USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому Ткачук проти «сміттєвої королеви» Вусенко

1 Березня 2017 15:49
Якби Вусенко стала виконувачем обов’язків мера - вона отримала б право накладати «вето» на будь-яке рішення Луцької міськради. Для неї - це більші гарантії для того, щоб втриматися в кріслі керівника міста, яке їй не належить. Я – категорично проти, - каже депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук. З його слів, Вусенко – у команді «Самопомочі», яку очолює львівський мер Садовий. А йому дуже треба, аби Луцьк погодився приймати львівське сміття, йдеться у інтерв'ю видання Волинь24.

Нагадаємо, сумні події, пов'язані з трагічною смертю мера міста Миколи Романюка, прагнення містян до того, аби Луцьк за відсутності керманича лишився процвітаючим містом, не набув собі нових проблем, як то сміття зі Львова, - все це сконцентрувало увагу на людині, яка за припинення повноважень міського голови, може стати виконувачем обов'язків мера - власне, наразі це секретар міськради Юлія Вусенко. Більше того, порушення закону, зірвані пленарні засідання сесій міськради, що мали місце в кінці минулого тижня, підігріли інтерес до цієї посадовиці.

Євгеній Ткачук каже, якби депутати проголосували за взяття до відома факту смерті міського голови – Вусенко стала б виконувачем обов’язків мера і отримала право накладати «вето» на будь-яке рішення міськради.

«Звісно, для Вусенко - це більші гарантії для того, щоб втриматися в кріслі керівника міста, яке їй не належить. Я – категорично проти», - наголосив Ткачук і додав:

«Загалом – тому що це некомпетентна людина, яка не розбирається в господарстві міста, не є авторитетним керівником. Є й конкретніша причина. Вусенко – у команді «Самопомочі», яку очолює львівський мер Садовий. Йому дуже треба, аби Луцьк погодився приймати львівське сміття. Юлія Вусенко на минулих сесіях влаштовувала цілі істерики, аби добитися від міськради згоди на це. Не вийшло.

Вислужитися перед партійним босом Садовим у кріслі виконувача обов’язків луцького мера Юлії Василівні буде простіше. Тим більше, я думаю, що нагорода, мабуть, обіцяна їй за право возити у Брище львівський непотріб – це мандат народного депутата. Юлія Вусенко – наступна у списку «Самопомочі» на входження у парламент. І Садовий запросто може «порішати», аби один з його нардепів склав повноваження, пустивши туди Вусенко.

Серед депутатів міськради є навіть саркастична фраза: «Сміттєва королева на білому коні під прапором Садового хоче заїхати у Верховну Раду».

Особливо мене обурило, як цинічно Юлія Вусенко спекулювала іменем покійного мера. От мовляв, всі, хто поважав міського голову і шанують пам’ять, мусять проголосувати за проект рішення про визнання факту його смерті. Та я саме тому і не хотів за нього голосувати, що поважаю Миколу Ярославовича! Тому і не хочу, аби його наступником стала цинічна, лицемірна і непрофесійна особа, яка готова перетворити Луцьк на сміттєвий придаток Львова заради власних амбіцій».

Нагадаємо, після трагедії на сміттєзвалищі Львівщини сміття з міста Лева почало подорожувати Україною. Дісталось і Волині, де його, стараннями окремих осіб, хочуть «прописати» та легалізувати. Риторичним залишається питання, кому вигідне погіршення екологічної ситуації в області та намагання до сміттєвих проблем Луцька звалити і львівські. Та й яку ціну заплатять за це лучани, і хто за таких обставин отримає від того преференції.

Недаремно чи не половина депутатів Луцької міськради прямо чи опосередковано виступають сьогодні проти того, аби обов'язки мера міста виконувала представниця команди мера Львова Андрія Садового - секретар міськради Юлія Вусенко, яка, зі слів депутатів, тримається за свою посаду, аби вислужитися перед своїм керівником та зрештою, коли звільниться місце у Верховній Раді, отримати сприяння для здобуття статусу нардепа у Верховній Раді, наміри щодо якого пані Вусенко і не приховує. Практичний шлях для досягнення цілей - допомогти Садовому вирішити проблему сміття.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ ПІД НАЗВОЮ «ЛУЦЬК»?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus