USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Комісія не підтвердила діагноз, встановлений Насірову в «Феофанії»

27 Березня 2017 20:49
Клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров'я України не підтвердила діагноз, встановлений у клінічній лікарні «Феофанія» голові ДФС Роману Насірову, підозрюваному скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою та службовим становищем»).

Відповідні висновки Комісії з оцінкою якості надання медичної допомоги підозрюваному в умовах лікарні «Феофанія» надані Національному антикорупційному бюро 27 березня, повідомили у прес-центрі НАБУ.

Зокрема, у висновках зазначається, що лікарі «Феофанії» систематично та необґрунтовано перебільшували тяжкість стану здоров’я голови ДФС. Об’єктивних підстав для встановлення зазначеного раніше діагнозу, на переконання комісії МОЗ, у лікарів «Феофанії» не було. Члени Комісії викрили також порушення при виписці пацієнта з цього лікувального закладу.

Нагадаємо, 2 березня ввечері до Феофанії, де перебував Роман Насіров, прибули, за даними ЗМІ, представники НАБУ і САП. Главу Державної фіскальної служби затримали у так званій справі Онищенка.

Медичний персонал КЛ «Феофанія» намагався обмежити доступ детективів НАБУ до палати, в якій перебував голова ДФС, посилаючись на важкий стан його здоров’я. Після вирішення питання про доступ до палати, в якій перебував голова ДФС, детективи НАБУ повідомили йому про підозру. Однак підозрюваного не було переведено до установи тимчасового тримання у зв’язку з інформацією про нібито різке погіршення стану його здоров’я. Проте обстеження в іншому спеціалізованому медичному закладі діагноз лікарів із КЛ «Феофанія» не підтвердили.

Під час засідання суду 6 березня у Солом'янському райсуді Києва захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби відмовили у проведенні судово-медичної експертизи. За словами представників захисту Насірова, які виступали за проведення цієї експертизи, судмедексперти повинні були встановити, які саме хвороби має Насіров, чи може від перебувати у залі під час судових засідань, відповідно до його стану здоров'я, а також, чи може він брати участь у процесальних діях.

Зауважимо, медик із Інституту кардіології імені академіка М.Д. Стражеска Андрій Соколов стверджував, що у Насірова - гіпертонія, як і у мільйонів українців.

У ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави 100 млн грн.

САП просила суд призначити 2 млрд грн застави.

16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу. Відсторонений керівник ДФС вийшов із СІЗО. На нього наділи електронний браслет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus