USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Столичні чиновники недофінансували медицину на Волині

13 Жовтня 2017 21:24
Із держбюджету на Волинь надійшла медична субвенція. Втім, отриманих коштів замало й в окремих районах люди по два місяці не отримують зарплати.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 13 жовтня.

Як інформував директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, кошти розподілятимуть по районах і на потреби хворих із нирковою недостатністю та цукровим діабетом.

«Ми отримали медичну субвенцію, багато районів нас чекають. Сума 15 мільйонів гривень буде розподілена так: 11, 1 мільйона гривень буде розподілено по районах на зарплати й гроші підуть на лікування хворих, які потребують гемодіаліз та для хворих на цукровий діабет. Втім, зазначених грошей недостатньо, адже заявлена фінансова потреба – понад 53 мільйони гривень», - розповів чиновник.

Із цього приводу голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді, депутат Волинської обласної ради В'ячеслав Рубльов додав, що в селищі Іваничі медпрацівники вже другий місяць не отримують зарплату й попросив пояснення чому так формують бюджет на початку року, що наприкінці волиняни без фінансування.

На це Ігор Никитюк відповів, що обласний бюджет до цього немає відношення, адже фінансування відбувається з держбюджету й усе залежить від медичної субвенції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus