USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Волинянин ніс під пахвою через кордон валюти на понад два мільйони гривень

17 Листопада 2008 16:25
Безпрецедентний випадок незаконного переміщення  валюти припинили працівники міжнародного пункту пропуску «Ягодин» (Ягодинська митниця, україно-польська ділянка кордону). Волинянин намагався перенести через кордон  295 300 доларів США та 58 600 євро в поліетиленовому пакеті, – інформують 17 листопада «Волинські Новини».
16 листопада, приблизно о 07.00, головний інспектор Ягодинської митниці Олександра Верчик помітила в пункті пропуску «Ягодин» громадянина, який швидко рухався у бік магазину безмитної торгівлі.  За інформацією головного інспектора зв’язків із громадськістю Ягодинської митниці Світлани Федонюк, митник запитала чоловіка, куди він прямує… і  впізнала жителя прикордонного міста Любомля , котрий понад п’ять років тому переміщував контрабандний вантаж хутра і був притягнутий за це до кримінальної відповідальності.
На цей раз громадянин ніс під пахвою чорний поліетиленовий пакет «BOSS» і вже пішки перейшов лінію паспортного контролю. Олександра Верчик наздогнала чоловіка і конкретно запитала про вміст пакунка. Чоловік почав втікати. Проте з фізичною підготовкою у досвідченої працівниці було все гаразд і любомльчанина вона затримала.
Порушника запросили до кімнати індивідуального огляду, відкрили пакет, вміст якого підтвердив здогади митників. У 13-ти пакунках, обгорнутих  білим папером та обклеєних скотчем, було 295 300 доларів США та 58 600 євро, що по курсу Нацбанку України становить  2 131 766 гривень. Пакунки з валютою були прикриті  чорною майкою.
Наразі гроші вилучено, вирішується питання про порушення кримінальної справи по даному факту. А колеги головного інспектора Верчик жартують, що  нову подругу Джеймса Бонда у продовженні серіалу повинна тепер зіграти саме вона.
Під час складання протоколу порушник пояснив, що валюта йому не належить, а переносив він її через український кордон  на прохання двох львів’ян за 300 доларів винагороди.
Довідково:
2008 рік видався надзвичайно результативним для Ягодинської митниці щодо вилучень валюти. Це вже третє велике затримання. Перше відбулось у лютому – сума становила півмільйона доларів, нещодавно. У жовтні, в пункті пропуску «Ягодин», конфіскували півтора мільйона доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus