USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянину робитимуть пересадку нирки у Білорусі

20 Червня 2018 09:29
Після складного та тривалого процесу, безлічі звернень до міністерства від народного депутата України Ірини Констанкевич, збору різних довідок і погоджень вдалось потрапити в державну програму, інформує прес-служба народного депутата.

Комісією МОЗу було прийняте позитивне рішення щодо направлення та оплати лікування за кордоном Олександра Савчука з Нової Руди Маневицького району (67 080, 00 дол. США). Після погодження з клінікою вже в понеділок Сашко разом з мамою їдуть на попереднє обстеження в одну з провідних клінік республіки Білорусь.

Нагадаємо, що нещодавно до народного депутата звернулася мама хворого Олександра Савчука, жителя села Нова Руда Маневицького району. Попри свій молодий вік хлопець має цілу низку складних діагнозів, а найголовніше – потребує пересадки нирки.

У зв’язку з відсутністю родинного донора, таку операцію в Україні виконати неможливо. Єдиною надією Сашка є лікування за кордоном, а це питання не однієї і навіть не кількох десятків тисяч гривень, що стало для родини непідйомною сумою.

До збору коштів на лікування Ірина Констанкевич долучилася особисто, а також закликала всіх небайдужих допомогти хлопцю та дати йому шанс на повноцінне життя.

Попри те, розуміючи всю складність ситуації, народний депутат Ірина Констанкевич невідкладно звернулася до в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун з проханням забезпечити фінансування необхідне для лікування Олександра Савчука за рахунок коштів державного бюджету. Днями від міністерства отримали позитивну відповідь.

Разом з тим, для різних аналізів, обстежень, поїздок та медикаментів (крім основної суми самої операції, яку проплачує МОЗ) родина потребує чималих коштів. Всім, хто може та хоче допомогти хлопцю, просимо контактувати з мамою Олександра – Тетяною Іванівною 098-58-47-288, або перераховувати кошти за реквізитами: Приватбанк 5168757324737529 Савчук Тетяна Іванівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus