USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обов'язкова COVID-вакцинація в Україні: з'явився попередній список професій

27 Вересня 2021 16:20
В Україні запроваджують обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу для представників окремих професій.

Так, на сайті Федерації профспілок України оприлюднили документ із попереднім переліком професій для обов’язкового COVID-щеплення, який підготувало МОЗ, передає УНІАН.

Наразі до списку входять працівники:

– центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів;

– місцевих державних адміністрацій;

– закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.

Зазначається, якщо працівники вказаних сфер відмовляться проти COVID-щеплення, то їх відсторонять від виконання обов’язків.

У МОЗ пояснюють, що такий підхід вже передбачено чинним законодавством України. А ще у квітні цього року Європейський суд з прав людини підтвердив положення національного законодавства, що «обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах» та «не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

«Вказаний перелік може бути розширено в залежності від епідеміологічної ситуації, пов’язаної із поширенням коронавірусу», – сказано в тексті документу.

Наголошується, що документ ще підлягає обговоренню і цей список може бути доповненим, а офіційне його оприлюднення варто чекати уже цього тижня.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів підтримав протокольне рішення щодо впровадження обов’язкової вакцинації проти COVID-19 для працівників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

«Пропонуємо започаткувати впровадження обов’язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, зокрема для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій», – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, такий підхід вже передбачено чинним законодавством. Зокрема, ст. 12 закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачено, що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних хвороб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 27 Вересня 2021 16:39
Депутатів ВР забули включити. Без них ніяк
Аноніму Показати IP 27 Вересня 2021 17:14
Згоден. Оскільки вони рвуть під себе, як коні, то відразу кінську дозу. Кожному.
Володимир до Аноніму Показати IP 27 Вересня 2021 20:00
Не кінську, а Слонячу!!!
Дід Показати IP 27 Вересня 2021 20:31
Депутатів впершу чергу що будемо робити без них
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2021 20:51
А ще потрібно внести продавців, водіїв громадського транспорту і медпрацівників.
Митник Показати IP 27 Вересня 2021 21:39
Нас забули включити: митники
скептик Показати IP 27 Вересня 2021 21:53
авторам законопрожекту - обовязкова заміна мозку на курячий
123 Показати IP 28 Вересня 2021 12:05
Підписуйте Петицію на сайті Президента -Кримінальна відповідальність за Примусову Вакцинацію
жах Показати IP 28 Вересня 2021 12:33
читайте уважно в проекті наказу Оцінка відповідальності- створюють підстави дискримінації
Ната Показати IP 3 Жовтня 2021 21:37
Я проти обов'язкової вакцинації. Це порушення Конституційних прав людей, дискримінація та булінг людей даних професій. Цей неперевірений шмурдяк не повинен гуляти по венах людей !!! Горілку і ту провіряють і виробник відповідає за її якість, а тут в людей колять те що один Бог знає. Ми не раби і не миши !!!
Депутат Показати IP 7 Жовтня 2021 19:50
А нам відразу дайте три дози, може вже нарешті "втихнемо".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus