USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанка каже, що міліція змусила її зізнатися у крадіжці, яку вона не вчинила

4 Березня 2011 16:04
Колишню прибиральницю луцької школи №23 підозрюють у крадіжці чималої кількості грошей, жінка ж стверджує, що явку з повинною написала з примусу міліції.
Колишня прибиральниця луцької школи № 23 Тетяна Жучаєва ще 13 січня пішла до цього навчального закладу забрати з уроків власну онуку, - інформує ВІП із посиланням на телеканал «Аверс».
Дівчинка відпросилася в бабусі відбути гурток. Жінка погодилася.
Доки чекала малу, спілкувалася з техпрацівницями. Коли заняття закінчилися, бабуся та онука пішли додому.
Правоохоронці забрали жінку до відділку, де, зі слів затриманої, у досить грубій формі пояснили, що у школі №23 в однієї вчительки зникла кругленька сума грошей. Жучаєвій розповіли, що готівка була в сумочці, а сумочка – у шафі. Гроші, мовляв, вкрала саме вона, бо її впізнали учні.
«Мовляв, діти бачили, що жіночка у коричневій «дубльонці» була, заглядала в шафу, на каблуках», – розповідає Жучаєва. І додає, що не пам’ятає, коли чобітки на каблуках взувала.
Заперечує й те що вона була одягнена у коричневу «дубльонку» – мовляв, була у зеленій.
Директор ЗОШ № 23 на камеру говорити відмовився, проте факт крадіжки підтвердив. Каже, постраждала вчителька одразу написала заяву про злочин до міськвідділу міліції. Далі справа – за стражами порядку.
Правоохоронці дуже довго допитували підозрювану. «Я казала, що нічого писати не буду. Як я сама на себе буду зводити наклеп? – згадує жінка. – Старший слідчий кримінального розшуку замахнувся… По-перше, образливо, що мене в житті ніхто так не ображав і не принижував».
Розповідає, що на неї тиснули психологічно і таки примусили написати зізнання.
«І всі хором кричать, щоб я написала заяву, – розповідає жінка. – Я кажу, що добре, хлоп’ята. І це мене з трьох годин дня до першої ночі ото там тероризували, щоб я писала явку з повинною. От вони мені диктують: у стільки-то я вийшла з онукою. Внучка була на заняттях, я спустилася на другий поверх, зайшла до того кабінету, де гроші лежали. Зайшла, глянула – нікого нема. Я зайшла, відкрила шафу, забрала велику суму. Я кажу: «Добре, куди я її поклала?» Мені кажуть: «У кишеню». Бо я без пакета була, без нічого. Я пишу, що до кишені поклала. Добре. А яка ж сума? Я ж її повинна порахувати, бо ж не знаю, що за сума і куди її поділа. «Забрала внучку, пішла додому», – сказали у відповідь. «А гроші куди я поділа?», – питаю. «Пишіть, що напилася і загубила по дорозі». Кажу: «Хлоп’ята, ну це ж смішно. Внучку не загубила, а гроші загубила. Ви мене якою забирали, тверезу чи випившу?» Відповідають: «Тверезу». А то що, я з горя різко потверезіла, що велику суму грошей загубила?».
Жінка розповіла, що її протримали у відділку більш ніж добу. А їй потрібно перев’язувати хвору ногу кожні дві години.
А тим часом в її помешканні відбувався обшук. «Почали обшукувати шафи, перевертати пакети з медикаментами», – розповіла донька підозрюваної Світлана Жучаєва.
Діти затриманої за допомогою звернулися до юристів. Протримавши Тетяну Жучаєву більш ніж добу, правоохоронці її таки звільнили з-під варти.
Заступник начальника Луцького міськвідділу УМВС Геннадій Єпіфанович по телефону запевнив: немає жодних сумнівів щодо особи підозрюваної. Тим більше, усім відомі її моральні якості.
«Дана громадяночка підозрюється, і справа ще не закрита, у крадіжці грошей, великої суми, в школі, у вчительки… – сказав Єпіфанович. – І на неї дітки вказують в присутності батьків. Знаєте, ви би краще показували, як ми розкриваєм серйозні злочини, а не якийсь дріб’язок, із-за жіночки, яка любить позловживати спиртним. І ви запитайте, чого її з роботи вигнали раніше. Подивіться її трудову діяльність, і все стане на свої місця».
Директор школи №23 запевнив, що жінка звільнилася за власним бажанням. А про її пристрасть до спиртного йому нічого не відомо.
Дочка жінки поскаржилася на протизаконні, з її точки зору, дії міліції до прокуратури та відділу внутрішньої безпеки УМВС.
Заступник прокурора Луцька Олександр Літко підтвердив: нині перевіряють дії правоохоронців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 4 Березня 2011 16:47
Це рівень нашої міліції. Всі нормальні кадри, що були в розшуку пішли працювати в приватні структури, де не потрібно нікого катувати і вибивати пояснення.Зараз розшук зводиться до одного- вибити явку. А пану Єпіфанову потрібно нагадати, що з Конституції ще не виключили статтю про те, що жодна особа не є винною до рішення суду. Недавно в газеті "Волинь" вже писали про такого "бравого" міліціонера, який мучив хлопця за крадіжку мобілки, а потім виявилось, що він не винний. Ой, Єпіфанов, НЕ СУДИ І НЕ СУДИМ БУДЕШ!!!!!!
Петрович Показати IP 4 Березня 2011 18:10
Сьогодні луцька міліція - це організована злочинна група. Це не поодинокий випадок. Замість того, щоб включити мізки і шукати злодія займаються примітивним "гоп - стопом", щоб збити бобло або затероризувати законослухняних громадян. Від відчуття безкарності "зносить дашок" - відомча внутрішня безпека (ворон ..ворону), тісна "співпраця" з прокуратурою за повної відсутності будь якого контролю з боку громади Але є і вищий суд! І всі їхні "добрі" вчинки, які зберігає ноосфера, не пропадуть. А коли порозумнішає - зрозуміє, звідки взялась тяжка хвороба, чому немає дітей, або вони наркомани, чому близькі відійшли молодими в інший світ і т.д. але на жаль уже буде пізно, як для невинних громадян так і для косоголового "правоохоронця"
Шерлок Показати IP 5 Березня 2011 08:51
А нащо напрягати иізги та створювати собі проблеми. Найшли людину, повісили і прозвітували з 100 крадіжок 98 розкрито.
жежерун Показати IP 5 Березня 2011 10:06
...ця зсученя ментівня нічого не варта...
123 Показати IP 5 Березня 2011 10:34
І в міліції нормальні люди є, жаль небагато...А службовий ентузіазм пана Єпіфановича, який так зашкалює, що "забуваються" елементарні юридичні норми, пояснюється ну дуже просто - у потерпілої вчительки син працює в прокуратурі, а сват да-а-алеко не остання людина в міській раді. До того ж, сам факт пропажі грошей був виявлений не в школі, а пізніше. А директору школи респект - молодець мужик, не прогнувся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus