USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Візит Ляшка на Волинь: 3 мільйони для лікарні, ліс та прочухан прокурору*

16 Червня 2017 15:05
Під час «канікул» Верховної Ради лідер Радикальної Партії Олег Ляшко та його колега-нардеп Андрій Лозовий завітав на Волинь з робочим візитом. За день встиг побувати на лісопереробному підприємстві, прогулявся Луцьком та привіз гроші - подарунки та премії для Волинської обласної клінічної лікарні.

Журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини провели з одіозним політиком день та спостерігали за його роботою.

Ранок 15 червня – поблизу Цуманського перехрестя соратники на чолі з в.о. голови Волинської ТО РПЛ Володимиром Кравценюком, депутатом облради Юрієм Ройком та пересічні волиняни зустрічають Олега Валерійовича. Той вітається з присутніми, встигає побавитись з цуценям, проте, пригадує, що на сьогодні – напружений графік, тому відразу приступають до роботи. Перед виїздом у Цумань просить колег позалишати автомобілі, аби не створювати незручностей волинянам на дорозі.
«Залиште машини тут, а то ще подумають, що Янукович повернувся, якщо таким кортежом будемо їхати», - жартує він.

В селищі Цумань зупиняється біля групи дітлахів, які сидять на автобусній зупинці. Вітається, питає як справи. «Я чого зупинився – вас побачив і пригадав, як і сам так в дитинстві в селі час проводив», - каже Олег Валерійович та після короткої розмови прощається, рушаємо далі.
Перша зупинка напруженого робочого дня – деревообробне підприємство «Цумань» зі сторічною історією. Тут присутні знайомляться з технологічним процесом, розповідають про тонкощі виробництва та нарікають – могли б працювати ще більше, але ж сировини не вистачає. В той час, як потужність підприємства становить 3000 кубів деревини на рік, воно переробляє лише 1000.

Проте, завдяки мораторію на вивіз необробленого лісу-кругляку, який «дотиснули» депутати Радикальної Партії, справи на підприємстві пішли вгору – торік тут додатково взяли на роботу ще 100 працівників, і тепер їх трудиться 400 осіб.
«У мене серце радіє, коли я чую, що завдяки нашому мораторію ще 100 людей отримали роботу», - каже Олег Ляшко під час зустрічі з колективом виробництва. Та додає, що партія і надалі добиватиметься продовження дії мораторію та наполягатиме на розвитку галузі, в якій раніше було задіяно близько 100 тисяч українців.

План розвитку галузі РПЛ простий: продавати за кордон не сировину, з якої там роблять меблі і продають в Україну, а готовий продукт. Для цього планують залучати інвесторів, добившись прийняття в парламенті пільг на сплату імпортного мита і розстрочки на 3 роки імпортного ПДВ на нове технологічне обладнання. Відтак, вартість нового обладнання «впаде» на третину, що дозволить ці ж кошти залучити в виробництво. А сучасне обладнання дозволить економити на сплаті за енергоносії – ці кошти, зі слів Олега Ляшка, обернуться додатковою платнею для працівників. Адже від цього залежить і майбутня пенсія.
«Якщо ми хочемо мати великі пенсії, то маємо піднімати і зарплати, це взаємопов’язано», - пояснює Олег Ляшко та додає, що кредити для бізнесу мають бути не з відсотковою ставкою у 20-25%, а в 3-5%, як у Європі. Тоді й бізнес матиме змогу розвиватись.

Не менш важливим є і відновлення насаджень, адже дерево росте не рік і не два. З цим на Волині все в порядку, є спеціальна програма, але таку практику, зі слів депутатів РПЛ, потрібно посилювати.

Повертаємось до Луцька, де поблизу приміщення обласної прокуратури депутати помічають пікет. Олег Ляшко цікавиться в присутніх, з чим вони прийшли. Ті кажуть, що протестують проти прокурорського свавілля, затягування кримінальних справ та одіозних нардепів, які заробляють на нелегальному видобутку бурштину. Лідер РПЛ каже, що, зі свого боку, спробує повпливати на ситуацію, і залишає людям свої контакти.
Проте можливість вплинути з’являється несподівано і чи не миттєво: в одному з кафе Луцька Олег Ляшко зустрічає прокурора Волинської області Максима Киричука із заступниками, які обідають. Депутат «дає прочухана» прокурорам та каже, що на обід вони ще не заробили. Адже у час, коли під їхнім відомством протестують волиняни, ті спокійно обідають в кафе.

Згодом депутати РПЛ кладуть квіти до луцької Стели пам’яті героям війни на сході та жертвам Небесної Сотні, прямують на зустріч з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом.
Олег Ляшко просить журналістів залишити його віч-на-віч з владикою, чоловіки довго спілкуються наодинці. Після цього відвідують розкопки нещодавно знайдених людських решток – розстріляних в’язнів луцької тюрми. Їх жорстоко розстрілювали влітку 1941 року – націоналістів, патріотів України, інтелігенцію, всіх тих, хто стояли поперек горла режиму червоного терору більшовиків.
«Це - пам'ятка «руського міра» в Україні. Це ціна того, що зараз нам намагається нав’язати Кремль. Цим злочинам немає прощення, як і можливості життя в Україні нащадкам НКВДистів, які вбивали українців. Це потрібно пам’ятати не для того, аби мстити, а щоб не допустити такого в майбутньому», - каже лідер РПЛ.

Митрополит Михаїл каже, що вбитих вирішили поховати як святих, а про їхню пам’ять споруджують крипти. Проте, все це потребує коштів: загалом, на проведення робіт, зі слів Михаїла, потрібно близько 10 мільйонів гривень. На це Олег Ляшко обіцяє підготувати звернення до Уряду з проханням профінансувати роботи. Адже відповідно до законодавства місцеві бюджети не мають права виділяти кошти на такі цілі.

Крайня зустріч Олегя Ляшка на Волині – візит у Волинську обласну клінічну лікарню, на порозі якої делегацію зустрічає головний лікар, який очолює медзаклад вже більше 30 років Іван Сидор.
Поспілкуватись з лідером Радикальної Партії зібрався повен зал колективу. Тим паче, що приїхала делегація РПЛ не з пустими руками – Олег Ляшко вручає головному лікарю сертифікат на 3 мільйони гривень для покупки обладнання на лікарню. Кошти, за сприяння РПЛ, виділив Кабмін, перший транш в розмірі 600 тисяч гривень - вже на рахунку лікарні. А також з нагоди професійного свята відзначає грамотами та грошовими преміями лікарів Володимира Литвинюка, Павла Гащишина, Івана Бобрика, Андрія Онищука та Богдана Степана.
Іван Миколайович хвалить своїх підопічних та зазначає, що це справжні професіонали своєї справи. Попри це, з його слів, лікарі продовжують вдосконалення знань і навичок – регулярно стажуються закордоном, відвідують семінари тощо.
Заходить мова й за болюче – медичну реформу, яку нині намагаються впровадити. Олег Ляшко пояснює, що він та його соратники проти її проведення в такому вигляді, адже вона фактично вб’є поняття безкоштовної медицини.

«Реформа потрібна, але не в такому вигляді. Ціль нинішньої - зменшити видатки з бюджету, щоб за послуги люди платили. А що робити незабезпеченим верствам населення? Обіцяють зарплату лікарям на рівні 20-25 тисяч гривень. Але мовчать, що для цього поскорочують інших лікарів», - каже Ляшко.
З його слів, виходом із ситуації є введення страхової медицини. Таким чином, українці, які мають змогу, платитимуть за послугу, а держава виконуватиме соціальну функцію, забезпечуючи лікуванням тих, хто на це коштів немає.

«Ці всі реформи роблять не для України, а для Міжнародного валютного фонду, щоб отримати черговий кредит, проїсти, розкрасти його, а потім хай після нас його хтось віддає», - каже лідер РПЛ та наостанок бажає «не наступати на граблі Порошенка та косу Тимошенко».

Опісля Олег Ляшко дарує жінкам квіти, підписує напам’ять плакати та дякує за теплу зустріч. Оглядає лікарню, яка, зі слів головного лікаря, є однією з найкращих в Україні та після прощань і фото на згадку прямує в дорогу – попереду в нього не менш насичений робочий день на Львівщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Міша Показати IP 16 Червня 2017 15:58
Черговий піар у виконанні пана Ляшка. Гра на публіку.
Петро до Міша Показати IP 16 Червня 2017 22:07
Радість в п'ятницю у нас: В Луцьк приїхав..... Ляшко..
Марс Показати IP 16 Червня 2017 16:40
останнє фото дуже змістовне: вибори, вибори, кандидати ..............
резюме Показати IP 16 Червня 2017 16:42
Показуха від владного театру. Які реальні результати цього "візиту"?
Микола Показати IP 16 Червня 2017 17:16
на манежі все ті ж
Ігор луцький Показати IP 16 Червня 2017 18:05
хлопці-малолєткі на зупинці теж його лєкторат?
Софія Показати IP 16 Червня 2017 19:12
Медична еліта така щаслива від того, що з рук плутократа отримує нагороди? Дивно... і сумно...
Ого Показати IP 16 Червня 2017 19:17
Ризиковано було підпускати до нього дітей. Та й дорослим постійно потрібно було оглядатись щоб не пристроївсь ззаду.
Л Показати IP 16 Червня 2017 20:37
10 мільйонів для вшанування людей, які від нас потребують лише молитв? А вірніше ми потребуєм їх молитв, якщо вони мученики. А мені здається при тих злиднях в яких зараз живуть деякі ( а може і вопіюща кількість) живих українців, покалічених війною, немічних, чи безробітних хіба правильно виділяти для вже відживших такі суми? Отак у нас і завжди: поки ти живий тебе мучитимуть, помреш- ти герой на тобі 200 000 на стеллу, 10 млн на перепоховання. Люди добрі! любити й поважати людей треба поки ті живі! А там на тому світі що вже їм крім молитв та доброї пам'яті?
Іван Показати IP 17 Червня 2017 10:27
будете і далі бідні.... бідність це Ваше покликання... лохами бути будете і бедете нити потім яка влада погана
гоша Показати IP 18 Червня 2017 00:00
сором на це все дивитись.Ганьба!!!
Мик Показати IP 18 Червня 2017 12:10
За 10млн. Можна накупити лікарств ого-го.
борис Показати IP 18 Червня 2017 13:02
Медики ви ж бачите що Вас за ....мають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus