USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні продукти все ще містять радіацію, – «Гринпіс»

4 Квітня 2011 11:01
У міжнародній природоохоронній організації «Гринпіс» стверджують, що молоко, гриби, ягоди, буряк, картопля і ще ряд продуктів харчування в деяких районах Україні все ще забруднені радіоактивними речовинами з Чорнобиля.
Про це йдеться в дослідженні, опублікованому екологами, – інформує Сегодня.
«Гринпіс» провів дослідження в трьох частинах України, розташованих за межами зони відчуження, вивчаючи вміст радіонукліду цезій-137 у продуктах харчування.
У багатьох випадках вміст речовини в продуктах перевищував допустиму для людей норму.
Як зазначає науковий працівник «Гринпісу» Ірина Лабунська, цезій-137 є довгостроковою загрозу для здоров'я людей, особливо для тих, хто щодня споживає їжу, що містить цей радіонуклід.
У своєму звіті «Гринпіс» також розкритикував уряд України за відмову від регулярного моніторингу продуктів на вміст радіоактивних речовин з ЧАЕС 2 роки тому.
«Це було абсолютно передчасно припинити цю моніторингову програму, адже ми все ще повинні знати ситуацію, щоб допомагати людям справлятися з усіма цими проблемами», – сказала Лабунська.
У документі, опублікованому організацією, також закликають до ретельної перевірки сільськогосподарських угідь на забруднення радіонуклідами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ууу Показати IP 5 Квітня 2011 13:19
гринпис чугезер чунайт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus