USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Провокування чи принцип: чому атовець погрожував себе спалити під міськрадою? Відео

17 Серпня 2018 13:39
Днями під стінами міської ради у Луцьку 23-річний атовець вночі облив себе бензином та погрожував підпалити. На щастя, хлопець, який у 18 років пішов на війну, не виконав жахливої погрози. Його відвели від адмінбудівлі та доправили до психіатричної лікарні, щоправда це зробили не поліцейські та не швидка допомога, а приватний автомобіль.

В чому причина агресії юнака, якого знайомі характеризують виключно з позитивної сторони, і чи не вплинули на нього, спровокувавши таку поведінку, з'ясовувала журналістка ТРК «Аверс» Наталя Поліщук.

Нагадаємо, 15 серпня пізно ввечері на вулиці Богдана Хмельницького юнак облив себе бензином та, тримаючи в руках запальничку, погрожував себе підпалити. Згодом стало відомо, що це волинянин, учасник АТО Станіслав Р. з позивним «Ганс». Юнак – 1995 року народження, він боєць «Азову». Деталі - у сюжеті:
На годиннику 23:30, а під дверима міської ради більш людно, ніж удень. Також тут чоловік, що облився бензином і погрожує себе підпалити. Проте чекає на керівників міської ради, щоб вони згоріли з ним разом. Серед присутніх журналісти помітили депутата Луцької міської ради Миколу Собуцького та радника голови облдержадміністрації Дениса П’ятигорця. Також тут натовп молодиків спортивної статури, один з них намагається вибити з рук журналіста телефон. Слів при цьому не добирає.

Поблизу говорять, ніби у хлопця є вибухівка, а ті що вийшли з натовпу під дверима кажуть, що протестує атовець через рішення міської ради про спрямування коштів на добудову 27-ї школи тому і чекає, доки до нього прийдуть представники мерії, аби спалити і їх.

Раптом натовп розступився і усі побачили юнака з натягнутою на очі кепкою та капюшоном. А під руку його повела психолог Олена Звєрєва. Ще кілька днів тому ця пані сама скликала АТОвців приходити до міської ради і вимагати фінансування реабілітаційного центру. Кілька днів поспіль нагнітала протестні настрої в соцмережах. Оскільки серед її читачів багато АТОвців з вразливою психікою, то нинішня подія – цілком логічна. На площі Олена Звєрєва виконує роль рятівниці. Каже, що цей хлопець – її пацієнт і садить його у приватне авто.

Хлопця везуть в автомобілі у село Липини до психлікарні. За кермом – Сергій Ліман. На останній сесії міської ради він теж був у компанії з Оленою Звєрєвою. Разом сварились з депутатами, а тепер разом рятують тих, кого ще вчора закликали до боротьби. Вже у дворі психлікарні помічають, що за ними приїхали журналісти. Тож доведеться відкривати приймальне і таки класти пацієнта до лікарні.

За усім цим спостерігають два патрульні екіпажі. Розуміють що тепер чоловіка, ймовірно, визнають неосудним. Тож і покарання за спробу теракту, а саме так мовою кримінального кодексу кваліфікуються дії хлопця під міськрадою, не буде. Не розповість тепер юнак нікому як і чому опинився з бензином та запальничкою під мерією.

Вже наступного дня Олена Звєрєва скликає прес-конференцію і робить політичні заяви, а ще без вагань оприлюднює на своїй сторінці у Фейсбук особу свого пацієнта. Вочевидь такі поняття як професійна етика у кризового психолога, як вона себе іменує, не в фаворі. Відтак знаючи, кого саме виводила з-під дверей мерії психолог, журналісти відшукали його знайомих.

Отець Cтепан Ярема – настоятель храму у Струмівці. Тут зі шкільних років Станіслав прислуговував у церкві. І навіть цієї неділі приходив до батюшки і просив помолитися за нього, бо, мовляв, відбуватимуться певні події.
Священик розповідає про хлопця лише хороше. Каже, цей боєць один віз додому загиблого друга. Дорога тривала три дні, а під Києвом йому не вистачило грошей на бензин. Він тоді подзвонив до священика і просив кинути йому кошти на картку.

А от місцеві сайти ще 4 роки тому називали Станіслава тітушкою і звинувачували в багатьох провокаціях на політичні замовлення. Про нього йдеться у статті Сергія Шаповала «Тітушки. Волинська порода», як про штурмовика неформального лідера неонацистів. Згадують Станіслава поряд з тими, хто збирався у 2012 році підірвати міську раду.
Проте нині з нього роблять героя-атовця. Хоч і тут трапляються, ті хто перечить. До прикладу дружина командира батальйону, де служив Станіслав, Ірина Коваленко пише, що юнак мав проблеми з наркотиками і що сама не раз відкачувала його від передозувань на базі, коли його побратими були на полі бою.
"Схоже, що юнак і справді дуже вразливий, чим і могли скористатись окремі особи. Бо інакше, для чого юнака так ретельно заховали від людей. Щоб не розповів чогось зайвого?

Не менш здивували і правоохоронці, бо замість того, аби з’ясувати, хто підбив хлопця до такого вчинку, передали його медикам і забули навіть порушити кримінальне провадження. Пояснення поліцейських вражають – чоловік таке вчинив, бо не згоден з рішенням міської ради. Якщо погроза терактом вже не злочин, то закономірно, що тепер усі незгідні з владою можуть робити на порозі установ такі ультиматуми", - йдеться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
мапетшоу Показати IP 17 Серпня 2018 16:36
шоу ?
Чомусь Показати IP 17 Серпня 2018 16:40
Ті шо прошли ДСВ таким не страдали, і оказується не всі дурні були у 51 омбр.
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 16:42
Може і цей Ганс наркоман і не атовець. Але яка різниця, якщо суть та сама. Гроші з центру реабілітації перекинули на школу. Центру не буде, от і все.
лучанка Показати IP 17 Серпня 2018 18:46
Знаю багатьох хлопців які дійсно воювали на сході а не їздили туди за званням УБД. Так от ніхто з них не мітингує а старається повернутись до мирного життя. Про війну навіть допитатись не можна. Увесь військовий одяг десь глибоко у шафі. А оці мітингарі самі себе здають. Бо купа ряжених героїв а на війні стоять прості пацани.
11 до лучанка Показати IP 17 Серпня 2018 20:56
Знаю багато хлопців які проходили пекло 2014 року, і вони зовсім не хочуть про це говорити і тим більше згадувати. І не один з них квартири не отримав чи земельної ділянки, корумпована Україна їх дістала, вони прості хлопці які були призвані захищати батьківщину і думали що щось зміниться, а повернувшись зрозуміли що тут нічого не змінилось і не зміниться і згадувати про це зовсім не хочуть. А ці нероби активісти і патріоти вже дістали які тільки в очах доляри, працювати не хочуть тільки займаються дурницями і хочуть не ясно що.
22 до 11 Показати IP 19 Серпня 2018 22:28
Не говорять. Не згадують. Ніхто їх не розуміє. Ні жінка, ні друзі ні навіть мама. Ніхто!!! А реабілітація потрібна всім. А її нема. Повірте мені на слово
22 до лучанка Показати IP 19 Серпня 2018 22:33
Прості пацани спиваюця по селах і всім на них байдуже. А реабілітація потрібна
11 Показати IP 17 Серпня 2018 20:59
Зробимо шоу, купіть газету, допоможіть. Машина треба запчастини, до порошенка ідіть в нього просіть. ЛЮДЯМ набридла ця війна яка ніколи не закінчиться, а вам все дай і дай.
22 до 11 Показати IP 19 Серпня 2018 22:21
Дурне ти!!! Дурним родилось і дурнем помреш
лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 21:36
Він один віз додому загиблого друга ??? Знаєте, брешіть та й знайте міру.
ХУДРУК Показати IP 17 Серпня 2018 23:02
СКІЛЬКИ МОЖНА ПлУТАТИ - ЛЯЛЬКОВИЙ ТЕАТР НАВПРОТИ!!!!!!!!!!!!!!!
європа Показати IP 18 Серпня 2018 20:05
якщо кретин ...то хай палить себе....не шкода

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus