USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ВООЗ припинила випробування препарату, який не лікує COVID-19

26 Травня 2020 16:47
Всесвітня організація охорони здоров’я тимчасово припинила клінічні випробування гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків від коронавірусу.

Про це повідомив глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус, пише Радіо Свобода.

Рішення, зі слів посадовця, ухвалили з міркувань безпеки після недавньої публікації дослідження в медичному журналі «Ланцет». З’ясували, що препарат може підвищити ризик смерті серед пацієнтів з COVID-19.

Вчені проаналізували дані десятків тисяч пацієнтів з майже 700 лікарень з усього світу і зробили висновок, що гідроксихлорохін викликає потенційно серйозні побічні ефекти, зокрема серцеву аритмію.

Глава ВООЗ заявив, що обидва препарати в цілому безпечні для пацієнтів з аутоімунними захворюваннями або малярією.

Минулого місяця Адміністрація з контролю продуктів та ліків США (FDA) застерегла експертів з охорони здоров’я від застосування гідроксихлорохіну для лікування коронавірусної хвороби COVID-19 поза межами лікарняних умов та досліджень через ймовірність смертельних наслідків.

Гідроксихлорохін зазвичай прописують для лікування малярії, а також хворих на ревматоїдний атрит та вовчак.

Дональд Трамп 18 травня оголосив, що він вживає препарат від малярії як профілактичний засіб від коронавірусної інфекції на випадок, якщо заразиться.

Раніше Трамп вже висловлювався за використання гідроксихлорохіну для лікування COVID-19, що призвело до різкого збільшення випадків прописування цього препарату у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus