USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Охоронці Януковича скрутили журналіста, а їх начальство вибачилося. Відео

16 Червня 2010 11:50
Охоронці президента Віктора Януковича 15 червня застосували силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка.
Про це повідомила «Українська правда»
«Ми знімали виступ президента на виставці «Агро-2010». Коли президент вже виступив, він пішов оглядати техніку. Мій оператор пішов за ним разом з іншими. А я трохи запізнився, бо складав техніку, шнури... Коли я теж попрямував за ним, то дорогу мені перекрив невідомий чоловік», - розповів Андрушко.
На прохання журналіста представитися, чоловік відповів відмовою.
«Коли я попередив його, що все зніматиму на телефон, він заломив мені руки і кинув на газон. До нього приєднався ще один чоловік», - розповів Андрушко.
Того ж дня, 15 червня Управління держохорони вибачилося перед Сергієм Андрушком.
«УДО висловлює жаль за непорозуміння, яке мало місце між працівниками правоохоронних органів та журналістом телеканалу СТБ Сергієм Андрушком під час проведення охоронних заходів у рамках відвідання президентом Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2010», - йдеться у повідомленні УДО.
УДО приносить вибачення журналісту «за невиправдане застосування сили правоохоронцями».
УДО також обіцяє провести «детальне внутрішнє розслідування з метою встановлення правомірності цих дій та притягнення до відповідальності винних», а також вжити «всіх можливих заходів для недопущення їх у подальшому».
«Сподіваємося на розуміння журналістами специфіки охоронних заходів за участі перших осіб держави. Діяльність УДО завжди спрямована на сприяння журналістам у здійсненні їхньої професійної діяльності при висвітленні заходів за участі перших осіб держави. УДО з повагою ставиться до роботи представників ЗМІ, вважає свободу слова невід'ємним принципом української демократії», - сказано у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бука Показати IP 16 Червня 2010 14:39
Радянська влада повертається, потісняють свободу слова, як тільки можуть
Man Показати IP 17 Червня 2010 09:54
бидлугани,що ще скажеш...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus