USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

УКРОП зареєстрував поправки до медичної реформи

21 Червня 2017 14:34
Народні депутати з «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» подали поправки до законопроекту № 6327 щодо державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів, який готують до другого читання, інформують у прес-службі УКРОПу.

Ірина Констанкевич, Тарас Батенко, Олександр Шевченко, Олександр Дубінін, Валентин Дідич, Віталій Купрій та Віктор Шевченко пропонують повністю оплачувати з держбюджету тариф покриття (сплачує держава) й тариф співоплати (сплачує пацієнт) за лікування інвалідам, безпосереднім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і потерпілим внаслідок катастрофи, громадянам, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, ядерних випробуваннях, постраждали від радіоактивного опромінення внаслідок будь-якої аварії, порушення правил експлуатації обладнання з радіоактивною речовиною, правил зберігання й захоронення радіоактивних матеріалів.

Крім того, безоплатні медичні послуги та ліки мають отримувати діти до 18 років, люди похилого віку (пенсіонери й ті, кому до досягнення пенсійного віку залишилося не більш як півтора року), а також ветерани праці.

«Наші пропозиції спрямовані на те, щоб найбідніші та найвразливіші категорії громадян після реформи не залишилися без допомоги. Якщо правки не будуть враховані, ми не підтримуватимемо законопроект у другому читанні й закликаємо президента ветувати його в разі ухвалення в парламенті», – заявила народний депутат Ірина Констанкевич.

Запропоновані зміни до законопроекту № 6327 має розглянути Комітет з питань охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 21 Червня 2017 16:05
В "не більш як півтора року" вони себе заклали? А що робити тим хто вкалує в бюджетній сфері (лікарі, вчителі, бібіліотекарі, обслуговуючий персонал бюджетної сфери тощо), та й на підприємствах нехай? На зарплату навіть в 4 тисячі як можна пролікуватися? Ці депутати рахували скільки коштує лікування? Якби це була разова виплата невеликої суми і все, на все подальше життя абсолютно здоровий, то й мови не було б, але ж окрім тої ж операції треба ще купляти ліки, дотримуватися певної дієти, яка завжди доволі не дешева. В більшості випадків люди взааглі пожиттєво на ліки підсажуються, тому там кожна копійка дорога. Де страхова медицина, коли вона буде? В одній всім нелюбій країні вже точно таку ж реформу провели - результати жахливі. На їх помилках можна навчитися чи потрібно самим теж через це проходити?
Лол Показати IP 21 Червня 2017 17:05
Ск*ти, відміняйте налог на медицину і вводьте страхову! А то що виходить, налоги плати, офіційно в лікарні плати і неофіційно на лапу плати! Рехформа мать його. Піпл схавав. Все частіше задумуюсь про валізу/вокзал/європа
Камінь Показати IP 21 Червня 2017 20:25
У цьому тексті слід передбачити, що тариф покриття (сплачує держава) й тариф співоплати (сплачує пацієнт) проплачує держава за таких категорій; студенти денних стаціонарів, учасники бойових дій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus