не випускають», - скаржиться директор школи Олександр Сахарук.

Члени батьківського комітету освітньої установи свою вимогу про звільнення директора з посади пояснюють тим, що він повністю скомпрометував себе.

«Оскільки ми живемо у сільській місцевості, то на нашу школу здаємо сільськогосподарську продукцію. Наш директор, якось посеред автобуса, яким він щодня їздить на роботу, розсипав торбу з овочами – буряками, морквою, цибулею. У нього власного городу немає. Він це взяв з моєї кишені», - впевнена мама учня Людмила Мозга.

Інша мама теж розповідає вражаючі факти.

«Я особисто і не лише я неодноразово бачили директора у нетверезому стані на території школи. Я бачила, як він неодноразово брав хабарі. За що? За те, що він у нас от такий є», - каже Яна Герасимчук.

«Скільки батьки грошей на благоустрій школи не здавали, нічого з того не зроблено», - і собі нарікає батько Олександр Калитка.

Сам директор Бодячівської школи будь-які звинувачення на свою адресу відкидає. Каже, що на обійманій посаді вже десять років. І досі щодо його роботи не було жодних скарг.

Солідарні зі своїм колегою і в районному управлінні освіти.

«Він знайшов діловий контакт у спілкуванні з вчителями і батьками, а скарг щодо його роботи за 10 років - не надходило», - каже методист відділу освіти Ківерцівської РДА Надія Величко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 61
підтримую Показати IP 31 Грудня 2014 15:14
Всі вони (директори) - "безгрішні". Раз батьки вимагають - треба самому забирати монатки і йти, а не "виламуватися" - диму без вогню не буває. Лицемірсво різного рівня начальників уже всіх дістало.
світоч Показати IP 31 Грудня 2014 16:37
Нагадує якийсь шантаж з боку батьків. Може будуть і вчителів у сміттєві баки кидати за зауваження і двійки (справедливі) дітям? Це дикунство і неподобство.
Марта до світоч Показати IP 31 Грудня 2014 18:37
Світоч правий!
шура Показати IP 31 Грудня 2014 16:46
Мені соромно за таких батьків. Які готові посадити директора за кіло картоплі і 5 цибулини! Куди ми котимося?
Ксеня до шура Показати IP 31 Грудня 2014 22:40
Справа не в кіло картоплі і в парі цибулин, а в тому, що ці овочі він вкрав у дітей.Батьки горбатились на городах, щоб це виростити і віддати в школу для приготування обідів своїм дітям, а він вчинив як останній покидьок - не в себе на городі взяв, не в магазині купив, а пішов легшою дорогою - просто вкрав.
У-ух! до Ксеня Показати IP 1 Січня 2015 12:29
То йому колега принесла...,завжди носить
Ксеня до У-ух! Показати IP 1 Січня 2015 18:06
Звичайно, колега принесла. А колега ця - повар зі шкільної їдальні?!
Ирина до У-ух! Показати IP 4 Січня 2015 16:40
это не доказано может он купил или его угостили. опять майданная правда? какие же дети будут у таких мамаш?
информований до Ксеня Показати IP 24 Січня 2015 12:43
гулящі дівки стали порядними мамами і тепер качають права
люстратор Показати IP 31 Грудня 2014 17:31
Значить писати заяву про скоєні директором правопорушення в прокуратуру, міліцію і т п. Хай проводять перевірку, нарушив - відповісти згідно закону, не підтвердилось - заявника за сраку за наклеп згідно закону. Думаю тоді проводити сільські люстраціі бажання швидко відпаде.
справедливий до люстратор Показати IP 31 Грудня 2014 18:23
В нас Янукович-хряк тоже немає підстав на звільнення , його сини, пшонка і інші паразіти треба по закону вернути їх може вони і невинні, чуєш хр*нов ти люстратор.
Андрій до справедливий Показати IP 31 Грудня 2014 18:29
Чо дурні - бо бідні, а чо бідні? Бо дурні. В нас тепер всі розумні, всі люстратори, всі розумніші за директора школи. тому таке життя
Ирина донецкая до справедливий Показати IP 4 Січня 2015 16:43
а что ваш боров кровавый пэтя не ворует и его клика и коломойская морда? в своём глазу не бачите бревна?
вчителька Показати IP 31 Грудня 2014 18:35
Світом править зло. Ще не відомо, де директор взяв цей буряк, як уже йдуть погрози. А чи запитала в директора ця скандальна яна, як її чадо веде себе в школі і що його мусять терпіти? Ні, звичайно.
Ирина Донецкая до вчителька Показати IP 4 Січня 2015 16:44
ця яна сама неуч и такий буде ии сынок!
охі до Ирина Донецкая Показати IP 5 Січня 2015 19:56
коментар було видалено
Ківерчанин Показати IP 31 Грудня 2014 18:56
Вже не перший раз в школі вчиняють скандал ображені.яких директор законно,за погану роботу повиганяв з роботи.Скільки було різних перевірок,які так і не знайшли ніяких зловживань з боку Сахарука.Проведіть(компетентні органи ) ще одну перевірку і побачите,що звинувачення безпідставні.Директор потерпає за свою принциповість.А на рахунок нетверезого стану - не смішіть курей.Спитайте любого.
лучанин до Ківерчанин Показати IP 31 Грудня 2014 19:19
Не смішіть людей. ПЕРЕВІРКИ... Давайте не будемо ... про КОРУМПОВАНУ ВЕРТИКАЛЬ ВЛАДИ вже всі знають, навіть у селі.
Марта Показати IP 31 Грудня 2014 20:50
Суть справи має вивчити комісія по освіті Ківерцівської районної ради!
Ківерчанка. Показати IP 31 Грудня 2014 21:31
І це тільки частинка "заслуг" http://www.kivertsi.in.ua/townnews/index.php?n=3461
тато Показати IP 1 Січня 2015 10:26
ми терпіли кілька рок цей сором він не тільки крав а ще й з таким самим другом -вчителем в школі постійно пиячили а величко його захищає у самої грихів не менше--сметану молочко маселко і.т. д.дуже любить даремне сільське вчительским потом здобуте давно пора таких нахалюг гнати чикай і до тебе після свят прийдемо
Так Показати IP 1 Січня 2015 13:55
це не смішно - скоріше це гірка правда і правда на стороні отого знедоленого люду . Хотілосяб оцій гнилій і продажній інтелігенції та клєркам , що сидять в районних управліннях нагадати про елементарні поняття совісті , порядності , честі мундира ........
Іван до Так Показати IP 9 Січня 2015 10:06
повнясб з вами згідний. самі не вміють нічого а з інших вимагають
вчителька Показати IP 1 Січня 2015 18:36
Які щасливі бодячівці, викривши таку страшну корупцію...ха,ха,ха. Ви навіть не знаєте і не догадуєтеся,хто вас навіки ОБІКРАВ. ВАс і ваших чад, то добивайте своєю тупістю вчителів та директорів за те,що ваші сирунів соплятих навчають бути людьми, а не безкультурним бидлом. Що ж там красти, як вас там 40 з половиною батьків. хтось на аверсі родичів чи знайомих має от і зазняли,а чого аверс ніколи ні вякій школі не зазніме безоплатно хороший захід, чи робочий день директора, вчителя.Тоді всі побачили б від чого ми педагоги пяні. А таких мам без намордників в школу не пускати. Працюйте десь,а бо може в бодячеві такі батьки замінять і директора і вчителів. Зробимо на волині акцію "ЗБІР БОДЯЧІВСЬКИМ ДІТЯМ БУРЯКІВ ТА ЦИБУЛІ " мама гайда до школи з мішками
Для вчительки до вчителька Показати IP 1 Січня 2015 19:51
Шановна вчителько!Якщо ви обзиваєте дітей яких навчаєте сирунами соплятими то вам точно місце не в школі,ви мабуть там пристроїлись щоб поблизу міста як і Сахарук.Така проблема не тільки у вашій школі,треба починати з районного відділу освіти.
Ирина Донецкая до Для вчительки Показати IP 4 Січня 2015 16:49
коментар було видалено
Анонім до вчителька Показати IP 3 Січня 2015 00:20
Безкультурне бидло як раз тут ви.....ви за свою працю отримуєте зарпатню,а якщо вас щось не влаштовує,то ви завжди можете піти на якогось вахтера чи прибиральника(не в обіду цим професіям)...якби я взнала б що про мою дитину таке говорять,я особисто відкрутила б тій вчительці голову...я поражаюсь з вас....подарочки на якесь свято від тих "сирунів" берете....якщо там так погано,то чого вчителя-пенсіонера не можна відправити з вчительського крісла ще років5-10...скількі вже можна плакати????
Ирина Донецкая до Анонім Показати IP 4 Січня 2015 16:50
А чего ж ты дружбан АНОНИМ???
Анонім до Ирина Донецкая Показати IP 4 Січня 2015 17:55
Бо мені так захотілось...яка різниця як хто підписаний...якщо вам так краще то я могла б підписатися "мама",але мені і так добре)))
antixman до вчителька Показати IP 10 Січня 2015 16:42
Шановна давайте без популізму! Усе з малого і починається. Янукович теж починав з шапок! Регіонали ви всі продажні!!!
мама Показати IP 1 Січня 2015 18:53
Такий позор,що пережив Сахарук може завтра спіткати любого педагога. Самі просите на екзаменах оцінки, за хабарі устроюєте в технікуми,вузи ,а з директора робите злочинця. Ще вам до САХАРУКа, як до Ківерець рачки... Він в цьому випадку дуже коректно, сміливо і по- людськи себе повів.МОЛОДЕЦЬ Візьмемо за приклад, бо багатьом у знак поваги дають пару морквин,цибулин, аба коробку цукерок. Будемо знати як АВЕРСу піднімати рейтинг та його тупим глядачам.Аверс великого начальника, який краде по- справжньому чіпати не буде...А це догода родичам, чи не приязнь особиста до директора З новим роком Команду АВЕРСА, що працювала в Бодячеві. давайте більше передач про педагогів, хоч так нас будуть знати ,а то жодної за рік передачі про педагогів не було немає і не буде ні на аверсі ні на ВолинськомуТБ. ТО був герой Климчук , а тепер ,той ,хто займає цю посаду на місяць,чи 2.
піонерка Показати IP 1 Січня 2015 21:45
якби це трапилось при комуністах то весь відділ освіти з такими педагогами сиділи б у вязниці а так калічать дітей але це не одинокий випадок таранчука потрібно повернути назад
rjveyzrf до піонерка Показати IP 1 Січня 2015 22:25
Юлiане Вiталiйовичу - ми розумiємо, що Ви роботу шукаєте, алеж не в такий спосiб - ще й жiнкою прикидуватись.
Ирина Донецкая до піонерка Показати IP 4 Січня 2015 16:52
коментар було видалено
мами Показати IP 1 Січня 2015 23:37
Сахарук перестань пролити а разом з великим комбынатором величко-збирайте манатки тай будете мити моркву в Лозни Там накрадете моркви буряка а також взяток наберете Безвстиди
Петро Показати IP 2 Січня 2015 11:09
Тепер більшість батьків скандалісти добрячі. Далі власного носа не бачать. Висмокчуть проблему з пальця і нароблять шуму.
Ківерці Показати IP 2 Січня 2015 12:47
Якщо Сахарук такий "золотий" директор то чому ж його з Ківерець (був директором 1шої) поперли в село???
ЯЯ Показати IP 2 Січня 2015 20:35
Поперли З Ківерець,бо яркий і заслоняв бездарам місце. Такі,.як він багатьом мішають, бо на поверхню випливло і далі випливає .займає посади Л***о
Марина Показати IP 2 Січня 2015 21:15
Люди все правильно написали від першого слова до останнього. Давно його пора гнати!
ЯЯ Показати IP 2 Січня 2015 21:54
АМІНЬ Кончайте писати цю дурню про все і про всіх ,мої славні УКРАЇНЦІ .СЛАВА УКРАЇНІ.
ківерчанин Показати IP 2 Січня 2015 22:34
можливо Бог почув наші молитви і освітянське сміття з допомогою обл виметуть із шкіл а вже після свят всі разом візьмемося за лікарню
Микола Показати IP 3 Січня 2015 20:10
А за лікарню взагалі !!!!!!!!! В Ківерцівський все просто потонуло в корупції та бездарності "лікарів", а ще окрема тема, корупції в медичному училищі!!!!!
яяяяя....... Показати IP 4 Січня 2015 16:44
батьки правельно зробили!! молодці))
Аверс Показати IP 4 Січня 2015 19:09
Сахарук будучи директором 1-ої школи нераз вимагав хабарі від батьків, ця непорядна людина бути директором не може,він є злодій! А на рахунок батьків - МОЛОДЦІ , потрібно відстоювати свою думку. Це працьовиті люди і всі ми розуміємо як важко жити в селі у наші часи, і чому така безвідповідальна , нахабна людина як Сахарук має обкрадати дітей і школу. Схаменіться, ви всі знаєте його вчинки.Скажіть мені хто ваш друг, а я скажу хто ви . Бог на світі все бачить...
Громадський діяч Показати IP 5 Січня 2015 20:24
Шановні педагоги Бодячівської школи! Стережіться! Бо, як завжди буває, батьки зловили кураж і думаю на цьому не зупиняться. Скоро дійде черга і до ВАС, будуть призначати вчителів, техпрацівників. Раз так, то нехай візьмуть на себе і виплату заробітної платити. Мало того, будуть пробувати впливати і на відділ освіти, а можливо і на обласне управління. Думаю, що далі (якщо виникне така ж ситуація по других працівниках школи) повинна вмішатись міліція. Однак, погоджуюся з тим що громадська думка важлива в теперішній час, раз виникла така ситуація- значить директор не працював з батьками, недостатньо прозоро велась господарська діяльність, адже батьки теж є учасниками навчально-виховного процесу. Заяву написав на звільнення - реально оцінив ситуацію, респект.
Ківерчанка Показати IP 9 Січня 2015 13:22
Таких директорів у Ківерцівському районі багато,а покривають їх районний відділ освіти,давно вже треба почистити кабінети, бо ці працівники по іншому працювати невміють, вони тільки і чекають якби хтось щось подав!
Ківерчанин Показати IP 10 Січня 2015 17:13
Шановна Надіє Величко! А ви погляньте не за 10 років, а за 15 р! Починаючи з ЗОШ #1. То й прозрієте. За одно і Вас можна було б перевірити.
anonimchik Показати IP 10 Січня 2015 18:05
Дуже шкода, що захопившись надмірним вихованням директора, деякі батьки нехтують вихованням власних чад , мовляв:- ми віддаємо дітей до школи - то нехай там їх і виховують. А хто ж тоді має їх навчати? І ви впевнені, що такі "голімі" директори і вчителі зроблять це краще за вас?
Ківерчанка до Аnonim Показати IP 11 Січня 2015 23:06
Дорогий anonimchik мова йде не про вчителів, які за мізерну плату роблять дітей людьми, а про директорів, які несумлінно виконують свої обов'язки. Чому одні директора стараються для школи і дітей,знаходять спонсорів, виграють гранди,і не вимагають з батьків і вчителів фінансової допомоги, а інші так звані директора строять собі дачі за рахунок школи і нас з вами.
мамочка Показати IP 12 Січня 2015 23:03
Мені, здається, що це ще не кінець! Це ще той ЖУК, його голими руками не візьмеш. Вчора написав заяву, взавтра пішов на лікарняне, там все "Схвачено" і за все "Заплачено". весь відділ освіти за Сахаруком горою стоять, підшукують йому роботу. Ох не пощастить тій школі, яка візьме до себе цю Людиноньку з волохатою ЛАПОЮ.
Марта Показати IP 14 Січня 2015 12:50
А як бути тим директорам, які в школі мають землю, вирощують с/г продукцію для шкільних їдалень, а обласне КРУ хотіло їх оштрафувати за доходи? Виходить, хто не має землі в школі, тому краще жити? Мамусі з Бодячева, жду коментарів!
Ківерчанка Показати IP 15 Січня 2015 22:15
Марто, я неможу зрозуміти, чому ви чекаєте коментарів від мам з Бодячева, це запитання потрібно задати районному відділу освіти. Чому, коли школа вирощує свою с/г продукцію і робить запаси на зиму (для учнів,не для директора) то зразу згадують санепідемстанцію, яка прикопається до всього і заборонить все,а школи, в яких вміють ділитись з районним відділом освіти даже банальна перевірка неприїжає, там де дійсно треба провірити. Так само обласне КРУ, як грядочку вони побачили,а те що є працівники в школах,які рахуються лише на папері(кучегари,сторожі,прибиральники),хто за них получає заробітну плату, чому це ніхто неперевірить куди діваються державні кошти? Ось які запитання ви маєте задавати керівництву освіти,а не простим мамам з Бодячева, які показали, що народ сила!
Вчитель Показати IP 16 Січня 2015 00:02
По Ківерцях гуляє новина , що нібито поки Сахарук на лікарняному, то кадри відділу освіти підшуковують йому роботу! Оце буде ганьба! І як ви думаєте до кого завітаємо за відповіддю............
Ківерчанка Показати IP 16 Січня 2015 08:55
Ну хоче людина працювати хай працює, але вже не в освіті, невже незрозуміло йому самому і віддлу кадрів що все ваш час пройшов пора дати місце молодим кадрам працювати, як можна з такою ганьбою розглядати варіанти роботи в інших педагогічних колективах, та сидів би тихенько і з внуками грався.
Оксана Григорівна Показати IP 16 Січня 2015 21:25
По Ківерцях гуляє багато всяких новин, так що можливо і підшукують йому якесь місце вчителя. Наскільки мені відомо Сахарук написав дві заяви : одна- про звільнення з посади директора, а друга - про перевід в іншу школу району на посаду вчителя (в Бодячеві додатково викладав історію ). Клопотання відділу освіти про його звільнення вже знаходиться в районній раді і звільнення діло техніки та недовгого часу. Звільнити з посади вчителя він не просить. Тому мабуть відділ освіти і шукає йому декілька годин в іншій школі щоб задовільнити заяву не порушуючи закон (страхуються від судової тяганини, якщо така виникне) . Ви ж не будете захищати відділ освіти чи райраду в суді і виплачувати різні неустойки та моральні відшкодування , правда ж? Так що перестаньте кидатись популістичними гаслами "завітаємо", "винесемо" і т.д. Дотого ж мені відомо, з роповіді деяких батьків, вони домагалися лише звільнення з посади директора, а до його вчителювання не мають ніяких притензій, говорять-нехай працює. Так що шановний "вчителю" не примазуйтесь до батьківського руху, тут не вийде пропіаритись який ви активіст (ка). Але справді, краще було б взагалі піти на заслужений відпочинок і бавитись з внуками.
Ківерчанка Показати IP 21 Січня 2015 18:40
Миколо Васильович Грибук! Ви керуєте зараз великою організацією. Вас кретикують за бездіяльність по відношенню до Бодячівської школи. Чому Ви мовчите? Чому не приймаєте ніяких мір? Ви привселюдно обіцяли розібратися. Будь ласка почніть, як Ви казали перед камерою,зі сторожів,які навчаються на стаціонарі, але рахуються по бухгалтерії нічними сторожами. Це можливо? Почніть з бухгалтерії, і з штатного розпису. Кожен директор пхає свого родича.
Посторонній Показати IP 30 Січня 2015 21:30
Ви всі не думали, що це не батьки "заварили кашу", а хтось мітить на місце Сахарука. Я думаю, що це, можливо, і вчителі з Бодячівської школи. А це що директор буряка вкрав це просто крок до зміщення його з посади..
Липно Показати IP 9 Березня 2015 20:42
Дайте чоловіку до пенсії докерувати - рік залишився.
Ківерчанка до Липно Показати IP 13 Березня 2015 22:30
А чому чоловік недумав про пенсію,коли хабарі брав? Чому коми рядовому вчителю залишається місяць до декрету її гарно просять поділитись дикретними бо недадуть доробити? Чомусь за цих людей ніхто не думає?
лллллл Показати IP 5 Листопада 2015 18:41
правду казали чіплялись до директора а тепер взялися і до вчителів і пані яні скажу одне як сама ходила то це вже непамятає. вбралася в піря і починає мститися вчителям які її вчили а вчителі невинуваті що тебе недоглядали твої батьки алкоголіки нечіпляйся а вчипися за суху гіляку анє то займися за виховання своїх дітей а то безкультурщина одна
Анонім Показати IP 11 Червня 2016 16:56
чому чоловік був звязаний знаркотиками а тепер директор школи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus