USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Бізнес не матиме альтернативи: які карантинні обмеження чекають на Волинь вже з грудня

30 Листопада 2021 19:32
Волинські представники бізнесу не матимуть альтернативи, наприклад, щодо навантаженості на площу закладу громадського харчування чи кількості відвідувачів. Посилення протиепідемічних заходів для жовтої зони, визначених постановою Кабміну №1240, запрацюють вже з 6 грудня.

Про це під час брифінгу 30 листопада повідомила директорка ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Надія Костирка.

З її слів, аби розвантажити медичну систему, а також для захисту життя і здоров’я громадян, постановою Кабінету Міністрів від 24 листопада №1240 було посилено протиепідемічні заходи, зокрема, й для регіонів з жовтим рівнем епіднебезпеки. Вони набувають чинності з 6 грудня.

Читати ще: в Україні з грудня скоротять термін дії «жовтого» COVID-сертифікату з 120 до 30 днів

«Якщо в областях з жовтим рівнем епіднебезпеки представники бізнесу могли обирати, чи дотримуватись встановлених протиепідемічних заходів, чи ні, наприклад, тих, що стосуються навантаженості на площу чи кількості відвідувачів, то сьогодні такої альтернативи немає. Тепер громадські заклади, заклади культури, спортзали, ресторани можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою вакцини або ж наявності негативного ПЛР-тесту чи сертифіката про одужання. Те ж саме стосується й відвідувачів», - наголосила спікерка.

Вона підкреслила, що з 6 грудня у жовтій зоні заборонили роботу закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває понад 50% працівників або учнів; роботу закладів освіти, якщо нема 100% вакцинації персоналу хоча б однією дозою вакцини; відвідування масових заходів, кінотеатрів, театрів, закладів культури; роботу спортзалів та басейнів; діяльність закладів громадського харчування (крім роботи на виніс або доставку); діяльність закладів з розміщення (крім готелів та санаторіїв); міжобласні та міжнародні перевезення.

Зазначені обмеження не будуть застосовувати, якщо всі працівники або відвідувачі матимуть один із наступних документів: «жовтий» COVID-сертифікат або паперову довідку форми 063 про отримання щеплення (обидва документи чинні протягом 30 днів); «зелений» сертифікат про вакинацію (термін дії - 365 днів); міжнародне свідоцтво про вакцинацію (термін дії – 365 днів), іноземний COVID-сертифікат (термін дії – 365 днів), негативний ПЛР-тест або експрес-тест на виявлення антигену (термін дії - 72 години); сертифікат про одужання (термін дії - 105 днів від дати встановлення діагнозу).

Читати ще:У МОЗ назвали дату карантину і перелічили обмеження

Проте, зі слів Надії Костирки, «жовтих» сертифікатів у червоній зоні для звичного режиму життя і роботи буде недостатньо.

У червоній зоні перед входом у заклади функціонування бізнесу працівники повинні перевіряти сертифікати відвідувачів шляхом зчитування QR-кодів за допомогою мобільного додатку Дія. Також обов’язковим є термоскринінг відвідувачів перед входом.

Спікерка наголосила, що з 6 грудня у червоній зоні відвідувати всі перелічені заклади та заходи можна буде лише за наявності «зеленого» сертифікату про вакцинацію.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Арафат Показати IP 30 Листопада 2021 19:42
Опосередковано підтверджує: вакцинація - туфта
Анонім Показати IP 30 Листопада 2021 19:46
Фашизм!!!
1+1 Показати IP 30 Листопада 2021 19:51
Так і 5600 це ім вистріл в спину
Ага, ага Показати IP 30 Листопада 2021 20:06
Тобто я так розумію, що бізнесу просто закритися навічно краще. Чи просто забити... Хто в Епіцентрі в неділю був, той зрозуміє. Народу валом, і ніхто нікого не перевіряє. І питання по вакцинації. А шо то за терміни дії такі? Га? Тобто решта вакцин колють раз по життю, а тут я так розумію кожен рік будеш як наркоша колотись.
до ага ага до Ага, ага Показати IP 30 Листопада 2021 21:22
І жовтий паспорт уже на місяць ....Чому???? Що сталося ???? Спочатку було півроку, потім - 3 місяці, уже місяць....Таку дорогу вакцину і не бережуть.....все для людей)))
Точно Показати IP 30 Листопада 2021 21:19
А для чого вам бізнез, гроші??? Краще сидіти і скиглити на владу і чекати подачок від держави (хоч насправді податків від тих же "бізнесменів" ) і відкривати широко очі і рот на обіцянки -цяцянки. Так, вакцинувалися всі працівники і чемно сидять чекають на вакцинованих клієнтів ...4 -й тиждень. Дуже сумно, А ще - антисептик постав, маски видавай (працівникам), температуру міряй, сертифікати провіряй і трясися, що прийдуть перевіряти, а до тебе брат прийшов з одною вакциною
Анонім до Точно Показати IP 1 Грудня 2021 09:45
Після вакцинації не заражуються? Після вакцинації не хворіють? Після вакцинації не помирають? Вакцинований не може заразити оточуючих, коли заражений сам? То навіщо оцей хоровд з перевірками?
Готуйтесь Показати IP 30 Листопада 2021 21:38
Третья доза усиливает иммунитет, поэтому после четвёртой вы уже защищены. Когда 80% жителей получат пятую дозу, ограничения можно будет смягчить, потому что шестая доза останавливает размножение вируса и не даёт ему распространяться. Я спокоен и верю, что седьмая доза решит наши проблемы, и у нас нет никакого основания бояться восьмой дозы. Клинические исследования девятой дозы доказали, что антитела сохраняются стабильнее после десятой дозы. Одиннадцатая доза гарантирует, что не будет новых мутаций, поэтому нет повода критиковать идею о двенадцатой дозе...(c)
Вал до Готуйтесь Показати IP 1 Грудня 2021 08:48
Тупа іронія, розберись як і скіки діє вакцина від грипу
Анонім до Вал Показати IP 1 Грудня 2021 19:53
Не рівняй йух з пальцем, гострий.
лучанин Показати IP 1 Грудня 2021 00:54
без перевірки маскового режиму, дистанції і обмеження масових заходів толку не буде
рижков майдан Показати IP 3 Грудня 2021 17:22
майдан стрибав за утилищацию ща скорочення чисельности физ особ за склрочення населення та зменьшення на пенсийний фонд.тому скажить нам дякую мт настрибали еврогеноцид

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus