USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На протезування зубів луцьким чорнобильцям виділили більше мільйона

17 Квітня 2019 12:34
З бюджету Луцька виділили більше мільйона на протезування зубів чорнобильцям.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 17 квітня, повідомив начальник управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук.

З його слів, видатки на відшкодування придбання ліків за пільговими рецептами ліквідаторам аварії на ЧАЕС та переселеним з 30-кілометрової зони враховують в дотації вирівнювання обласного бюджету і передається у вигляді субвенцій місцевому бюджету.

Тож, в межах обсягу цієї субвенції в місті Луцьку здійснюють відшкодування вартості рецептів через департамент соціальної політики Луцької міської ради. Зокрема, зі слів посадовця у 2018-му році на ці цілі виділили 959 тисяч гривень, (10% із цього обсягу – кошти на протезування ротової порожнини). А у 2019-му році на протезування зубів чорнобильцям передбачили 1,04 мільйони гривень.

Зі слів Миколи Якимчука, для пріоритетного медичного забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС та переселених з 30-тикілометрової зони, у комунальному підприємстві «Луцький центр первинної медичної допомоги» штатним розписом передбачено 0,5 посади лікаря терапевта дільничного та 0,5 посади сестри медичної.

На диспансерному обліку за станом на 1 квітня 2018 року в згаданому закладі перебуває 604 громадян, з них: 497 ліквідаторів та 107 евакуйованих із забруднених територій. 190 осіб із них визнані інвалідами із причин, пов’язаних із Чорнобильською катастрофою.

Разом із тим минулого року луцькі медики здійснили профілактичний огляд 561 чоловік (93%); оздоровлена - 561 особа, з них 24 особи отримували лікування в умовах стаціонару, 14 – в денних стаціонарах та 23 особи направлені на санаторно-курортне лікування.

Крім того, в КП «Луцька міська дитяча поліклініка» 1780 дітей перебувають на диспансерному обліку, які мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи третьої категорії, 30 із них визнані інвалідами.

Діти цієї категорії стовідсотково оглянуті профілактично, а у 77,4% із них виявлено різні захворювання.

Протягом останніх років відмічається тенденція зменшення кількості путівок, котрі закуповуються департаментом соціального захисту обласної державної адміністрації за кошти субвенції державного бюджету для санаторно-курортного оздоровлення.

Насамкінець, посадовець зазначив, що у всіх комунальних лікувально-профілактичних закладах міста Луцька проведення обстежень та лабораторних досліджень, що здійснюється в межах бюджетного фінансування, яке є недостатнім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus