USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Через конфлікт з лікарем трирічну лучанку ледь допустили до дитячого садочка

14 Лютого 2019 19:00
Трирічну лучанку Олександру з великими потугами допустили до дитячого садочка. Правда, лишень тимчасово. Щодесять днів дитячий фтизіатр Володимир Комар видавав батькам дівчинки довідки про те, що начебто він щоразу обстежує дитину, однак ніяк не може зробити остаточний висновок про стан її здоров’я, йдеться у матеріалі газети Волинські Новини.

ДІАГНОЗ... НА ОКО

За словами бабусі дівчинки Валентини Терпелюк, у такий спосіб медик мстився за те, що вона зробила йому зауваження про встановлений на око діагноз та безпідставні медичні вимоги. Їх лікар буцімто висував без будь-якої мотивації та детального вивчення аналізів дитини.

– Коли мій зять Ігор із внучкою прийшли до нього на прийом, то лікар навіть не оглядав Сашеньку, – згадує Валентина Володимирівна і додає: – Олександра у нас досить комунікабельна дитина, однак медик так і не зміг налагодити з нею контакт.

За словами бабусі, лікар і не намагався цього зробити. Спершу спробував змусити Олександру всістися на стілець, проте у нього нічого не вийшло. У результаті дитина розкричалася так, що аж потріскали судини в її оченятах.

– «Вона у вас неправильно вихована!» – прокричав нам Володимир Мусійович і заходився виписувати направлення, – згадує тато дівчинки. – Скерував лікар нас на аналізи та рентген. Без будь-якого огляду – на доволі шкідливі обстеження.

Тому наступного дня до нього і завітала Валентина Володимирівна.

– Я хотіла запитати, чому без результатів аналізів маленьку дівчинку мають зайвий раз піддавати вкрай шкідливому опроміненню, – розповідає бабуся. – Натомість фтизіатр повівся доволі агресивно і прокричав мені, що саме він буде вирішувати, що і коли треба досліджувати.

Як згадує жінка, він навіть кидався битися. За її словами, у ту мить між ними стала медична сестра, яка як могла вгамовувала розлюченого лікаря.

Напевне, таке трапилося не вперше, проте медсестра Стефанія Іллівна нині все заперечує. Розповідає, що все було зовсім не так, як описує жінка. Мовляв, насправді до лікаря почала кидатися саме бабуся Олександри. Та ще й нібито з порогу, щойно відчинивши двері до кабінету.

– Я змушена була захищати Володимира Мусійовича, – каже медпрацівниця.

Захищати чоловіка від жінки? Це щонайменше дивно. Тим паче, що про запальну вдачу згаданого лікаря в інтернеті є чимало відгуків...

Та про все за порядком.

Олександра почала відвідувати один із дошкільних закладів обласного центру лишень кілька місяців тому. У дитячому садочку батьків дівчинки попередили про те, що треба пройти медичний огляд. Незважаючи на те, що малеча трохи шмаркала, люди відразу ж пішли до лікарів. У дівчинки виявилася позитивна проба Манту. Через такий результат її скерували до фтизіатра, який, до речі, є єдиним спеціалістом на весь Луцьк.

Потрапивши на прийом, розповідають батьки, вони дуже здивувалися, що лікар Володимир Комар навіть не оглянув їхню дитину. Зробив певні «зауваження» та заходився переписувати у картку відомості, що їх зафіксував терапевт. Маленька Олександра через ті «зауваження» перелякалася і заховалася від Володимира Мусійовича. За словами батьків дівчинки, її ледве вдалося втихомирити після прийому.

ДОВІДКИ ЗА ГРОШІ?..

Наступного дня після конфлікту з бабусею лікар начебто пообіцяв, що змусить щоразу ходити до нього по довідки. Та й ті папірці, як розповідає Валентина, видаватиме він не просто так. Мовляв, доведеться їх ще й оплачувати.

– Ця дитина з групи ризику, – каже лікар, коли запитую про інцидент, і ледве стримує емоції.

За мить він вже обіцяє звільнитися з роботи, оскільки його дістало те, що таку увагу йому приділяють журналісти...

До речі, бабуся Валентина подала скаргу начальнику міського управління охорони здоров’я. Звісно, що її факти спростували, посилаючись на свідчення згаданої медичної сестри. І, звісно, написали, що у всьому винна сама пані Валентина.

А хто винен у тому, що дитину та її батьків не допускали на новорічне свято?

Саме через це напередодні новорічних свят батьки Олександри звернулися до обласного фтизіатра Людмили Іванівни Семенюк, яка й надала потрібну довідку. Бо, як зазначила спеціаліст, маленька Олександра є абсолютно здоровою дитиною.

Тож, якби не висновок Людмили Семенюк, то на цьому скандал і не вщух би? За словами працівників дошкільного закладу, які забороняли батькам дівчинки приводити її на новорічний ранок, саме лікар Володимир Комар телефонував у садочок і розповідав їм усілякі страшилки. А ті від жаху лишень хапалися за голови.

Зокрема, буцімто розповідав він і про хворобу матері дівчинки. І про те, що нібито молода жінка перебувала й перебуває на спеціалізованому обліку. Залякував, посилаючись на різноманітні медичні подробиці начебто дуже небезпечного діагнозу.

Звісно, у законодавстві України є поняття лікарської таємниці. І навіть кримінальна відповідальність за розголошення таких відомостей. Правда, розкрити цей злочин не так вже і просто. Тим паче, що тепер Володимир Мусійович все заперечує. Зокрема, спростовує факт, що телефонував у дитячий садочок і розповідав усілякі жахіття.

– Але як же там дізналися про минулі діагнози матері дівчинки? – дивуюся.

– Не знаю, – нервово відмахнувся лікар.

Варто зауважити, що в тієї жінки понад десять років тому і справді була хвороба, яку лікували фтизіатри. Тобто лікували колеги-спеціалісти саме Володимира Мусійовича?..

Олена МОРОЗ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучанин Показати IP 14 Лютого 2019 19:33
"Саме через це напередодні новорічних свят батьки Олександри звернулися до обласного фтизіатра Людмили Іванівни Семенюк, яка й надала потрібну довідку. Бо, як зазначила спеціаліст, маленька Олександра є абсолютно здоровою дитиною." Обстежила на око ?
Анонім Показати IP 14 Лютого 2019 19:47
Гроші він вимагає а не лікує.Лікують в стаціонарі.
лучанка Показати IP 14 Лютого 2019 19:52
При підозрі на туберкульоз можна зробити квантифероновий тест( у синево-1800 грн), дорого ,звичайно,але не шкідливо, як рентген або туберкулінова проба і досить інформативно.Запитайте у лікарів про можливість і потребу такого аналізу.
До батьків дитини Показати IP 14 Лютого 2019 20:02
Ми мали ту саму проблему з цим фтизіатром. Потім пішли у поліклініку біля Цуму, там теж є фтизіатр, зробили всі обстеження і все добре. На Спортивній той Комар дуже пихатий і найнеприємніша людина
Лучанан Показати IP 14 Лютого 2019 22:57
Я думаю що йому зранку буде це "приємно" почитати ... допрацювався... звЄзда !!!
лучанин Показати IP 15 Лютого 2019 08:59
якщо дійсьно він хам то таким пасти корови

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus