USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Волинській обласній клінічній лікарні роблять «чудеса» хіміотерапії

6 Квітня 2018 09:13
Близько 20 тисяч селективних хіміотерапій зробили в обласній клінічній лікарні. Медики кажуть, що, вводячи препарати у судину, яка живить злоякісну пухлину, вдається досягати значного одужання пацієнтів, навіть із четвертою стадією захворювання.

Про це йшлося під час прес-конференції в залі управління охорони здоров’я ОДА з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я на тему: «Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди».

Т.в.о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор розповів, що таке лікування почали проводити першими в Україні саме у Волинській області.

«Свого часу ми відкрили відділення інтервенційної радіології – єдине в Україні. На це відділення мені дали дозвіл ще при Радянському Союзі, коли я був депутатом і їздив у Київ за погодженням. І сьогодні воно робить чудеса: шукаємо пухлину на ангіографі, знаходимо судину, яка її живить, і хіміопрепарати вводимо безпосередньо в цю судину. Цим ми перекриваємо злоякісному утворенню «харчування». Таких селективних хіміотерапій ми зробили біля 20 тисяч. І четверта клінічна група пацієнтів приходить та дякує, що після операції досі живуть вже п’ятий рік. Ось це сила», - каже Іван Сидор.

У відділенні медики проводять місцеву реґіонарну внутрішньо артеріальну хіміотерапію при злоякісних пухлинах: щелепно-лицевої зони і лор-органів, первинних і вторинних ураженнях печінки, підшлункової залози, жовчевивідних шляхів, органів малого тазу, шлунка, товстого кишківника та хіміоемболізацію судин пухлин печінки, нирок.

Також він додав, що у Волинській обласній клінічній лікарні завершують підготовку реанімаційної для проведення пересадок серця, лікарі вже пройшли навчання та запозичили досвід у колег із Німеччини, Польщі та Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 6 Квітня 2018 09:23
Мені у далекому 2009 році робили у цьому відділенні емболізацію маткових артерій, оскільки були міоми матки. Я дуже задоволені результатом, на сьогоднішній день ніяких проблем і є повноціною жінкою. Дякую лікарю цього відділення Юрію Васильовичу за його золоті руки і уважне ставлення до свої пацієнтів.
Мілана до Лучанка Показати IP 11 Лютого 2020 14:10
Про таку процедуру мало відгуків в інтернеті від тих, хто робив цю процедуру давно. Такі відгуки особливо цікавлять мене, оскільки питання дуже актуальне на разі. Цікавить стан в довгостроковій перспективі. До кого йти консультуватись - невідомо. Як прізвище Юрія Васильовича? Легкодух?
Дочка пацієнта Показати IP 6 Квітня 2018 11:25
Так, цілком погоджуюсь, що у відділенні працюють висококваліфіковані працівники! Особлива подяка Лимар Любов Аркадііївні, завідувачці відділенням! Чуйність , професіоналізм і просто Людина! Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus