USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Росію можуть відсторонити від участі в Олімпійських іграх

15 Листопада 2017 13:00
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) отримав ще один серйозний привід не допустити Росію до участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані.

Інформатор WADA Григорій Родченков надав МОК нові докази існування в Росії державної допінг-системи. Відповідну інформацію було донесено до спеціальних комісій МОК. Родченков готовий зробити надану інформацію публічною, якщо МОК у своїх розслідуваннях проігнорує отримані дані.

Про це йдеться на сторінках щотижневика Волинські Новини.

Спочатку передбачалося, що 6 листопада він надасть комісії Освальда інформацію про конкретних спортсменів, які були частиною допінг-програми в Росії. Пізніше терміни передачі даних було перенесено на 27 жовтня. Це стало додатковим аргументом не на користь олімпійського чемпіона Олександра Легкова та інших російських лижників, результати яких з Олімпіади-2014 було анульовано, а самі спортсмени отримали довічне відсторонення від виступу на Олімпійських іграх.

Комісія МОК контактувала в жовтні з Родченковим, колишнім керівником Московської антидопінгової лабораторії. Він передав інформацію, яка є підтвердженням державної системи допінгу в Росії.

Родченков заявляє, що російську допінг-змову організувало й фінансувало безпосередньо міністерство спорту Росії під керівництвом Віталія Мутка, який зараз обіймає посаду заступника прем'єр-міністра Росії.

Мутко, як і президент Росії Володимир Путін, неодноразово заперечував будь-яку причетність до допінгового скандалу. Росія наполегливо вимагає екстрадиції Родченкова зі США, маючи намір зробити інформатора WADA єдиним відповідальним за те, що сталося.

Раніше Григорій Родченков докладно розповів про те, як російські агенти ФСБ були навчені відкривати пробірки зі зразками сечі російських спортсменів і замінювати їх на чисті зразки.

Співробітники антидопінгової лабораторії через секретний люк проникали в офіційну лабораторію Олімпіади в Сочі й за допомогою солей унеможливлювали для перевірок позитивні допінг-проби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ой Показати IP 15 Листопада 2017 14:46
Ну и что что они на стероидах, но ониженамбратия !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus