USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Рада проголосувала за медичну реформу

19 Жовтня 2017 11:45
За закон "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" у другому читанні проголосували 240 народних обранців. Про це повідомляє ТСН.

Нова медична реформа передбачає зміну моделі фінансування. Серед ключових пунктів ухваленого закону: страхова медицина, плата лікарям за надані послуги, вибір сімейного лікаря та міжнародні протоколи лікування.

Реформа передбачає створення системи державного соціального медичного страхування. Застраховані особи можуть отримати медичні послуги та ліки повністю або частково за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування в закладах охорони здоров'я будь-якої форми власності та в осіб-підприємців.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада мала вже кілька спроб ухвалити закон про медреформу.

За документ мали проголосувати ще 7 вересня після проходження усіх комітетів та доопрацювань, але він не отримав достатньої підтримки в сесійній залі. Згодом голова ВР Андрій Парубій повідомляв, що голосування відбудеться 17 жовтня, але й тоді воно було зірване.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Цікаво Показати IP 19 Жовтня 2017 11:55
"плата лікарям за надані послуги"(С) - добре що узаконили, але це ж то незаконно, бо з Конституцією ніяк не пов'язане. Чи зміни до Конституції теж були внесені? Ні... Тобто далі беззаконня поганяє беззаконня. І тепер всьому народу ... Амінь!
Проти Показати IP 19 Жовтня 2017 11:57
Теперь нам всем точно хана! Делают все,чтоб быстрее народ вымер.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 19 Жовтня 2017 12:16
А я такий радий шо медичну реформу прийняли на Верховній раді! Тепер брати мої все в нас буде вже як в европі! Тепер буде добре особенно пенсіонерам! Слава Україні!
йди на йух до АНАТОЛЬ_ Показати IP 19 Жовтня 2017 12:33
Йди на йух, провокатор.
11 Показати IP 19 Жовтня 2017 13:33
Заживем то як . Куда там європейцям до нас .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus