USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нова Зеландія замовила майже 500 тисяч кв. см шкіри для жертв виверження вулкану

12 Грудня 2019 13:26
Нова Зеландія замовила 186 тисяч кв. дюймів (450 кв. см) шкірних трансплантатів зі Сполучених Штатів, щоб допомогти постраждалим від опіків від виверження вулкана на острові Уайт-Айленд. Про це пише USA Yoday.

За даними видання, зараз 28 постраждалих від виверження вулкана знаходяться в опікових відділеннях по всій Новій Зеландії, 23 з них — у критичному стані і потребують підтримки дихальних шляхів.

«Наразі у нас є запаси, але ми терміново купуємо додаткові матеріали для задоволення попиту на перевʼязувальні матеріали та тимчасові шкірні трансплантати», — заявив головний медичний працівник у міністерстві охорони здоровʼя Маканау доктор Піт Уотсон.

За словами доктора Джона Кенілі, клінічного директора хірургії в графстві Маканау, більшість опіків були важкими. Опіки деяких пацієнтів покривали від 90% до 95% їх тіла. Дві людини померли відразу, одного австралійського пацієнта відвезуть назад в країну, щоб «провести лікування ближче до дому». За словами Уотсона, за ним відправляться й інші австралійці.

За словами Уотсона, важкість опіків та інших травм ускладнюється газами і хімічними речовинами палючого пару вулкану.

9 грудня на острові Уайт-Айленд (Нова Зеландія) відбулося виверження вулкана. У той момент на острові перебували 48 людей, переважно іноземні туристи.

На даний момент офіційно підтверджено смерть 8 з них, ще 8 вважаються безвісти зниклими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus