USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому медзакладі відкрили сучасний рентгенологічний кабінет

16 Серпня 2018 15:54
Відкриття нового рентгенологічного кабінету відбулося в комунальному закладі «Луцький центр первинної медичної допомоги №2».

Зауважимо, мешканці Луцька, які проживають на території обслуговування медзакладу, раніше зверталися щодо оновлення рентгенологічного апарату, адже старий (РУМ-20) був 1977 року випуску і вичерпав свій ресурс та не підлягав ремонту. Тому міська влада виділила за рахунок коштів бюджету розвитку 2,2 млн грн на придбання сучасного обладнання з цифровою обробкою на 2 робочих місця.

За підсумками аукціону був закуплений: рентгенівський апарат EVA-SjF 525 (GEMSS Medical Systems, Республіка Корея) з цифровою системою CR15-X (Agfa Healthcare, Бельгія). Переможцем торгів стало ТОВ «Медсервісгруп» на поставку рентгенологічного апарату вартістю 2,2 млн.
Окрім цього, в приміщенні здійснили капітальний ремонт за кошти міського бюджету на суму 945,5 тис. грн. Роботи виконало приватне підприємство «Ефект».

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук розповів, що модернізація галузі охорони здоров’я – одне із пріоритетних завдань.

«Велика увага приділяється в місті саме медичній галузі, тому вже придбали багато медобладнання та здійснили чимало капремонтів, зокрема в жіночій консультації пологового будинку, придбали УЗД апарат і новий електрохірургічний апарат «електрокоагулятор» для першої поліклініки, 3D-томограф для стоматологічної поліклініки, рентгенівську трубку для агіографічної установки для міської клінічної лікарні та інші.

Нині презентували рентгенапарат, зробили тут капремонт приміщення. І тепер люди зможуть якісно та комфортно пройти обстеження.

Окрім цього, вже завершується капремонт на першому поверсі жіночої консультації пологового будинку, завершується капремонт у ліфтів у міській лікарні, які були зношені та відключені, відбувається і капремонт інфекційної лікарні, спільно з облрадою. У нас є багато досвідчених лікарів, а наше завдання – створити їм належні умови», - наголосив Ігор Поліщук.
Рентгенологічне обстеження пацієнтів буде здійснюватися всім мешканцям міста, каже начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук.

«Ми бачимо, що оснащення сучасною технікою підвищує якість діагностики та надання вчасної медичної допомоги, також це дозволяє ефективніше здійснювати профілактичні заходи. Тому робота щодо оновлення наших медзакладів сучасною технікою проводиться планомірно, це розуміє депутатський корпус та керівництво міста», - розповів Микола Якимчук.
Новий апарат спроможний виконати 100 знімків в годину. Постачальник безкоштовно ввів його в експлуатацію та провів навчання медичного персоналу.

До слова, рентгенологічний апарат забезпечує рентгенографічні дослідження органів грудної клітки, черевної порожнини, кінцівок у положеннях «стоячи», «лежачи» і «сидячи» з можливістю отримання як цифрових зображень високої роздільної здатності, так і якісних знімків на рентгенівську плівку. Сучасне обладнання має значно нижчий рівень променевого навантаження на організм пацієнта та медичного персоналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Леся Показати IP 17 Серпня 2018 00:17
А що ж потрібно було таке робити у тому кабінеті №419, щоб витратити на його ремонт аж 945,5 тис. грн.? Навіть батареї радянські залишили, тільки пофарбували. Це при тому, що вартість рентгенологічного апарату 2,2 млн.
Знаю до Леся Показати IP 17 Серпня 2018 11:11
Баритова штукатурка з захистом та свинцові двері і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus