USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині п’яний водій, який збив матір та її двох синів, уникнув тюрми

22 Червня 2019 14:22
П’яний водій, який збив матір та її двох синів на узбіччі в смт. Ратне у минулому році, відбувся умовним покаранням терміном на три роки.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області.

Під час судового засідання встановили, що 21 вересня минулого року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем марки «ВАЗ 21103».

Так, рухаючись вулицею Партизанською в напрямку вулиці Центральної смт. Ратне зі швидкістю 50 км/год , обвинувачений здійснив наїзд на жінку та її малолітнього сина 2010 року народження, які рухалися в попутному напрямку з правому краю проїзджої частини. Внаслідок ДТП потерпілі отримали численні тілесні ушкодження.

Обвинувачений свою вину визнав, розповівши суду, що в якийсь момент відволікся від керування автомобілем через телефонний дзвінок, тож не встиг загальмувати, внаслідок чого вчинив наїзд на жінку та її двох синів. Вийшовши із автомобіля, хотів взяти дитину на руки й відвезти в лікарню, але цього йому не дозволив зробити чоловік, який підійшов до них. Він же й викликав швидку допомогу.

Щоб запобігти самосуду водій поїхав з місця події в напрямку свого місця проживання. Недалеко від будинку його затримали працівники поліції. Обвинувачений просив вибачення у потерпілих. Пропонував законному представнику потерпілого забрати відремонтований автомобіль.

Натомість потерпіла показала, що вона з двома малолітніми синами йшла обочиною на вулиці Партизанська на зупинку громадського автотранспорту. Обвинувачений вчинив наїзд на неї і двох її дітей. Вважає, що обвинувачений ухиляється від відшкодування завданої злочином шкоди. Наполягає на суворому покаранні винного. Наразі їй встановлена ІІІ група інвалідності, вона потребує продовження лікування, їй протипоказана праця з фізичним навантаженням. Має проблеми зі слухом - її слух до рівня перед травмуванням не відновився.

Відтак, суд визнав водія винним та призначив покарання у виді п’яти років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Втім, змінив це покарання на умовне терміном на три роки. Окрім того, суд стягнув з нього 215 тисяч моральної шкоди на користь потерпілих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
999 Показати IP 22 Червня 2019 14:59
А я вам скажу бо знаю, що кожний 2-й водій який у нетрезвому стані скоїв ДТП з наслідками: 1.смертельний випадок; 2.травмування потерпілого або ж його каліцтво - не направляється через вирок до колонії, а уникає покарання через дачу хабара. Ось така крива статистика у нас в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus