USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Увага до потреб дітей у публічному просторі: на Волині анонсують Рік дитини

2 Грудня 2021 14:36
Волинській ОДА пропонують розробити план заходів з відзначення Року дитини в області. Метою такої ініціативи є створення комфортних умов для дітей у публічному просторі, доступ до належних медичних, соціальних послуг.

Відповідний проект рішення депутати розглянули під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства.

Як зазначила очільниця депутатської групи «Рівні можливості», депутатка Оксана Філіпчук, 2022 рік пропонується оголосити Роком дитини на Волині. На виконання цього рішення облдержаміністрація має подати до 1 січня план заходів, спрямованих на створення в територіальних громадах умов для всебічного гармонійного розвитку дітей та підлітків, захист їх прав та інтересів, підтримку сімей з дітьми. Також пропонується наступного року реалізувати тематичні проекти, покликані сформувати безперешкодне життєве середовище у публічному просторі, спрямовані на розвиток спортивної інфраструктури, популяризацію здорового способу життя, допомогу сім`ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, створення можливостей для розвитку дітей з інвалідністю.

Читати ще: Доступність, соцзахист, нові можливості: яким має бути рік дитини на Волині

Голова комісії облради, очільниця Волинського обласного медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська, своєю чергою, додала, що про оголошення 2022 року Роком дитини на Волині в обласній раді почали говорити ще на початку 2021-го. І всі погодилися з тим, що необхідно докласти максимальних зусиль для створення доступного простору до медичної, соціальної допомоги у Волинській області.

Вона зауважила: на Волині нерідко є питання щодо діяльності соціальних служб у випадку супроводу дітей, яких вилучили з сімей.

«Ми відчуваємо, що соціальні служби недопрацьовують, не в образу сказано. Бо ми стикаємося з тим що дітей привозять до нас і якби ми не зверталися, не били в усі дзвони, то довго усім немає до цих дітей діла», – пояснює депутатка.

Водночас Ірина Горавська порушила питання і оздоровлення дітей з інвалідністю. На її думку, необхідно посилити роз’яснювальну роботу серед батьків таких дітей про те, що вони можуть оздоровити їх в санаторії «Дачний» абсолютно безкоштовно. Бо зараз заклад не рентабельний і не можуть набрати мінімальну кількість дітей.

«Коли закрили санаторій «Дачний», було багато звернень від батьків з наріканнями. Коли ми відкрились, налагодили процес, збільшили кількість фахових спеціалістів, то стикнулися з тим, що тепер ми не можемо докликатися цих дітей на безкоштовну реабілітацію і заклад не рентабельний. Бо батьки не мають чи можливості, чи бажання оздоровлювати своїх дітей. Маючи три тисячі дітей з інвалідністю, ми не можемо набрати на зміну 70-80 дітей, хоча заклад розрахований на 100. Ми вже навіть даємо лікарняні листки батькам, щоб вони не чекали відпусток і привозили дітей на оздоровлення. Тому треба працювати з батьками, щоб діти мали доступ до належної медичної допомоги, хорошої реабілітації», – резюмує вона.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus