USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уряд повернув на доопрацювання документи щодо госпітальних округів на Волині

27 Березня 2017 18:37
Пропозицію щодо складу госпітальних округів на Волині уряд не затвердив. Документи повернули на доопрацювання.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Так, уряд затвердив склад госпітальних округів 11 областей та Києва. Натомість пропозиції 3 областей - Львівська, Волинська, Сумська – повернули на доопрацювання. Мовляв, такі пропозиції не відповідають затвердженим Постановою № 932 критеріям.

Раніше повідомлялося про те, що, якщо Кабмін порушить власну постанову, яка дозволяє Волинській області створити 7 госпітальних округів, добиватись створення необхідних медичних послуг для волинян в облраді готові навіть в судовому порядку. Про це розповів голова Волиньради Ігор Палиця у прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь».

Нагадаємо, на Волині триває дискусія щодо кількості госпітальних округів. Облдержадміністрація вирішила, що на Волині варто створити 3 округи, а народні депутати та депутати обласної ради наполягають, що така кількість – надто мала, адже віддалені села залишаться поза межею доступності, а 80% людей з північного Полісся не зможуть отримати доступної медичної допомоги. Тож 2 лютого депутати обласної ради підтримали звернення до МОЗу, Президента України та прем’єр-міністра щодо створення на Волині 8-ми госпітальних округів.

До слова, під час візиту на Волинь виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун посадовець зауважила, що «Київ не повинен наказувати» щодо кількості госпітальних округів, які повинні бути створені в області.

Власне, вся катавасія зі створення госпітальних округів на Волині розпочалася ще торік в ОДА. Тоді раз по раз з’являлася інформація про створення госпітальних округів на Волині. Варто додати, що ще у серпні 2016-го на Волині пропонували створити 4 госпітальні округи: Луцький (місто Луцьк, Горохівський, Ківерцівський, Луцький, Рожищенський райони - 432 тисячі населення), Ковельский – (Ковельський, Турійський, Любомльський, Ратнівський, Старовижівський, Шацький райони – 275 тисяч населення), Нововолинський (місто Нововолинськ, Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський райони) та Камінь-Каширський (Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький райони). Вже тоді між Нововолинськом на Володимиром-Волинським розпочалася боротьба за право бути центром госпітального округу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ТА ДЛЯ ЧОГО НА ВОЛИНІ СТВОРЮВАТИМУТЬ ГОСПІТАЛЬНІ ОКРУГИ

Але гостріше це питання постало вже у 2017-му, коли, ні з того ні з сього, ОДА подає пропозицію 3 госпітальних округів: у списку тепер немає Камінь-Каширського округу, до якого входили б найвіддаленіші куточки Полісся. Такий поділ порушує найголовнішу умову створення округів – доступність.

Уже на тому ж сесійному засіданні голова ОДА Володимир Гунчик, спостерігаючи настрої в залі, вирішив всю відповідальність перекласти на депутатський корпус: «Визначтеся, скільки округів треба, щоб я знав з чим прийти до МОЗу».

Голову облради Ігоря Палицю це обурило, адже така позиція голови ОДА може спровокувати те, що документи в Кабміні не затвердять. А ось визначити, скільки має бути госпітальних округів, мають спеціалісти, які б розрахували кілометраж і кількість населення, потужності лікарень, аби все відповідало Постанові Кабміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
медик Показати IP 27 Березня 2017 19:03
у Волинській області всього 1 млн 040 тис населення! У цілій області (!), як у деяких містах - обласних центрах! Як може бути стільки округів?
Анатоль_ Показати IP 27 Березня 2017 19:33
Боже ж ти мій! Я в шоці, братва!
Пропоную Показати IP 27 Березня 2017 23:28
для Волині один госпітальний округ - у Феофанії. Все рівно можновладці там не лікуються, ліки та операції безплатні, технічне забезпечення та лікарі - на найвищому для України рівні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus