USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинь очікує 15 градусів морозу і пів місячної норми опадів за добу

14 Березня 2013 18:28
Зниження температури повітря до 15 градусів із позначкою «мінус» очікує Волинську область вже у неділю, 17 березня, та понеділок, 18 березня. У вівторок, 19 березня, – різке потепління – 5-8 градусів вище нуля.

Про це повідомив директор Волинського гідрометцентру Ростислав Бондарчук під час всеукраїнської відеоселекторної наради під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника 14 березня.

За словами синоптика, сьогодні уночі, з 14 на 15 березня, на Україну у бік Закарпаття «виходить» активний циклон з Балкан. Тож, очікуються дуже складні погодні умови, протягом доби – сильні опади у вигляді мокрого снігу і дощу, сильні хуртовини, снігові замети та налипання мокрого снігу.
Вітер, за останньою інформацією, сягатиме 25 метрів за секунду. «Тобто дуже сильний вітер буде», - зауважив Бондарчук.

Так, циклон «активно проскочить нашу область і піде на Білорусь». Відразу ж після цього розпочнеться похолодання. «В суботу ми чекаємо на ніч вже до 10 морозу, удень – в межах 6-8, у неділю-понеділок – до 15 і удень – в межах 6-10 градусів морозу. У вівторок – різке потепління до 5-8 тепла удень. У вівторок зразу дуже сильне тепло», - розповів Ростислав Бондарчук.

Щодо цього, заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк зазначив, що 20 міліметрів опадів за добу, які очікуються, - це пів місячної норми. «Якщо сніг ще буде сухий, то його буде дуже багато – 40 сантиметрів», - зазначив головний синоптик області у відповідь.
Окрім того, він додав, що про погіршення погодних умов попередили усі профільні підрозділи та служби. А Віталій Карпюк зауважив, що «дорожники» уже повинні готуватися до цього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тоха Показати IP 14 Березня 2013 19:48
Будет окончательная торба дорогам,после таких перепадов... диски и так уже квадратные....(((
Gradual Показати IP 15 Березня 2013 10:00
Співчуваю літнім людям та гіпертоникам....
ми Показати IP 15 Березня 2013 13:14
треба за дороги піднімати громадянську війну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus