USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські депутати-медики розповіли, чому обрали саме цю професію

17 Червня 2018 20:39
Ось уже 24 роки поспіль у третю неділю червня в Україні на офіційному рівні відзначають День медичного працівника, хоча традиція вшановувати представників найвідповідальнішої з професій зародилася вже давно. І не дивно, адже саме медичні працівники завжди стояли на варті охорони здоров’я нації, були головними рятівниками та розрадниками у чужих горі та радості.

Напередодні свята медики-укропівці пригадали, яким був їхній шлях у професію та з якими проблемами довелось стикнутись, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

ВОЛОДИМИР ДИБЕЛЬ: «ЛІКАР МАЄ БУТИ ВПЕВНЕНИМ НА 100% У ТОМУ, ЩО РОБИТЬ»

Генеральний директор ТМО Любомлького і Шацького районів Володимир Дибель зізнається, що нині на запитання, коли саме вирішив стати лікарем складно відповісти, адже здається, що іншого шляху і бути не могло.

«Усе моє життя нерозривно пов’язане із медициною. Пригадую, як у дитинстві, а воно минало у селі Рожнів Івано-Франківської області, я захоплювався роботою працівника місцевої амбулаторії, часто навідувався туди і слухав розповіді досвідченого лікаря. Тоді, мабуть, і зародилася мрія стати справжнім лікарем, тим, який рятує життя, дарує шанс на одужання та перешкоджає захворюванням», - розповідає лікар-депутат.
Невдовзі юнак вступив до медичного училища, де лише утвердився у думці – медицина «його» справа. Навіть проходячи військову службу у армії був начальником медчастини. Після служби в армії, вирішив вступити до Чернівецького державного медичного інституті. І у 1989 році, щойно отримавши диплом, прибув за направленням на Волинь, яка стала для нього рідною. Уже понад 3 десятиліття Володимир Дибель робить усе можливе аби медицина, особливо у ТМО Любомлького і Шацького районів, ставала якіснішою та доступнішою.

«За останні кілька років нам вдалося зробити надзвичайно багато. Так, хірурги Любомльської лікарні провели дві операції на серці. У ТМО віднедавна проводять складні операції на кульшові суглоби. Ми залучали професорів, аби наші хірурги відчували себе впевнено, адже це найголовніше – знати, що ти впораєшся», - переконаний Володимир Дибель/

ЛЮДМИЛА ТИМОЩУК: «СПРАВЖНІЙ ЛІКАР ЗАВЖДИ ВІРИТЬ У ТЕ, ЩО ПАЦІЄНТА ВДАСТЬСЯ ВРЯТУВАТИ»

Голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Волинської обласної ради Людмила Тимощук зазначила, що як і Володимир Дибель, професію обрала ще у дитинстві.

«Пам’ятаю, як в дитинстві збирала трави, про цілющу властивість яких мені розповідала бабуся. У мене навіть була імпровізована аптека, заходити до якої іншим було суворо заборонено, – пригадує Людмила Тимощук. – Крім цього, в дитинстві мені увесь час кортіло довідатися, як же влаштований організм домашніх гусенят. Вони першими потрапили на мій «операційний стіл».
За словами депутатки, ці знання залишилися із нею назавжди, адже навіть навчаючись в університеті, клінічні дисципліни давалися дівчині найлегше. Після завершення навчання у Чернівецькому медичному інституті розпочала свій трудовий шлях у Ківерцівській центральній районній лікарні. Вона - лікар акушер-гінеколог тож щодня зустрічається із найбільшою радістю, адже завдяки її роботі на світ з’являється найдорожчий скарб кожної сім’ї. Від цього і відповідальність, каже укропівка, удвічі більша. Людмила Тимощук зазначає, що за роки практики траплялися ситуації, які вплинули на неї і як на лікаря, і як на людину.

«Більше 10 років тому у вечір напередодні Великодня, коли усі заклопотані домашніми справами, мене викликали на роботу. У пацієнтки ми діагностували HELLP-синдром, випадок був надзвичайно складний. Часу зволікати не було, як і зажди у нашій професії, а тому ми невідкладно провели операцію і врятували дитину. Жінка залишалася у надзвичайно складному стані. Коли викликали лікарів із Волинської обласної лікарні, то, оглянувши жінку, один із них зазначив: «Шансів вижити у неї однаково немає, нащо мені це напередодні свята». Попри це, я вірила, що пацієнтку вдасться врятувати, а тому звернулася в управління охорони здоров’я Волинської області. Врешті-решт пацієнтку забрали в обласну лікарню, де вона упродовж 21 дня вона була на штучній нирці. Нині вона виховує прекрасну донечку», – розповіла Людмила Тимощук.

І насамкінець додає: «Справжній лікар завжди вірить у те, що попри складність ситуації пацієнта вдасться врятувати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 17 Червня 2018 22:42
на жаль, поряд із професіоналами є дуже багато різунів , цинічних пофігістів і "дєлаварів"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus