USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Головне – прогресувати від матчу до матчу», – захисник «Волині» Міха Горопевшек

17 Серпня 2019 09:00
Центрбек «Волині» Міха Горопевшек зіграв проти «Прикарпаття» в атаці й став Героєм третього туру. Він вийшов на заміну на 61-й хвилині за рахунку 0:2 на користь гостей. Вже через три хвилини Горопевшек зробив гольову передачу на Кожанова, а ще через одну – забив сам. Такий вихід був би помітним за будь-яких обставин, а тим більше, якщо це вихід центрального захисника замість опорника в атаку.

Словенський легіонер Міха Горопевшек здійснив таке собі «комбо», посприявши надвольовій перемозі «хрестоносців» за порожніх трибун (відлуння безпорядків на матчі плей-оф з Карпатами в кінці минулого сезону), пише Sportarena.

Тепер же герой третього туру у Першій лізі поділився своїми враження від вольової перемоги над «Прикарпаттям», а також розповів про свою гру на непритаманній позиції.

– Міха, наскільки для вас приємним є визнання найкращого гравця туру? Напевно, для захисника несподівано отримувати таку нагороду, тим паче виходячи з лави запасних?

– Вважаю, що кожен футболіст отримує величезне задоволення, коли перемагає у такій почесній номінації. Звичайно, цікаво і дещо кумедно, що цю нагороду отримав центральний захисник, який до того ж розпочинав гру на лаві запасних. Дійсно, досить неординарна ситуація, але головне, що зміг допомогти команді здобути надзвичайно важливу перемогу.

– Ви розпочинали матч на лаві запасних. На вашу думку, чого команді не вистачило у першому таймі? Наче й створювали моменти, а у підсумку пропустили два м‘ячі.

– Коли дивився гру з лави запасних, то бачив, що команда грає досить непогано, у нас було достатньо моментів, аби відкрити рахунок. Проблема у тому, що нас підводила реалізація. У деяких епізодах не щастило, в інших – не вистачило холоднокровності у завершальній стадії атаки. Якби скористалися своїми нагодами, то хід матчу повністю змінився, не потрібно було героїчно рятувати гру у другому таймі.

– Що вам сказав Андрій Тлумак, коли виходили на заміну? На чому акцентував основну увагу?

– Я знаю свою роль при грі на атаку, розумію вимоги головного тренера. Тренеру не потрібно було багато часу для пояснень, адже всі тактичні моменти відпрацьовуємо на тренуваннях.
– Останні 30 хвилин матчу ви грали у нападі. З чим це пов‘язано?

– Тренерський штаб вирішив змінити нашу модель ведення гри, дещо перебудувалися у другому таймі. Логічно, якщо у тебе не все виходить, необхідно експериментувати. Головне, що суперник не був готовим до наших змін і це принесло свої результати.

– Знаємо, що ви раніше вже виступали центрфорвардом. Можете пригадати свій досвід гри нападником? У якій команді це було?

– Ще в юніорських командах грав нападником. На професіональному рівні виступав виключно на позиції центрального захисника.

– У моменті з забитим м‘ячем ви отримали передачу від Сімініна і головою пробили повз Піцана. Враховуючи ваш зріст, такі комбінації награєте на тренуваннях? Напевно, забивати після передачі такого майстра, як Сімінін, зручно?

– На тренуваннях сконцентрований виключно на своїй грі у захисті. Звісно, зручна подача – запорука успішної реалізації моменту. Сергій у нас справжній майстер виконання флангових навісів, прострілів. Він своїми підключення до атаки створює додатковий тиск на захист суперників, допомагає форвардам відзначатися. Сімінін футболіст високого рівня, поруч з ним грати одне задоволення.

– Після виходу на заміну ви забили м‘яч та віддали результативну передачу. Можливо, після такої вдалої гри варто задуматися про зміну позиції і перейти у напад? У вас є всі якості для цього.

– Дійсно, у цій грі я допоміг команді досягти результату, але необхідно бути реалістом. На сьогодні дуже мало команд високого рівня використовують високих нападників.

– На вашу думку, тактична варіативність «Волині» – це одна з головних сильних якостей вашої команди?

– Вважаю, що на такому рівні тактична варіативність може стати для нас як плюсом, так і мінусом. Необхідно дивитися на кожну конкретну ситуацію.

– «Прикарпаття» досить потужно розпочало цей сезон. Які сильні якості у грі підопічних Ковалюка можете відзначити? Вас чимось здивував суперник?

– Здивувало, що суперник, виграючи 2:0, у другому таймі продовжував грати у відкритий футбол. Вважаю, що це необхідно занести у актив підопічним Ковалюка, адже вони дотримуються свого стилю гри, не відбиваються, а намагаються своєю грою приносити задоволення вболівальникам.

– У другому таймі ваша команда продемонструвала характер та неймовірну волю до перемоги. Перемога у такому стилі додає крил та ще більше мотивує?

– Дійсно, після невдалих стартових двох турів необхідно було перемагати для покращення морального стану всередині колективу. Перемога у такому стилі безумовно додасть нам упевненості у власних силах.

– Грати при порожніх трибунах напевно найбільше випробування для будь-якого футболіста. Як мотивувати себе на гру у такій атмосфері?

– Для кожного футболіста неприємно і образливо грати при порожніх трибунах, адже футбол першою чергою для глядачів. Хочеться подякувати нашим фанатам, які підтримували нас біля стадіону. Для нас дуже важливо відчувати вашу підтримку. Без вас не змогли б досягти такого результату. Сподіваюся, що у майбутньому не доведеться грати при порожніх трибунах.

– У стартових двох турах ви здобули всього один заліковий пункт. У чому причина таких результатів?

– Чемпіонат розпочали не так як планували. Зараз головне прогресувати від матчу до матчу і досягати бажаного результату. Можу запевнити усіх, що ми постійно працюємо над виправленням своїх помилок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus