USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На найбільшому українському складі боєприпасів стався вибух, жителів евакуюють

23 Березня 2017 09:34
У місті Балаклія Харківської області стався потужний вибух на військові базі. Саме в цьому місті розташований найбільший в Україні склад боєприпасів.

Як повідомляє 24 канал з посиланням на місцеве видання, жителі залишають район військової частини, де було озброєння.

Мобільний зв'язок перевантажений або відсутній, стаціонарний – у деяких місцях відсутній.

З Балаклії йде величезний потік машин, повідомляють очевидці, виїхати практично неможливо. За інформацією місцевих жителів, в районі міста Нафтовики у місцевій школі №6 розгорнули евакопункт. Жителів відправляють туди.

Ще один евакопункт розташований на площі Ростовцева.

Місцеві жителі повідомляють, що в районі наближених до військових складів практично не залишилося вікон з цілими шибками.

В соцмережах вже розмістили оперативне відео.


Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що причиною вибуху на складах боєприпасів в Балаклеї стала диверсія.

Про це він повідомив на сторінці в Facebook.

"За попередніми даними (тепер вже за результатами слідчих дій) військового прокурора Харківського гарнізону (який перебуває на місці подіі), внаслідок диверсії сьогодні вночі о 2 год. 56хв. на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння ( танкові та артилерійські снаряди 125 та 152мм) поблизу міста Балаклея у Харківській області відбувся вибух (виникла пожежа, що спричинила детонацію боєприпасів)", - написав він.

Матіос повідомив, що від місця детонації шляхом встановлення блокування була організована умовна семикілометрова межа зони небезпеки розльоту боєприпасів.

Даних про жертви немає.

Він також заявив, що Державна прикордонна служба посилила режим прикордонного контролю на східно-південному напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Березня 2017 09:48
а організувати належну охорону складів ніколи. треба ж бігом бюджет подерибанити. КОЗ"И

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus