USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В обласній лікарні спростовують вартість МРТ у 800 гривень

29 Квітня 2014 14:10
Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор на адресу редакції Інформаційного агентства Волинські Новини надіслав спростування. Суть його у тому, що 16 квітня цього року редакція опублікувала статтю «Обстежитись в обласній лікарні втричі дорожче, ніж у Луцькій міській». А на думку головного лікарня обласної медустанови «таке порівняння вартості та якості МРТ обстеження в умовах обласної та міської лікарень є щонайменше некоректним, як в клінічному, технічному, так і в етичному планах».

Нагадаємо, що головний лікар Луцької міської лікарні Лариса Духневич повідомила, що в Луцьку обстеження МРТ (магнітно-резонансна томографія) можна зробити за 300 гривень, тоді як в обласній лікарні це обстеження коштує 800 гривень.

Отже, Іван Сидор надав офіційне роз’яснення ситуації, що склалася. Зміст повідомлення подано нижче без змін:

«Обласна клінічна лікарня надає спростування статті в Інтернет-виданні «Волинські новини» від 16.04.2014 р. «Обстежитись в обласній лікарні втричі дорожче, ніж у луцькій міській».

Вважаємо, що таке порівняння вартості та якості МРТ обстеження в умовах обласної та міської лікарень є в меншій мірі некоректним, як в клінічному, технічному, так і в етичному планах. Тим паче, що ідея була виказана у вигляді автономного міркування, а не колективної думки спеціалістів, як належало б. В результаті автори самі заплутались в оцінці.

Тому, враховуючи характер цієї інформації, ми вимушені надати роз’яснення широкому колу відвідувачів Інтернет-видання, пацієнтам та їх родичам.

Обласна та міська лікарні оснащені різними типами магнітно-резонансних томографів. У міській клінічній лікарні функціонує низькопольний 0,25 Тесловий

апарат. Обласна клінічна лікарня оснащена високопольним 1,5 Тесловим апаратом нового покоління, який забезпечує високу якість обстеження за рахунок стабільного надвисокого магнітного поля. Сила магнітного поля та відповідно якість отриманого зображення вищі у 6 разів.

Обстеження на апараті такого класу вважається «золотим стандартом» для діагностики пухлинних та запальних процесів різних локалізацій, в першу чергу глибинних структур головного та спинного мозку тощо, а також такого грізного захворювання, як розсіяний склероз. Дослідження із контрастним посиленням при розсіяному склерозі дає можливість визначити стан активності патологічної бляшки, що є надважливим для призначення адекватного лікування.

Зрозуміло, що вартість такого апарату та вартість технічного забезпечення його безперебійного функціонування (належний об’єм гелію, утримання наднизької температури, цілодобове охолодження, енергозабезпечення, клімат-контроль в залі обстеження та в технічному залі), а також вартість сервісного обслуговування аж ніяк не можуть бути низькими. Так, для закупівлі необхідної кількості гелію в рік потрібно 500 тисяч гривень. Сервісне обслуговування апарату коштує 400 тисяч гривень в рік. Це сумарно складає 900 тисяч гривень.

Кошторисом витрат лікарні кошти для технічного забезпечення та сервісного обслуговування апаратури, в тому числі такої високотехнологічної, як магнітно-резонансний томограф, не передбачені. Тому лікарня вимушена робити пропозиції щодо внесення благодійних внесків при обстеженні на МРТ, враховуючи всі затрати для його безперебійного функціонування.

Одночасно інформуємо, що ціни, названі в зазначеній статті не є правдивими. Вартість МРТ дослідження в нашій лікарні в залежності від ділянки обстеження коливається від 300 до 620 гривень максимально.

МРТ апаратами подібного класу оснащені лише окремі лікувальні заклади Львова та Рівного. Вартість обстеження там є значно вищою. А ще потрібно врахувати проплату за проїзд.

1,5 Тесловий МРТ має великі потенційні можливості щодо розширення інноваційних методик обстеження. На часі впровадження МРТ серця, провідних шляхів мозку, молочних залоз, судин кінцівок тощо.

Всі зусилля колективу лікувально – діагностичного центру лікарні спрямовані на те, щоб амплітуда коливань показників роботи змінювалася лише між позначками «успіх» та «ще більший успіх».

Не хочеться, щоб наша інформація сприймалась, як пафос. Це є чиста правда без всяких перебільшень», - йдеться у тексті спростування.

Також можете порівняти Луцькі і Київські ціни на МРТ https://www.meddiagnostica.com.ua/stoimost/mrt на необхідний вид МРТ обстеження
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
Вовк Показати IP 29 Квітня 2014 14:38
А що Сидора ще не люстрували ?
Руслана до Вовк Показати IP 29 Квітня 2014 14:40
Казали, що відкупився, кількома мільйонами!!!
Руслана Показати IP 29 Квітня 2014 14:39
ООООООООООО, приємно, що пан Сидор читає Інтернет-видання. тож він, напевно, бачив відгуки пацієнтів, які нарікаютьна хабарництво лікарів обласної лікарні!!!Тож чому з цього приводу дядько Іван Сидор нічого не написав???Не зачепило.................А мало б, бо не всі люди мають змогу віддавати по тисячі гривень за операцію. Не віддавати, як благодійний внесок, а класти лікарю у кишеню!!!!!!!!!!!!!!Для його збагачення!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Олена Показати IP 29 Квітня 2014 14:40
ви б краще уточнили... яке МРТ... приміром робила МРТ голови восени 400 грн. .... мати робила МРТ хребта за 800 грн. це в 2 поліклініці для уяснення ціни не питайте в керівників..... а запитайте в людей, тоді матимете достовірну інформацію
пацієнт до Олена Показати IP 29 Квітня 2014 23:55
в лютому робив МРТ поперекового відділу в міській клінічній лікарні за 450 грн
Майдан Показати IP 29 Квітня 2014 14:45
коментар було видалено
я Показати IP 29 Квітня 2014 14:58
ага, намного дешевле , как , же, плюс , медсестра, которая не может ввести контраст и зовет другую для этого, вот за это тоже платим...
Ха тебе до я Показати IP 30 Квітня 2014 17:44
В медичній практиці шановна , не все так просто, для введення контрасту потрібно потрапити у просвіт судини . Діаметр якої може бути дуже малим. І тому оператору , а не медсестрі приходиться залучати маніпуляційну , досвід у якої величезний. Вона в день коле сотні а не одиниці. Все це для того , щоб не нашкодити, щоб Ваші кривенькі руці не посиніли, та язик не відсох.
лучанин Показати IP 29 Квітня 2014 15:11
пише " Вартість МРТ дослідження в нашій лікарні в залежності від ділянки обстеження коливається від 300 до 620 гривень максимально", - це офіційно, насправді 800 і більше -від настрою і "потреб" лікаря. У Києві МРТ можна зробити за 300... Зажралися наші лікарі - ось де не прикрита офіційна корупція.
пацієнт до лучанин Показати IP 29 Квітня 2014 23:56
коментар було видалено
Мені пороблено до лучанин Показати IP 5 Травня 2014 11:26
можна навіть організувати бізнес: залізничні перевезення безпосередньо в Київський кабінет мрт за 300...з бусами, що довозять в Луцьку та Києві, замовляти оптові поставки пацієнтів, знижки і т.і. збити ціни цим, що зажерлися корупціонерам.
123 Показати IP 29 Квітня 2014 16:34
В обласній лікарні кожне відділення має свій рахунок. Гроші деруть за все шо можна. Краще туди не попадати, а лікарі просто наглюки, які вже зажралися по вуха.
321 Показати IP 29 Квітня 2014 17:08
Погано коли кухарки керують державою і проводять люстрацію. і ще є гарне прислів"я: пи...ти не мішки тягати. радити і обсудити ми "щирі українці" завжди готові. Таке враження, що за межами лікарні комунізм і європа вкупі. Всі такі білі і пухнасті тільки медикі негідники. хабарник не тільки той хто бере, а і той що дає. І якщо хтось хабарем балує мед працівника, до чого керівник? а що слабо заявити в правоохоронні органи про вимогу хабара? і тільки не надо про якусь боязнь і пов"зку балакати. привикли базар влаштовувати - факти панове і тільки факти по закону, бо по іншому це плітки.
Patrik до 321 Показати IP 29 Квітня 2014 19:27
Шановний дописувачу, з Ваших слів не важко здогадатись, що Ви за професією медик, а точніше - лікар, і напевно далеко не медична сестра... І відстоюєте Ви інтереси не громадян, не хворих пацієнтів, а, даруйте, свої інтереси і таких як Ви "Сидорів". Прошу мене вибачити за різкість моєї аргументації, але Ваші стверджування абсолютно не мають жодної логічної підстави: Ви звинувачуєте "щирих українців" в тому, що вони дають медикам хабарі, але самі Ви очевидно ніколи не перебували в їх шкірі. Немає нічого дорожчого за життя і хвора людина готова на такий проступок заради життя... Ви радите звертатись до правоохоронних органів і цим самим в черговий раз лукавите, бо там також, як і в лікарні беруть хабарі і вирішують справи на користь того, хто їх дає... А життєва практика показує, що жодного з Ваших колег, тобто лікарів, не притягнули до кримінальної відповідальності... І це, на жаль, неспростований факт... Прошу Вас не звинувачуйте невинних, не судіть і не будете судимі, не шукайте в очах братів своїх тріску, бо в Ваших очах, як і в очах більшості українських лікарів, колоди... Надіюсь, що прокинеться колись Ваше сумління... Бог Вам суддя.
Ок до Patrik Показати IP 29 Квітня 2014 22:54
Можливо тому , що "щирі українці" цінують життя, вони і платять лікарям за свою роботу. Який же це хабар? Це плата за роботу. Не влаштовує, шукайте дешевшого лікаря. Ринок. І не лікарі винуваті, що народ бідний, а лікування держава повністю переклала на плечі людей. Лікарі теж хворіють і вмирають, і оплачують своє лікування. А люди не цінують своє здоровя. Халяви не буде. Ніхто нікого нахаляву лікувати не буде. Вимагати треба від держави реформи по зразкам розвинутих країн.
Бармалєй до Ок Показати IP 29 Квітня 2014 23:51
Да ти шо? Купляй собі Прилад, став у квартирі і ставай приватним підприємцем. Так ні приходиш в комунальний заклад, де тобі платять зарплату, працюєш на обладнанні , купленому за людські податки і ще відкриваєш хавало.
НЕЛУЧАНИН до Ок Показати IP 30 Квітня 2014 00:02
я бачу, як крутий лікар цьох вже 10 років приватну клініку будує . не хочеш долучитись ? так чого ти заліз в державну лікарню, збудовану за народні гроші, користуєшся обладнанням, придбаним за народні гроші, одержуєш зарплату за народні гроші . І ЩЕ ТОБІ ДОДАТКОВО ЩОСЬ ПЛАТИТИ ?!!!!!!!!!! А ПИСОК НЕ ЛУСНЕ ?
Ок до НЕЛУЧАНИН Показати IP 30 Квітня 2014 00:16
Так не платіть. Якщо ви голодранці то лікуйтесь даром. Думаю, про природний відбір ви не в курсі ))).
Patrik до Ок Показати IP 30 Квітня 2014 07:34
Щойно ви показали своє істинне лице, даруйте не лице, а холену, цинічну, охамівшу лікарську пику... Ви дозволили собі назвати нас "голодранцями', чим себе коханого поставили понад пацієнтами. На жаль, явище звичне... Не хочу здатися вам пророком, але рефома скоро буде і "природний відбір" для вас буде, коли наша краіна стане правовою євпропейською державою, коли ви не зможете позбутися своєі звички брати хабарі, безнаказанно допускати лікарські помилки, тоді настане час і потреба перекваліфікуватися вам та іншим "сидорам" в дроворуби або в шевці рукавиць в місцях не надто віддалених, тільки тоді ви зрозумієте нас "голодранців"... Ще пізно розкаятись... Бог вам суддя.
Мені робили Показати IP 29 Квітня 2014 18:26
..."ціни, названі в зазначеній статті не є правдивими. Вартість МРТ дослідження в нашій лікарні в залежності від ділянки обстеження коливається від 300 до 620 гривень максимально"...Брехня! Мало того що 700 заплатив, так ще й хлопчина що процедуру робив мявся не хотів результатів давати поки сам же не озвучив : ну дайте хоч 100... А сам як щойно після меду
"Мені робили" - скот до Мені робили Показати IP 30 Квітня 2014 17:54
коментар було видалено
Мені пороблено до Мені робили Показати IP 5 Травня 2014 10:45
я цього хлопчину трохи знаю, ще дивно що лише 100 попросив... він зазвичай бере ще таку ж суму (збирає на бтр), вам ще повезло.
валерій Показати IP 29 Квітня 2014 19:18
подивіться на яких автомобілях їздять ці **бідні медпрацівники**, в яких дуже низька зарплата
Шумахер до валерій Показати IP 1 Травня 2014 03:32
То купи собі , не жмись. Живеш один раз . І вони це розуміють. Є купа варіантів придбати авто- але треба періодично включати мізки . Але судячи з твоїх проблем - вони у тебе не працюють!
Шумахер до валерій Показати IP 1 Травня 2014 03:33
коментар було видалено
Шумахер до валерій Показати IP 1 Травня 2014 03:33
коментар було видалено
Patrik до Шумахер Показати IP 1 Травня 2014 07:31
Ще один "служитель спраглих" намалювався... Показав свій рівень IQ - аж тричі втулив один і той же коментар... Людина повчає життю, а сама не спроможна осягнути елементарного... Мимоволі згадаєш слова професора Преображенського... Ви мені шановний дописувачу вибачте, але, судячи з вашоі писанини, складається враження, що рівень вашого інтелекту дозволяє вам тільки брати хабарі і купляти автомобілі... Даруйте, при цьому ви вважаєте, що маєте право повчати інших... Будь-ласка, не смішіть людей і не гнівіть Бога. Задумайтесь лікарі, чому останнім часом до більшості з вас характерна така негативна реакція людей, така неприязнь... Задумайтесь і робіть висновки... Ще не пізно. Бог вам суддя.
Ок Показати IP 1 Травня 2014 23:30
Вже б мовчав про IQ і про Бога. Гониш тут на людей. Просто озлоблений біснуватий невдаха з комуністичним світоглядом!
Patrik до Ок Показати IP 2 Травня 2014 00:39
Розмішив... Що тут ще можна сказати? Хронічна паталогія... Вибач за прямоту, але ти сам в черговий раз доказав, наскільки ти обмежена людина... Запам'ятай оленю, що біснуватий Бога ніколи не згадує, а також запам'ятай, що комуністичний світогляд взагалі заперечує існування Бога... Як завжди в тебе все мимо каси... Видно вчили тебе вчили, але, на жаль, результат примітивний... Щиро співчуваю... Але впевнений, що все таки "природний відбір", про який ти згадував вище, скоро заставить тебе чітко вивчити, що таке кримінальна відповідальність за вимагання та отримання від пацієнта хабара, або як ти писав: "плату за роботу"... Судячи з твоєі писанини, твоя "діяльність" чудово вписується в рамки кримінального кодексу... А тому ще раз прошу мене вибачити за різкість і по-людському пропоную змінитись і жити та працювати по Закону. І буде тобі щастя.
хм Показати IP 5 Травня 2014 18:03
А чого не спитали в онко? Там теж деруть!
Анонім Показати IP 1 Липня 2014 18:49
напишіть будь ласка номер телефона в обласну на мрт
вввв Показати IP 13 Серпня 2015 21:24
Всі вони хапуги, деруть собі в кишені.Все з собою не заберете.
Таня Показати IP 16 Вересня 2015 16:35
Якщо лікарю сотню в карман не покладеш - то й не гляне на тебе, а покладеш - теж іди на фіг: ти вже не цікавий! Геноцид!!!!!!!!!!!!
007 Показати IP 16 Вересня 2015 16:37
Хапуги!!!!!!!!!!!!жаліються на малу зарплату, а дітей своїх посилають тільки в мед.........!!!!!!!!!!
Юля Показати IP 14 Грудня 2015 20:26
Скількі зараз коштуе МРТ голови?
лариса Показати IP 8 Січня 2016 19:25
Дитині 9років скіки коштуватимеМРТ контрасне головного мозгу
оля до лариса Показати IP 18 Лютого 2016 23:40
Кожному рзну ціну кажуть, тому коли йдете в ліккарню вдягайтесь по скромн без золота, бо лікарі дивляться наваш образ як ви виглядає і ставлять відповідні ціни
Олег Показати IP 28 Січня 2016 22:53
Напишіть будь-ласка діючі тарифи на сьогоднішній день щоб зробити МРТ.
Світлана Показати IP 18 Жовтня 2016 18:13
Не знаю з якого періоду .Це обладнання залили водою.ніби будівельники. Направили в Обласну дитячу. Там це обстеження коштує 1200 грн. Майже безкоштовно
Ната Показати IP 18 Жовтня 2017 16:11
МРТ голови 695грн. Сьогодні дзвонила, питала.
Любов Показати IP 14 Січня 2018 14:19
Мені довелось робитиперенести мрт і в міській і в рівненській обласній, і в нашій обласній, тому я знаю різницюяк в якості апарату. І можу впевнено зказати, що якість також має ціну. Звичайно, нам завжди хочеться дешевше, але......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus