USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ківерцівській лікарні приймають 800 пологів у рік

20 Червня 2016 08:00
Корпус пологового відділення Ківерцівського районного територіального медичного об’єднання зводився кілька десятків років тому господарським методом. Тепер тут украй необхідно провести капітальний ремонт, відремонтувати систему водопостачання та каналізаційні мережі.

Про це говорили під час візиту в медустанову голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Завідувач акушерсько-гінекологічним відділенням Людмила Тимощук розповідає: щодня лікарі приймають в середньому по двоє-троє пологів. Мами з дітками перебувають у двомісних палатах, яких є сім. Зі слів Людмили Анатоліївни, щороку в їхньому пологовому відділенні на світ з’являється близько 800 малюків. Їдуть сюди народжувати жінки не лише з Ківерцівського району, а й з Луцька та навіть сусідніх областей.
Однак про такі комфортні умови, як у Луцькому пологовому будинку, тут тільки мріють. Вже двічі виготовляли проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт відділення. На цьому і зупинялися: грошей ні у районному, ні в обласному бюджетах не знаходилося. Зараз на ремонт потрібно близько 3 мільйонів гривень.

Загалом лікарня розрахована на 268 ліжкомісць, з яких в рамках медичної реформи, пропонують скоротити 55.

«Я не прихильник скорочення ліжкомісць, – сказав на зустрічі з колективом районної лікарні голова облради Ігор Палиця. – Ми не готові до цього. У Європі головний акцент робиться на профілактику і тільки 20 відсотків – це клінічні випадки.

Ми дуже швидко виконуємо всі забаганки Міжнародного валютного фонду та Європи. Але я категорично проти того, щоб ми робили все так, як нам кажуть. Сьогодні ми на вашій стороні. Сьогодні ми повинні проводити реформу медичної галузі, але брати з Європи найкращі приклади. А без страхової медицини жодна у цій реформа у цій сфері не запрацює».
Генеральний директор комунального закладу Ківерцівського районного територіального медичного об’єднання Михайло Слижук зауважив, що ще одна нагальна проблема – це придбання діагностичного обладнання. А пацієнтів у лікарні – чимало.
«Ми обслуговуємо район, в якому проживає 64 тисячі населення, – зазначає Слижук. – Рентген-апарат експлуатуємо вже п’ятдесят років. Тому, окрім ремонту в пологовому відділенні, нам терміново необхідно придбати нову рентген-апаратуру на два робочих місця. Вона досить дороговартісна. П’ять років тому при доларі по 8 гривень ціна була мільйон двісті тисяч гривень. Зараз – у кілька разів дорожче».
Насамкінець Ігор Палиця привітав колектив Ківерцівського районного територіального медичного об’єднання з професійним святом. З нагоди Дня медичного працівника Інні Веселусі та Івану Хитрику він вручив почесні грамоти, а Тетяні Козел – подяку, назвавши працю медиків справжнім подвигом.

Нагадаємо, голова облради відвідав Цуманську районну лікарню, в якій ознайомився з проблемами - відсутністю нової апаратури і нестачею молодих фахівців.

Під час же нещодавнього візиту до обласної психіатричної лікарні №2 та Олицького психоневрологічного інтернату Ігор Палиця запропонував колективу самому визначити людину на вакантну посаду головного лікаря, адже вже півроку у психіатричній лікарні №2 немає керівника.

А у Камінь-Каширській лікарні запевнив, що Фонд «Тільки разом» допоможе придбати новий дихальний апарат.
Соломія ДОБРОЛЮБОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ківерчанин Показати IP 20 Червня 2016 14:38
Хто така Тетяна Козел?
анонім до ківерчанин Показати IP 31 Серпня 2016 11:32
О таких як вона ще пошукати треба.
мама Показати IP 20 Червня 2016 16:27
800 пологів - це мало.
Анонім до мама Показати IP 20 Червня 2016 18:17
Скільки багато?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus