USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Авта луцьких депутатів - від Lexus до своїх двох. ФОТО

19 Травня 2011 09:02
«Автомобіль – не розкіш, а засіб пересування», - писали класики. Для зайнятих та владних людей власне авто не лише економить час, а визначає статус власника.

«ВН» поцікавилися у депутатів Луцької міської ради шостого скликання, які «залізні коні» їх катають, і чи в силу обставин вони віддають перевагу «своїм двом» і громадському транспорту.

Отож, депутат та бізнесмен Олег Чернецький (фракція ВО "Свобода") має у своєму розпорядженні декілька автівок. Найчастіше його бачать на американському позашляховику Hummer чорного кольору. Автівкою володіє уже протягом двох років.

Бізнесмен каже, що величезне військове авто використовує переважно взимку, а для літа має в гаражі символ крутості гарячих дев"яностих - Mercedes 600.

Ще один «мерс» Чернецький тримає "для душі". Це ретро-автомобіль ручної збірки, на якому, каже Чернецький, він майже не їздить.





Депутат від «Фронту Змін» Микола Дендіберін, військовий пенсіонер, на сесію приїжджає маршруткою.

Нині авто у депутата немає, однак декілька років тому він мав білий старенький 124 Mercedes-Benz. Автівку, як каже депутат, «розбили діти» і купувати нову він поки не збирається.



Директор ТОВ «Ніко», депутат-тимошенківець Володимир Никитюк, їздить на чорному Lexus. До слова, це одне з найдорожчих депутатських авто, зафіксованих "ВН". Перший Lexus Никитюк купив у 2004 році, а зараз їздить на авто цієї марки, придбаному у 2008-му.






Депутат-регіонал Тетяна Дементьєва, запевняє, що на сесії їздить тролейбусом. "ВН" переконалися у цьому під час сесії 20 квітня.

Дементьєва каже, що практично все своє життя присвятила роботі у державних установах. Нині вона - заступник голови Луцької міської організації Партії регіонів.

Деутат каже, що в її сім’ї є машина – «Москвич-2141».

Однак, хоча Дементьєва має право керування авто, все ж каже, що за кермо не сідає - має незначний досвід водіння і просто боїться виїжджати на дорогу.



Її колегу-депутата і однопартійку Ірину Комлик на сесію підвозить або чоловік, або голова фракції Іван Смоленг. Інший варіант - таксі, каже Комлик.

«Прав на керування авто я не маю. Мрія навчитися водити авто була і залишається. Однак спроби навчити мене водити авто вилилися моєму батькові у декілька нервових зривів», - сміється Ірина Комлик.



Головний регіонал Луцька і Луцькради Іван Смоленг керує автомобілем Volvo. До цього Смоленг їздив на Toyota. Смоленг згадує, що першим його авто став «Москвич» у 1984 році.





Депутата від ВО «Батьківщина» та головного лікаря Луцької міської поліклініки №2 Ганну Кравчук на роботу до сесійного залу віз чоловік на їхньому сімейному авто марки Daewoo.




Голова Волинської обласної організації Спілки офіцерів України депутат Артур Василевський їздить на власній Skoda Oktavia вже два роки. Нині депутат є військовим пенсіонером, а останнім місцем роботи депутата є посада експерта в координаційній раді при Президентові України з питань соціального та правового захисту військовослужбовців.




Авто Skoda Fabia користується колишній заступник луцького міського голови, а нині перший заступник голови правління ТОВ «Луцький пивзавод», депутат-нашоукраїнець Анатолій Пархом’юк. На цьому авто депутат їздить з 2005 року, а свої права отримав у 18 років. Обранець зізнається, що купив машину в кредит, який виплачує і до цих пір.

Раніше сім’я Пархом’юка мала ще й старенький Ford, який продали, аби купити «Шкоду». Тепер, зважаючи на те, що на авто більше їздить дружина Пархом’юка, депутат каже, що задумується над купівлею нового транспортного засобу, однак вже лише для себе.





26-річний депутат від партії «Сильна Україна» та генеральний директор ПП «Західноукраїнська торгова компанія» Андрій Разумовський зізнається, що у 18 років сів за кермо службової машини марки Daewoo Lanos. За цей час він встиг змінити близько двох десятків автомобілів, а нині вже два місяці їздить на авто Skoda Oktavia і пророкує, що це авто у нього на довго.





Директор ТОВ «Апельсин» і депутат Микола Яручик придбав свою чорну KIA Sorento за 40 тисяч доларів після вдалої бізнес-операції три роки тому.

Згадує, що до того приблизно місяць катався по Луцьку на скутері, з якого якось в дощ навіть упав. Тому і вирішив пересісти на більш надійний транспортний засіб.

Яручик згадує, що в перші тижні за кермом новенького позашляховика його катав друг, оскільки депутат був недосвідченим водієм.




Депутат і юрист Андрій Козюра й далі їздить на чорному легковому авто «Тойота Камрі», який орендує у юридичної особи. Каже, що з часу останньої публікації про його авто на «ВН» нічого не змінилося.






«Свободівець» Святослав Боруцький, який тимчасово не працює, 20 квітня приїхав разом з головним «тягнибоківцем» Волині Анатолієм Вітівом на його Ford Focus. Боруцький каже, що авто немає, але певний час їздив на «Жигулі».





Поки що без власного чи службового авто обходяться і інші депутати - заступник ректора з виховної роботи Луцького біотехнічного інституту Василь Гриб, асистент кафедри обліку і аудиту Луцького національного технічного університету Катерина Приступа, працівник відділу охорони ВКФ «Континіум-Льон-Контракт» Олександр Магеровський, підприємець Аскольд Пекарський та директор Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання молоді Павло Данильчук.








Депутат і заступник головного інженера КП «Луцькводоканал» Юрій Вега часом користується службовим авто, однак каже, що у гаражі у нього стоїть справжній раритет – диво вітчизняного автопрому «Волинянка», якій вже десять років.

Депутат каже, що довгий час у зв’язку зі станом здоров’я не сідав за кермо, однак, незабаром планує підрихтувати свою власну машину та вивести її у світ.



Близько десятка автомобілів записані на сім’ю депутата від «Сильної України» Євгенія Ткачука. Обранцю і карти в руки, адже він є власником авто майстерні «Автоцентр Плюс». В разі чого – і гайки підкрутить, і колесо поміняє.

Найчастіше депутат їздить на спортивному купейному чорному Mercedes. Ткачук каже, що автівку S-класу 1997 року він купив за 8 тисяч євро в Італії.




«Фронтозмінівець» та помічник керівника з фінансових питань АПГ «Пан Курчак» Олександр Пиза згадує, що його першим авто став ВАЗ 2104. Саме цим авто Пиза повертався з Великобританії, де був на заробітках. Машина мала кермо з правої сторони і депутат згадує, що ним водити було досить незручно. Нині у Пизи вже п’ятий рік синя Toyota RAV4 2001 року випуску.




Депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Осіпов каже, що перше авто придбав у 26 років за адвокатські гроші. Змінивши декілька BMW, нині юрист та заступник керівника фракції у раді вже рік їздить на темньосиній Honda Accord. Однак, очевидно японський автопром не задовольняє депутата, оскільки Осіпов зізнався, що має намір продати машину найближчим часом.





Депутат-свободівець і лікар-ординатор Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Сівак свою, як він сам називає, «стареньку» Audi, куплену 14 років тому, на сесію не бере. Мовляв, вона не презентабельно виглядатиме поруч з набагато дорожчими машинами його колег. Крім того – бензин зараз дорогий, тому дешевше обійтися громадським транспортом.

«Я не міняю авто, жінок та собак», - відповідає Сівак на запитання, чи має плани продати своє «Ауді» і придбати нову автівку.



А от інженер-землевпорядник ТзОВ «ОЛДІ» Олександр Семенюк їздить вже три роки на білому ВАЗ 2109.



Натомість комерційний директор групи компаній «ВЛК – Експорт» Тарас Бас керує китайським автомобілем Great Wall.




Депутата Віталія Кварцяного підвозить на сесію чорний Lexus з персональним водієм. Відомо, що дорогу автівку головному тренеру ФК «Волинь» подарував президент клубу, депутат облради Василь Столяр, один з палких шанувальників цієї марки авто.






На чорному Lexus також їздить депутат від ВО «Батьківщина» та директор ТОВ «Пластіком» Роман Бондарук.




А його однофамільця і однофракційника Валерія Бондарука на сесію підвозять. Наприклад, друг на чорному «Мерседесі».

Сам же ж Валерій Бондарук є комерційним директором ТзОВ «Волиньфарм» і каже, що має близько 30 машин на фірмі і може вибирати будь-яку для користування. Його улюблена – Range Rover 2002 року. А першим авто депутата став автомобіль «Опель кадет» в 1992 році.



Обранець від «Батьківщини» Сергій Волик є генеральним директором ТзОВ «Магніт» та керує автомобілем Opel Vectra вже три роки. Машину він купив у кредит, а першим персональним автотранспортом Волика були «Жигулі»-«копійка».



Голова ГО «Волинський блок» та підприємець Антон Сосновський їздить зараз по дорученню на машині друга – позашляховику «Нива». Власне авто 2008 року випуску кольору сірий металік «Опель вектра» у депутата зникло. Куди і як – з’ясовує слідство. Тому, кщо хтось має інформацію про автівку, що перебуває в розшуку, звертайтеся до депутата восьмого виборчого округу.



Радник ректора Луцького інституту розвитку людини «Україна» Юрій Мишко їздить на службовій чорній КІА. Стаж керування авто має близько 15 років, а от власного авто - ні. Однак, депутат зауважує, що колись володів Mitsubishi Pajero Sport.




Депутат та колишній міський голова Богдан Шиба нині ходить на засідання пішки. За каденції його возило службове легкове авто КІА сріблястого кольору. Однак нині екс-мера часто можна зустріти на вулицях міста в якості пішохода чи пасажира громадського транспорту. Богдан Шиба стверджує, що власної автівки поки що немає.



А на службовій КІА, яку рада орендує в Луцького автозаводу, їздить нинішній мер Микола Романюк.



До речі, одна з найдорожчих депутатських автівок, яка не потрапила в об"єктив "ВН", - машина депутата та підприємця Олени Голєвої. За інформацією «ВН» голову волинського осередку Європейської партії возить позашляховик Cadillac Escalade.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
rrr Показати IP 19 Травня 2011 09:26
У Пархом’юка, судячи з фото, не Octavia, а Fabia
Юрій Ричук до rrr Показати IP 19 Травня 2011 09:40
Точно. Виправили, дякую
юстас-алексу Показати IP 19 Травня 2011 09:56
Є Голєва біля цього крутого авто. Ось папараці зняли - http://wikicars.org/en/Cadillac_Escalade
:) Показати IP 19 Травня 2011 10:00
Пропоную наступного разу запитати скільки книжок прочитали обранці та коли це було востаннє. Думаю це буде весело. Козюру можна не питати - він читає виключно журнал FREE TIME :))
юстас-алекс Показати IP 19 Травня 2011 10:25
на продовження теми: "Які букви вам найбільше подобаються?"
:) до юстас-алекс Показати IP 20 Травня 2011 16:10
Які букви ви знаєте?
Читаючий Показати IP 19 Травня 2011 11:48
Щодо читання, то багато хто з них має інше заняття - вставати вранці і гадати на кшалт "по чім сьогодні долар?".
:) до Читаючий Показати IP 20 Травня 2011 16:11
Одне другому - ніяк не перешкода
Марія Доманська Показати IP 19 Травня 2011 13:21
ДУЖЕ великий шматок роботи. Хороший матеріал.
Пінгвін Показати IP 19 Травня 2011 14:01
Ну й молодці хлопці шо мають, значить голови мають і вміють покрутитись. А не так як в тій приказці: "Чьо бідний - бо дурний, чьо дурний - бо бідний".
Вітя Показати IP 19 Травня 2011 14:16
А Бунда на чому їздить?
Ліля Показати IP 19 Травня 2011 14:27
Круто живуть. Чого багатий? Бо вміє красти. А на зарплату авто не будеш міняти. Треба вміти. Учіться.
Spaceman до Ліля Показати IP 19 Травня 2011 19:56
Логіка - залізобетонна. Значить, щоби стати багатими, ви пропонуєте всім тотально красти? Завтра я, щоби стати багатшим, прийду до вас в хату і "почищу" її. Після цього ви напевно тільки порадієте за мене, я ж став багатшим? Так? Не знаю, як ви, але я б не хотів жити в такому світі.
Лучанин до Spaceman Показати IP 20 Травня 2011 23:28
А чому саме в хату до людини? Прийдіть в Раду! Всі з них так роблять. Ще в Луцьку трохи землі залишилось...
Наташа Показати IP 19 Травня 2011 14:44
Я з одним каталась. Гроші людей псують
kamil Показати IP 19 Травня 2011 15:12
Директор ТОВ «Ніко», депутат-тимошенківець Володимир Никитюк, їздить на чорному Lexus. До слова, це одне з найдорожчих депутатських авто, зафіксованих "ВН". Купив його Никитюк ще у 2005 році. хах.. а модель то 2008 року. брехун)
Знаючий до kamil Показати IP 20 Травня 2011 15:25
Васа! Там пишеться, що перший Лексус купив в 2004!!!
))) Показати IP 19 Травня 2011 15:13
та вони всі про свою дупу думають!!! Люди схаменіться....
Іван Показати IP 19 Травня 2011 15:31
Да депутатське кодло думає тільки про шикарне життя. Але за все прийдеться платити рано чи пізно. Земля кругла
Тетянка Показати IP 19 Травня 2011 16:09
Ну ви люди і злі. Рік тому назад були не такі злі. Це все нагадує баб на лавочках. Гарна - значить шлюха або відьма. Заможний - значить бандіт. Добре - значить хай буде погано, аби так як у всіх.
ss669 до Тетянка Показати IP 19 Травня 2011 17:46
Від доброго життя люди злими не стають..
Exaboto до Тетянка Показати IP 20 Травня 2011 09:53
то тетянка наша справжня українська натура вспливає... Аби сусід не краще жив. Інша справа - треба робити свою роботу. Депутат це не привілегія. Це посада. P.S. Декілька днів назад бачив в Луцьку Rolls Royce Phantom
Лучанин Показати IP 19 Травня 2011 19:02
Матеріал об"ємний - за це +100, а де інформація про решту "народних" обранців? Ймовірно, трохи запізніла інформація... ...................................... І стосовно БПШ, звідки він пішки ХОДИТЬ? чи мерство "допомогло" обзавестись помешканням у Луцьку? Якщо так, то можливо навчить луцьких та заїзджих вчителів, робітників, продавців, вихователів дитсадків, та інших як це зробити?
Lawbreaker до Лучанин Показати IP 20 Травня 2011 21:59
Фиба живе на вул.Коперніка в приватизованій квартирі у новому будинку.Приходьте в гості-навчить і вас так жити(:
Свєточка-конхвєточка Показати IP 19 Травня 2011 20:50
Як на мене, то хай хоч танками їздять чи рективними літаками літають, але за умови ПЛІДНОЇ роботи на благо громади. Ні - босими луцькими дорогами. І то десь на окраїну!
михаил Показати IP 19 Травня 2011 21:56
я так и не понял........а кто же из них самый крутой?:))))))ведь чем круче машина...тем и человек достойнее судя по их образу:))))))))
:)) до михаил Показати IP 20 Травня 2011 16:13
Круче - только яйца
Лучанин до михаил Показати IP 20 Травня 2011 23:34
В них тільки машини достойні, але серед них жодного достойного немає!
Каріна Показати IP 20 Травня 2011 10:46
Да модні депутати. Але не порядні.
Вадим ВІкторович Показати IP 20 Травня 2011 10:59
Авто не допоможе, якщо клепки немає. А де є порядні депутати? Вони туди й йдуть, щоб стати непорядними, зажеріти.
Acsr Показати IP 20 Травня 2011 23:05
Я чув що депутат Осіпов купив собі джип мерседес, після того як завалив питання по ринку. Цей джип йому купив Столяр чи Токарський. Осіпов то прихвостень луцьких олігархів, певно дорого бере за свої виступи у раді. але нічого хай ті товстосуми розкошеляться. Андрію - покатай на джипі, не ховайся, нащо тобі та побита хонда
1 Показати IP 20 Травня 2011 23:22
Якщо депутат і життя люксово лексусове, то і дорогу переходять навпростець, не по пішоходці. Зразу видно для кого закон писаний.
Читач Показати IP 7 Січня 2015 11:23
Ото депутатів навибирали, пішохідний перехід за кілька метрів, а воно лізе навпростець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus