USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Житомирі пацієнт побив вагітну лікарку. Що стало причиною нападу

24 Листопада 2020 11:48
Напад на сімейну лікарку просто в її кабінеті. Медпрацівницю в Житомирі побив пацієнт під час приймання. Лікарка спробувала захищатися, застосувала газовий балончик, але зі струсом мозку опинилася в медзакладі.

Про це йдеться 23 листопада у сюжеті ТСН.

34-річна сімейна лікарка Інна Савчин наразі в гінекологічному відділенні. Опинилась там через загрозу вагітності після того, як її побив пацієнт під час приймання.

«Струс головного мозку, загроза вагітності, садна на тілі», – говорить сімейна лікарка центру первинної медико-санітарної допомоги м.Житомир Інна Савчин про свої діагнози після побиття.

Це було звичайне приймання пацієнтів, каже медпрацівниця. У кабінет увірвався чоловік, без пояснень зняв з себе маску, почав плюватися, а потім схопив за халат.

«Тягне мене через всі столи, кидає стілець у медсестру, хапає мене, тягне і кидає об підлогу, я вдарилася головою», – каже Інна Савчин.

Лікарка змогла витягнути із сумочки газовий балончик і пирснути в обличчя нападнику. На жіночі крики і галас збіглися колеги із сусідніх кабінетів. Нападник одразу утік. Медики викликали поліцію. Особу нападника встановили – це 50-річний місцевий житель. У поліції пояснив, що напав на медикиню, бо та не хотіла підписувати з ним декларацію.

«Так, я йому відмовила після його погроз, що, мовляв, «я тебе вб’ю, ти тут працювати не будеш, ти звідси не вийдеш», – каже постраждала.

Сімейна лікарка не заперечує, що добре знає нападника. Каже: чоловік вже кілька місяців її переслідує. Через образи й неадекватну поведінку відмовила пацієнту у підписанні декларації.

«Декларація у нас укладається від квітня 2018 року. В нього була можливість 150 разів це зробити. Якщо це не можна зробити з одним лікарем, це можна зробити з третім, четвертим», – говорить в. о. центру первинної медико-санітарної допомоги м. Житомир Людмила Бондаренко.

ТСН розшукала адресу, за якою мешкає нападник. Він зачинився у будинку і не виходить. На телефонні дзвінки не відповідає.

Сусіди не дивуються, що він побив жінку-лікаря.

«До всіх претензії (висловлює. – Ред.), тобто, всі сусіди від нього страждають. У нього мати-пенсіонерка, він ніде не працює, сидить на її пенсії. Він і її гризе, там і мати бідна», – каже сусід Максим Чепак.

Адміністрація амбулаторії після інциденту збирається встановити камери спостереження і найняти охорону. Агресивних пацієнтів більшає, скаржаться медики.

За останні три роки чоловік написав 170 скарг в різні інстанції, кажуть в поліції. І навіть вже встиг поскаржитися на копів, які його привезли у відділок на допит. Побиття медика слідчі розцінюють як хуліганство. Під час розслідування нападнику призначать і психіатричну експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Медикиня? Показати IP 24 Листопада 2020 14:25
У неї хіба немає чоловіка, який би як не сам, то з друзями міг фулігану клешні підрихтувати?
Авжеж Показати IP 24 Листопада 2020 14:38
Ще при Кучмі почали знищення медицини з вилучення з швидкої психіатричних бригад. Тепер з психлікарнями не підписують договора, персонал виходить бастує. Абсолютно не дивно що в народа з нервами проблеми, лікуватися то немає де і в кого. Ще й он щось дивне почало з'являтися, медикині якісь... жах, де ж тут нормальним будеш. І комусь же воно вигідно.
волинь чемпіон Показати IP 24 Листопада 2020 17:01
До міністра охорони здоров'я лише тепер, коли він захворів, дійшло, що треба зробити можливість підписувати декларації онлайн, а не сидіти здоровому серед хворих в поліклініці. Наша лікар звільнилась. У неї було біля трьох тисяч декларантів, то їм усім треба разом прийти в поліклініку. Онлайн треба і все буде добре.
Песимістка до волинь чемпіон Показати IP 25 Листопада 2020 03:55
Добре вже не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus