USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку ведеться ексгумація жертв репресій, проте яких – дослідникам поки що не відомо. ФОТО. ВІДЕО

22 Серпня 2009 09:00
На території Луцької тюрми розкопали одне з поховань розстріляних в’язнів Луцької тюрми. Це поховання – одна з чотирьох братських могил, розташована на території монастиря Бригіток на вулиці Кафедральній 16. Про це інформуює репортер «Волинських Новин».
 
Розкопки ведуться із 18 серпня на подвір’ї приватного підприємства та зовнішнього боку південної оборонної стіни монастиря. Ексгумаційні роботи проводять фахівці комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля», а також представники департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради.
 
 
Станом на 21 серпня спеціалісти уже ідентифікували межі могили і розчищають верхній шар залишків тіл. Як розповів у коментарі «Волинським Новинам»директор комунального підприємства «Доля», кандидат історичних наук Ярослав Онищук, хоча дослідження перебуває на початковому етапі, однак можна стверджувати, що це масове захоронення, і кількість жертв може досягати кількох сотень.
 
Оскільки скелети скинуті хаотично у яму санітарного типу, то це приводить до висновку, що ці люди стали жертвами репресій. От тільки не відомо чи під час російської, чи фашистської окупації. «Зараз немає достатньої кількості супутнього матеріалу, щоб визначити, хто ці люди і жертвами чиїх репресій вони стали», – прокоментував дослідник.
 
За інформацією сайту Луцької міськради, директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Сергій Годлевський під час прес-конференції розповів, що запланований цілий комплекс робіт – визначення характеру поховань, розмірів поховальних ям, встановлення кількості загиблих, причину смерті, національну приналежність, проведення ексгумації і депонування людських останків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сава Вітер Показати IP 22 Серпня 2009 14:58
Уточнення для редакції: на Кафедральній, 16 розміщено не монастир Бригідок, а Замковий чоловічий монастир Архангелів УПЦ КП.
Анонім Показати IP 25 Серпня 2009 08:43
Придуркі, як можуть історики казати, що невідомо ким ці люди розтріляні???!!! Для особливо "розумних" розказую - військами НКВД розтріляні патріотично настроєні люди (молодь, інтеленгенція), словом ті хто був проти радянського поневолення!!!!
Анонім Показати IP 25 Серпня 2009 10:02
Поняття "презумції невинності" у науці не менш строге ніж у галузі права. Іншими словами - допоки не доведено, що саме ЦІ люди були розстріляні тоді-то і тим-то - говорити про звірства НКВД, тицяючи пальцем на ці кості - несолідно. До автора тексту - сумнівну гонитву за "сенсаційним заголовком" краще замінити коректною подачею інформації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus