USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку офіційно торгують травою і порошками для «релаксу та ейфорії»

19 Травня 2010 14:18
Нещодавно у Луцьку на одній з центральних вулиць відкрився магазин, де продають трав’яні мікси, «енергетичні солі для ванн» і «таблетки для рослин», які, по-суті, викликають ейфорію та інші відчуття, близькі до наркотичних.

До «ВН»,звернувся читач, який розповів, що у магазині «продають щось, схоже на наркотики». Серед них – порошки, які треба нюхати, і трава для куріння. Мовляв, продавці самі розповідають, які від цих препаратів відчуття і радять як краще їх вживати. Читач зізнався, що справді пробував втягувати носом куплений у магазині порошок (так як порадили), після чого наступало відчуття ейфорії, насолоди і задоволення. Читач розповів, що наступного дня він відчував щось на кшталт «ломки» - хотілося спробувати знову.

Репортер «ВН» відвідав магазин під виглядом звичайного покупця. У магазині висить попередження про заборону продажу товарів особам до 18 років та про те, що продукція «не призначена для вживання людьми». Хоча насправді ніхто не перевіряв вік репортера.

Серед товарів - трав’яні мікси. Продавці пояснили, що суміші можна використовувати в якості пахощів, підпалюючи їх. Від того запаху наступає стан ейфорії – кажуть продавці. На запитання, чи можна їх курити, реалізатори не заперечують, лише кажуть: «Все що ви будете робити за межами магазину – ваша особиста справа». Ціна на суміші - до 300 гривень за кілька грам.

Окрім цього магазин продає «енергетичні солі для ванн». Їх дозування – 0,3 грама. За словами продавців, такого пакетика вистачає аби прийняти «4 ванни». «На більше не беріть – не буде ефекту» - радить продавець. Така «ванна» викликає або «стан ейфорії», або «додає енергії». Причому такі «ванни» можна приймати і в компанії – запевнили продавці.

При тому на пакеті «енергетичної солі» «Калашніков», купленої репортером «ВН» написано: «Не предназначено для употребления человеком! Использовать с целью коллекционирования. Хранить в недоступном для детей месте!»

Окрім сувенірів, трав і солей магазин пропонує «мінеральні добрива для рослин». Продавець пояснює, що в упаковці дві таблетки. «Спочатку рослині потрібно дати одну, а потім, якщо ви бачите, що вона не дуже ожила – даєте іншу», - каже дівчина з прилавку.

Магазин має інтернет-сайт, через який також можна замовити продукцію. На ресурсі інформація про ефект і спосіб вживання товарів більш відверта.

Наприклад, інформація про ефект добрив для рослин зазначена так: «Удобрения- помогают оставаться вашему растению ))) бодрым и активным на протяжении всего вечера и ночи, когда предстоят активные увеселения».

Цікаво, що такі «смайлики» у вигляді закритої дужки на сайті стоять і після деяких інших слів. Наприклад: «Ванна))))))))))) с энергетической солью - прекрасный и быстрый способ снять усталость и стресс!». Таке враження, що таким чином автори статті «кодують» окремі, ключові, слова.

При підпалі суміші «Шалфей предсказатель» адміністрація сайту рекомендує мати когось для нагляду. А ось як описує адміністрація сайту ароматичну суміш Genie bland:

«Сама смесь Genie Blend состоит из крупных неоднородных фрагментов, без преувеличения можно сказать, что забить папиросу не составит труда.. Из особенностей курительной смеси Джин стоит отметить: * Сильный тягучий приход. * Время замедляется. * Голова становится пустой, мысли спокойны, ничего не мешает ощущать внутреннюю гармонию. * При взаимодействии с внешними раздражителями, происходит замедление реакции и мыслительного процесса. Поэтому, курить Genie Blend рекомендую в одиночестве. * Тело расслабляется. Приятно ощущать приносимый Джином релакс. * Конечно же, об употреблении на рабочем месте, а тем более в общественном, речи быть не может. Вас сразу спалят коллеги, а еще что хуже представители правопорядка. Человек под курительной смесью Джин выдает себя с головой. Будьте благоразумны! * Курить Genie Blend легко и без напрягов получается даже новичку».

Відвідувачі сайту цього магазину залишили під цим товаром такі коментарі: «Мне очень понравилося курить её». Цікаво, що увечері, 18 травня, ці коментарі з сайту зникли.

Можливо, коментарі вирішили забрати після того, як 18 травня «ВН» завітали у магазин з відеокамерою і проханням до продавців детальніше розповісти про товар, яким торгують. Жінка-продавець сказала, що не буде нічого розказувати і «не хоче щоб знімали на камеру». Усі питання – до директора магазину, якого наразі немає на місці.

Працівниця вказала, що директора звати Щеберук Віктор Миколайович. У телефонному коментарі «ВН» він заперечив, що у магазині продаються речовини, які можуть спричиняти вплив на організм, схожий на наркотичний – викликати стан ейфорії, додавати енергії тощо. Але при тому сказав що він займається в магазині «адміністративними питаннями», і про характеристики товарів, які там продаються, нічого не знає.

При тому він додав, що офіційно не є директором магазину, бо магазин «відкритий на підприємця Вікторію Герін». Саме з нею, зі слів співрозмовника, спілкувалися працівники «ВН» 18 травня, коли приходили до магазину з відеокамерою...

Окрім того, Віктор Щеберук сказав: «Все залежить від того як людина відноситься до тих чи інших речей. От що спільного між цукром, горохом, пшеницею, чаєм, духами? Їх можна використовувати за прямим призначенням, а можна з цурку, пшениці чи гороху робити самогон і вживати його для ейфорії. Так само колись в кризові часи, коли не було алкоголю пили духи. А з чаю роблять чефір».

Як стало відомо «ВН», 18 травня у магазині побували працівники з управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків і взяли для перевірки зразки товарів.
* * *
На згаданому сайті луцького магазину є стаття, яка називається "История использования курительных смесей". У ній, зокрема, йдеться: "Сегодня доказано, что большинство компонентов этих курительных миксов обладает серьёзным психотропным эффектом, токсическим действием; длительное употребление курительных смесей приводит к зависимости, сродни наркотической. Сама терминология, которой пользуются курильщики, наводит на мысль о том, что курительные смеси – наркотические вещества: «подсел на спайс», «держит 5-6 часов» и пр.
Использовать курительные смеси можно разными способами: кто-то набивает ими трубку, кто-то изготавливает самокрутки, кто-то сжигает их в аромалампе, и тогда все присутствующие в помещении имеют возможность испытать психоделическое воздействие ароматного дыма. Нередко опытные потребители миксов курят через пипетку, жестяную банку или бутылку: все эти способы – наследие курильщиков марихуаны."
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
НАЗАР ПРАВДА Показати IP 19 Травня 2010 14:37
КЛАСНА СТАТТЯ - автору РЕСПЕКТ молодці
JAN Показати IP 19 Травня 2010 14:41
Читав про ці спайси, що вони з'явились ще на початку зими в Харкові і Одесі. Тепер і до нас дойшло таке "щастя"!Тепер будемо легально кайфувати)))
seal Показати IP 19 Травня 2010 15:39
Так, між іншим, перед тим в цьому приміщенні розташовувалась громадська приймальня відомої політичної партії. Можливо, тут і немає ніякого зв"язку. Але, зважаючи на те, що останнім часом нас все частіше мають за "рослин", то відповідно і "добрива" почали легально продавати. :-( І ще дуже цікаво, а даючи дозвіл на відкриття подібного магазину із такою недвозначною назвою, що ніхто не цікавився продукцією, якою той буде торгувати?
Андрій Калахан Показати IP 19 Травня 2010 20:48
Ведущий специалист-эксперт группы информации и общественных связей Управления наркоконтроля Якутии Залина Сирик сообщила: «Эти «соли» содержат синтетический наркотик. Проведенные Управлением республиканского наркоконтроля исследования показали, что в некоторых солях содержится мощнейшее психотропное вещество пировалерон, оказывающее крайне негативное воздействие на организм человека. Также в состав «солей для ванн» иногда входит вещество мефедрон. К сожалению, на данный момент мефедрон не входит в перечень наркотических и психотропных веществ, оборот которых в России запрещен, но по ряду свойств он сопоставим с синтетическими наркотиками метамфетаминовой группы, которые вызывают серьезные нарушения центральной нервной системы, повышенную эмоциональную возбудимость, вплоть до тяжелых депрессивных синдромов, доходящих до навязчивых маний и суицидальных приступов, и асоциальное поведение. В ряде европейских стран - Норвегии, Финляндии, Дании, Эстонии, Израиле, Швеции и Англии мефедрон официально запрещен. России в этом списке пока нет». Как утверждают наркополицейские, по силе воздействия энергетические соли в несколько раз разрушительнее курительной синтетики, и патологическая зависимость от них наступает после одного-двух приемов! Управление наркоконтроля Якутии направило информацию о появлении на «наркорынке» республики «энергетических солей» и выступило с ходатайством по внесению мефедрона в перечень наркотических и психотропных веществ, оборот которых в Российской Федерации запрещен. http://www.nvpress.ru/?id=14051013&dates=14/5/2010
Lara Показати IP 19 Травня 2010 23:41
На мою думку, в цьому нічого поганого немає. Дітям там нічого не продають, а повнолітні мають свої голови на плечах! Хоче людина травитись всілякою хімією, нехай травиться. Це її здоров'я!!!
Рая Показати IP 19 Травня 2010 23:44
Що поробиш...
xz Показати IP 20 Травня 2010 08:57
якого х-ра туди понесло цих "журналістів" з ВН - ну хай собі кайфує народ, шо ше залишилось? хай краще пишуть як школярам горілку та пиво продають, що робиться у наших школах, як збирають ПЕДАГОГИ гроші, про дороги, ЖКГ, а то все бігають шукають сенсацію... залиште людей у спокої!!! на все треба мати голову, навіть на те щоб писати усіляку .... на ВН
Знаючий Показати IP 20 Травня 2010 09:15
А де коментарi СБУ? Iнших служб
VlaSSовець Показати IP 20 Травня 2010 11:45
Як на мене, то дорослі люди мають право гробити себе як їм заманеться. Щоправда має бути жосткий контроль щодо продажу неповнолітнім, щодо реклами і т.п. Крім того, такі заклади при відкритті повинні недвозначно вказувати на вид товару, отримувати відповідні дозволи та ліцензії, сплачуючи суттєві кошти за них. При порушенні - конфіскація і заборона діяльності. А ще краще продавати їх у спеціалізованих закладах типу аптек. ====== "Я твердо убежден в том, что война против наркотиков приносит нашему обществу больше вреда, чем само употребление наркотиков". Джордж Сорос ======= Наркоторговцы специально сажают детей на иглу, чтобы получить будущих потребителей. Это прекрасно налаженная система, Севшие на иглу будут соблазнять героином других людей, чтобы заработать себе на дозу. Типичная пирамида сетевого маркетинга. Но если нет системы, которой выгодно сажать детей на иглу, нет наркомафии, то некому выстраивать пирамиды и в геометрической прогрессии увеличивать число героиновых наркоманов. Легализация обрывает цепочки сетевого маркетинга, соответственно, снижая число героиновых наркоманов. Если вы взрослый человек, если вы твердо решили умереть, вам этот наркотик в специальном месте продадут. За малые деньги. А когда вы станете наркоманом, будут давать бесплатно - лишь бы вы никого не убили за дозу. А чтобы вы никого не грохнули под кайфом, вас уколют прямо в закрытой палате диспансера. Оклемаетесь после угара, выйдете. Завтра придете за новой дозой. И так до смерти. Вы сами выбрали свой конец. И задача общества - сделать так, чтобы ваша болезнь не была опасна для окружающих. Для общества колоть больного бесплатно выгоднее, чем содержать наркомафию и неэффективных борцов с нею. = А це вже з книги "Апгейд обезьяны", раджу ознайомитись - http://truemoral.ru/up_6.html
до VlaSSовець до VlaSSовець Показати IP 20 Травня 2010 12:14
цілком підтримую
Борис Петрович Показати IP 20 Травня 2010 13:02
слухайте панове, а може то нас так спеціально підсаджують, щоб далі оббирати до нитки. ви взагалі читали як наша влада гроші заробляє,http://ord-ua.com/2010/05/19/yagodinskaya-tamozhnya-za-klimchuka-kontrabande-nestop/?lpage=1 звісно народу під кайфом уже буде все по-барабану
Гы Показати IP 20 Травня 2010 13:03
Человек достигший 18 лет (ну или 21 года) и с уровнем развития эдак на 10-12 летнего ребенка должен считаться взрослым или нет? И кто это должен определять?
alex_qwerty Показати IP 20 Травня 2010 18:05
----------------------------------------------- Читач зізнався, що справді пробував втягувати носом куплений у магазині порошок (так як порадили), після чого наступало відчуття ейфорії, насолоди і задоволення. Читач розповів, що наступного дня він відчував щось на кшталт «ломки» - хотілося спробувати знову. ----------------------------------------------- Ага... читачу там героынчыку майже нахаляву пыдсунули... Маразм... ломка на слыдуючий день... а ше через два дні читач речі з дому не виносив, за наступну дозу? Дибіли. Коли вже щось пишете, то хоч думайте що...
Санчо до alex_qwerty Показати IP 3 Червня 2010 09:34
Дома алоє сумне, хотілося б поцікавитись, якого йому всипнути! ато дивиться цілий день в вікно і не їсть не п*є!! пропадає! може є якісь таблєткі в землю? і буряки не наростають, непогано б якогось укріпітєля!
Іра Показати IP 1 Червня 2010 12:21
А ви впевнені, що там не продають цю гидоту неповнолітнім. Вони,що документи провіряють? Це якась деградація нашого суспільства. Просто жах.
Пл Показати IP 3 Червня 2010 09:14
ага! а коли видавали ліцензію, про що думали? кстаті в мене алоє загинається дома! що порадите їй всипнути, аби повеселішала! ато нічого не їсть третій деньі в вікно дивиться отрєшонно! шкода її! і буряки теж якісь не густі може їм калашнікова прикопати?
lb Показати IP 8 Червня 2010 07:02
Дибіли, вони думали шо їх не прикриють)))
КОЛЯ Показати IP 11 Лютого 2014 11:36
Підскажіть будьласка як називається цей магазин ятеж хочу дуже кайфонуть!!!
Марія Показати IP 18 Липня 2015 20:43
Як називається?
Макс Показати IP 7 Листопада 2015 11:41
На якій вулиці знаходиться цей магазин?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus