USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Людей повертають на кордоні: у луцькому паспортному столі змушують робити неякісні страховки?

14 Грудня 2018 07:00
При оформленні закордонного паспорту у паспортному сервісі «Документ», що в ТЦ «Варшавський» у Луцьку, в людей вимагають оформити страховий поліс у страховій компанії «Київ Ре», яка не входить в список семи страхових копаній, рекомендованих Посольством Республіки Польща в Україні. До того ж, страховий поліс компанії взагалі не відповідає законодавству, через що люди мають проблеми з оформленням віз та при перетині кордону.

Варто зазначити, що для оформлення закордонного паспорту не потрібна страховка, однак її нав’язують людям, мовляв, її обов’язково оформляти, бо можуть бути труднощі з оформленням паспорту.

Підприємець Олег Олешко звернувся в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини, щоб застерегти та попередити волинянин про ймовірні проблеми з формленням страхового полісу при виїзді за кордон.

Під тиском змушують оформити страховку, яка не відповідає законодавству, хоча вона взагалі не потрібна

Як стверджує підприємець, працівники паспортного сервісу «Документ», під тиском змушують клієнтів, які хочуть оформити закордонний паспорт, купувати страховку страхової компанії «Київ Ре», яка не відповідає вимогам та законодавству України.

«Є багато посилань з офіційних сайтів, де залишені сотні скарг людей, які купували страховки ось цієї горе-компанії, - людям роками не повертають кошти. Працівники паспортного столу говорять клієнтам, що для того, аби в них не було проблем при оформленні закордонного паспорту, потрібно оформити страховку наперед, хоча вона взагалі не потрібна при оформленні паспорта», - каже Олег Олешко.

З його слів, людина, ще не маючи закордонного паспорту, під моральним тиском, що може не отримати паспорт, купує ось цю страховку наперед.
«Страховка робиться три хвилини зазвичай перед виїздом закордон, а вони беруть передоплату і видають страховку в день отримання паспорту. 300 гривень додаються до обов’язкового латежу за паспорт, що робить його втричі дорожчим, аніж в державних установах. В ЦНАПі паспорт коштує 510 гривень, в «Документі» - орієнтовно 1300-1400 гривень. В підсумку люди переплачують за паспорти, оскільки думають, що скрізь величезні черги, хоча їх немає зараз ніде», - наголошує чоловік.

Зазначимо, що на сайті портал електронних сервісів Волині вказано, що за оформлення паспорта протягом 20 робочих днів ЦНАП у місті Луцьку просить 557,32 грн, протягом 7 робочих днів — 810,32 грн. Натомість на сайті паспортного сервісу «Документ» вказано, що за оформлення закордонного біометричного паспорта потрібно віддати 957,32 грн, з яких 557,32 грн – це вартість адмінпослуги, бланку і його персоніфікації, а решта – це послуги підприємства. Щодо термінового оформлення, то воно коштує 1210,32 грн.
Чому в паспортному сервісі змушують оформляти саме цю страховку

Ще раніше Олег Олешко розповідав, що у приватній розмові з працівниками паспортного сервісу «Документ» йому повідомили про корупцію в їхній організації: «Наприклад, я вказую у страховці на 180 днів суму страховки 30 тисяч євро, що є передбаченими мінімумом – вимогою для подорожі за кордон. Натомість «Документ» вписує суму страховки 50 тисяч євро, відповідно й просить за послуги 500 гривень. Усе тому, що вони мають із цього відсоток. За кожен укладений договір з волинянином, вони отримують в конверті від страхової компанії «Київ Ре» 50%-70% «подяки». Ці кошти ніхто ніде не обліковує. Сума ділиться між працівниками, які мають по 15-20 гривень з людини, і столичною адміністрацією.

За день вони оформлюють страховку на 50-100 людей. Тому й намагаються продати якнайдорожче», - переконаний підприємець.

Зокрема, Інформаційному агентству Волинські Новини вдалося записати розмову під час оформлення закордонного паспорта між клієнтом та працівницею паспортного сервісу. Так, працівниця паспортного сервісу «Документ», що в ТЦ «Варшавський», запитує, чи буде клієнт оформляти медичну страховку, а на питання, чи вона обов’язкова, відповідає, що обов’язкова при перетині кордону з біометричним паспортом. Назва страхової компанії «Київ Ре», і клієнт отримає страховку відразу, хоча лише подав документи на паспорт, і вона йому без паспорта не дуже потрібна. Зі слів працівниці, вартість страховки цієї компанії становить 300 гривень.
Як розповів підприємець, близько місяця тому через його дії керівник паспортного сервісу «Документ» урізала своїм працівникам премії на 50%, оскільки ті не виконали план: «Перед ними стоїть завдання продати якнайбільше «макулатури». За страховку на 90 днів вони беруть 300 гривень, але вона зовсім не відповідає вимогам.

Від 17 вересня 2018 року, страхова компанія «Київ Ре» офіційно виключена зі списку, а до цього часу консульство її приймало. Незважаючи на це, працівники паспортного сервісу наполягають, що з цією страховкою не буде проблем. А виключили зі списку через проблеми по виплатах, які не відповідають вимогам. До 17 вересня було більше 100 страхових компаній, але через невиплати компенсацій через події в Європі, список зменшили. Основною вимогою є репатріація, тобто повернення тіла в Україну у разі смерті, і лише сім страхових компаній дали обіцянку виконувати це».

Чоловік говорить, що якби в паспортному сервісі змінили б цю страховку, наприклад, на PZU, то він не сказав би жодного слова, оскільки вона є в рекомендованому списку.

«В мене біля входу на першому поверсі стоїть банер, на якому написано, що страховка ГЛОБАЛ ГАРАНТ коштує 200 гривень, і вона відповідає всім стандартам. Тож, коли люди у паспортному сервісі кажуть, що куплять страховий поліс у мене та ще й дешевше, то там стверджують, що це шахраї, а в них все офіційно.

Коли я приходжу до входу паспортного сервісу, пропонуючи людям страхування, то мені відмовляють, мовляв, їм сказали придбати страховку саме тут. Тільки намагаюся сказати людям, що закордонний паспорт можна отримати втричі дешевше у державних установах, то працівники паспортного сервісу звертаються до свого керівництва, аби заборонити мені з’являтися в цій установі. Люди зовсім не поінформовані про те, що черг в державних установах немає. Всі, кому був конче необхідний закордонний паспорт, давно вже його зробили», - переконує підприємець.

Людей повертають на кордоні, або Чому варто оформлювати поліс лише в перевірених страхових компаніях

Олег Олешко наголошує, що з страховками компанії «Київ Ре» людей повертають з польського кордону, оскільки вони взагалі не відповідають вимогам, натомість є рекомендований перелік з семи страхових компаній, які мають право подаватися на візу.

«Багато людей, не знаючи цього, бере страховку «Київ Ре» і подає на візу, а коли потім отримують відмову, то не знають, через що.

Консульства застерігають, щоб люди оформлювали страховки лише в перевірених страхових компаніях, оскільки можуть бути відмови у видачі віз, і кожного дня сотні людей по Україні отримують відмови, не знаючи чому», - стверджує лучанин.

Зокрема, на офіційному сайті Посольства Республіки Польща в Україні подається перелік страхових фірм, поліси яких відповідають вимогам, зазначеним у Законі про іноземців: PZU Україна, ГЛОБАЛ ГАРАНТ, ПРОВІДНА, ГАРДІАН, ЕТАЛОН, КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП, ЄВРОПЕЙСЬКЕ ТУРИСТИЧНЕ СТРАХУВАННЯ.

Як ідеться на сайті, визнаватись будуть поліси з мінімальною сумою страхового покриття 30 000 євро, що дійсні протягом періоду перебування іноземця на території Польщі та забезпечують усі витрати, які можуть виникати під час перебування у зв’язку з терміновою потребою повернення з медичних причин, надання медичної допомоги, невідкладної шпиталізації, або у зв’язку зі смертю, в якому страхувальник зобов’язується покрити кошти, які надаються застрахованій особі для оплати медичних послуг для закладу, що надає ці послуги, на підставі рахунку, виданого цим закладом.

Зі слів Олега Олешка, зазвичай страховка має забезпечувати компенсацію за травми на виробництві, переломи. Людина оплачує свої кошти, на місці передзвонює на гарячу лінію страхової компанії, повідомляючи номер поліса, це фіксують. А вже в Україні в представництві компанії потрібно надати поліс, чеки і ці кошти повертають в повному обсязі. У випадку настання летального випадку людині не потрібно збирати велику суми коштів на репатріацію, адже це робить страхова компанія.

«Коли польські прикордонники бачать страховий поліс від «Київ Ре», то розвертають людей на кордоні, і вони просто не знають, чому це робиться. Людина не піде вирішувати питання, оскільки не подумає, що її обманула ніби державна установа, хоча до державної установи паспортний сервісний центр «Документ» немає жодного відношення. Це абсолютно комерційна установа, державною установою є ЦНАП від міської ради, в нього є офіційний тариф, який зазначений у законодавстві України», - наголошує підприємець.

Страховій компанії «Київ Ре» загрожувало позбавлення ліцензії ОСЦПВ

За повідомленням видання Капітал, до 5 жовтня страхова компанія «Київ Ре» могла позбутися ліцензії ОСЦПВ, якби до 5 жовтня не надала Нацкомфінслуг звіт про виконання приписів, які були пред'явлені компанії після останньої інспекції.

Зокрема, у компанії виявилася кредиторська заборгованість на суму 300 тисяч гривень та проблеми з активами, близько 30 мільйонів гривень яких розміщувалися в «сміттєвих» цінних паперах.

«В ході перевірки було виявлено низку серйозних порушень. Але ми сподіваємося, що компанія їх усуне», - повідомив член Нацкомфінпослуг Денис Ястреб.

У цьому впевнена і директор самої «Київ Ре» Альбіна Тищенко.

«Кредиторську заборгованість ми вже погасили. Її не можна назвати істотною хоча б тому, що тільки по ОСЦПВнаша компанія щомісяця виплачує 1 млн грн. Що стосується нелістингових цінних паперів, в яких розміщені активи, то і цю проблему ми вже майже вирішили, хоча в нинішніх умовах зробити це непросто. І не тільки нам - всьому фінансовому ринку», - вважає Тищенко.

Непрямим доказом фінансової стійкості «Київ Ре» вона називає той факт, що у компанії немає боргів перед фондами Моторного (транспортного) страхового бюро і недавно бюро, після перевірки, видало страховику 11 тисяч бланків полісів ОСЦПВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Тц Варшавский Показати IP 14 Грудня 2018 08:55
Всі розуміють Неадекватність Станкевич Деректора паспортного. Девочка з великими понтами і апетитами Два дні тому до неї за відкат привели 30 майбутніх солдатиків ліцеїстів Під командуваням командира всі рушили робити паспорта в приватеу установу Перед тим скажавши підлеглим що саме тут треба робити. Командири звісно виконали план по паспортам Отримали відкат. А молоді зелені солдатики переплатили баригам в приватну організацію величезну суму коштів Ту кірівницю с тим командиром до прокуратури треба Відео докази є. Записані
луцьк Показати IP 14 Грудня 2018 09:46
Зверніть увагу що паспортний сервіс є Комерційною установою..І ніякого відношеня до держави не має Не ходіть до них на паспорти .черг на Біо паспорти немає в. ЦНАПІ паспорт коштує звичайний 510 грн за 3 тижні а териіновий 810 грн за 10 днів максиму ЦНАП ЦЕ Є ДЕРЖ УСТАНОВА Санкевич.Ю.А недо Керівниця агітує людей з району Волинської області. мотивуючи .черги є на паспоти.... ЇХ НЕМА не ведіться на цю коромповану банду ЦЕ ШАХРАЙСЬКА КОНТОРА
Семенюк Показати IP 14 Грудня 2018 09:59
Скільки можна. Куди живеться прокуратура Колу вже цю неадекватну паспортиску З любомильщини Юлю. Візьмуть на контроль Вона стільки Ковельчан обіграла. Що просто жах
У цнапі Показати IP 14 Грудня 2018 10:09
23 листопада здавала документи на закордонний паспорт. Черги не було зовсім.
Татарин обрізаний Показати IP 14 Грудня 2018 10:09
Це замовлення - усе добре ...
Оптимістка Показати IP 14 Грудня 2018 10:27
Хто ж їх брати буде? Ті, з якими вони діляться??? Рука руку гріє...
Любомиль Показати IP 14 Грудня 2018 10:49
Нас туди направивив якось Такий собІ решала з Любомля Ю.Кравчук Це права нога Станкевич Сказали щоб прискорити видачу паспорта треба заплатити тому Кравчуку а він порішає з керівницею. вони і решають .правельно там сказано люди з любомля.і ковельского району тути як стадо ходить щей .обдирать людей за неіснуючі черги. хай всі людли знають що ПАСПОРТНИЙ СЕРВІС ЦЕ КОМЕРЦІЙНА УСТАНОВА А НЕ ДЕРЖАВНА паспорти робляться в держ установах наприклад ЦНАП ЯК би ми знали раніше то цим АФЕРИСТАМ не платили б такі гроші хай цими неробами прокуратура займеться нарешті
Виталий Показати IP 14 Грудня 2018 11:13
ГЛОБАЛ ГАРАНТ не мае в Переліку страхових фірм, поліси яких відповідають вимогам, зазначеним у Законі про іноземців
Так до Виталий Показати IP 14 Грудня 2018 12:08
Звісно. Від 12.12.2018 р А стаття готувалась раніше такщо не умничай. І глобал вже не пишеться розумнику А шахрайка з паспортного незважаючи на заборону пише і надалі Але на перетин Кордону Глобал чудово підходить
Виталий до Так Показати IP 14 Грудня 2018 14:02
спасибо
луцьк до Виталий Показати IP 14 Грудня 2018 15:16
УВАГА ВСІМ ХТО НЕЗНАЄ у паспортному сервісі є свої решали один із них так звана Пешка Кравчу.Ю би..ло ще те привозить тих людішок з районів і чешуть їм шо тіпа черги платіть касу парішаєм а цей колхознік має таку баришню Юльку паспортистку до якої заїжає що додому.і що в паспотний завести касу і нетільки....робіть щось з ними вони задовбали вже з тою брехнею прийміть міри бо вже готуємо групою людей заяву в прокуратури на цю парочку
Тарас Показати IP 14 Грудня 2018 12:09
А Олешко ніяк не вгомониться зі своїми страховками
Свідок до Тарас Показати IP 14 Грудня 2018 17:51
Ви незнаєте як ця Станкевич Грабує Людей. Пенсіонерів. Війскових. Та Інвалідів. І простих Волинян. Це хвора особа. Їй що з дитини здерти і розвестимна гроші що з мажора В неї в душі нічого святого
Татарин Показати IP 9 Березня 2019 10:07
Та пітрило гниле цей Олешко, Сам на відкатах живе, не нажреться ніяк. Скільки працює гівном займається, людей з кордону повертають регулярно, шахрай довбаний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus