USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кварцяний на 99 % впевнений, що «Волинь» не вилетить з «вишки»

24 Квітня 2017 09:41
Головний тренер луцького футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний переконаний, що його команда і наступного сезону виступатиме у Прем’єр-лізі.

Про це коуч заявив після матчу зі львівськими «Карпатами» у неділю, 23 квітня.

«У нас немає завдання будь-якою ціною виривати перемоги. Нам цікаво показати свою перспективу. Не принципово грати у Першій лізі. Потрібно дивитись на можливості команди. Ми надаємо хороші готелі, маємо відмінні поля і для дубля, і для юніорів. Потрібно все продумати, а не просто діяти за регламентом. Якщо ми не потрібні, то будемо грати не в Лізі Парі-Матч. Надіюся, що ФФУ прийме правильне рішення щодо розвитку українського футболу, - розповів Кварцяний. - Мої футболісти знають, навіщо виходять на поле. Я вірю у наших інвесторів. Кажу своїм гравцям, що «Волинь» буде у Прем’єр-лізі, впевнений у цьому на 99 %».

Зазначимо, після 26 туру «Волинь» займає останню сходинку «турнірки». Та невтішна статистика не лякає тренера, адже він бачить майбутнє УПЛ у збільшені кількості учасників. Раніше Кварцяний закликав уважніше придивитися до систем проведення чемпіонатів інших європейських країн і перейняти корисний досвід.

Прем’єр-лізі потрібно більше команд

«В Ісландії на 330 тисяч населення в елітному дивізіоні виступає 12 команд. Ось і порахуйте, скільки в Україні з її 42 мільйонами повинно бути клубів в еліті. Ніхто і ніколи не змінить мою думку, що в Прем’єр-лізі повинно бути як мінімум 20 команд. Але для цього потрібно мати державну підтримку, як у багатьох інших європейських країнах, щоб у клубів була гідна інфраструктура. Інакше в майбутньому ми не зможемо відшукати таких футболістів, як Євген Хачеріді, Богдан Бутко, Артем Федецький, Євген Коноплянка і Андрій Ярмоленко, які уособлюють нині головну команду країни», - вважає Кварцяний.

Нагадаємо, Прем’єр-ліга запропонувала українським клубам 5 варіантів проведення наступного сезону УПЛ. В усіх запропонованих опціях фігурує загальне число колективів 12, варіюється лише схеми проведення другої частини чемпіонату. Віталій Володимирович виступив категорично проти всіх варіантів проведення майбутнього сезону, запропонованих Прем’єр-лігою.

«Нас не влаштовує жоден з варіантів, запропонованих Прем’єр-лігою. «Волинь» як клуб елітного дивізіону має право висловити свою думку, а вона така: 16 команд грають за коловою системою. Все, як завжди: боротьба за п’єдестал, зону Ліги чемпіонів і Ліги Європи та вилітає два колективи. І найголовніше – потрібно всім клубам прийти до єдиної думки щодо фінансового заохочення команд за місце в підсумковій турнірній таблиці. Тоді і за дев’яту або 11-ю позицію буде серйозна боротьба. Так вся Європа грає, а ми тільки тасуємо варіанти, кому який вигідніше, щось придумуємо, потім скасовуємо... Так ніколи не буде стабільності. А чемпіонату України потрібна не тільки стабільність, але і популярність футболу. А як вона може з’явитися, коли в еліті виступає всього два колективи із західних регіонів? Дійде до того, що незабаром чемпіонат країни буде проводитися тільки в Києві», - пояснив тренер лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кварцяному Показати IP 24 Квітня 2017 09:47
Шо ти мелеш?
Саша Показати IP 24 Квітня 2017 10:56
Це капєц, я вам скажу
FC Показати IP 24 Квітня 2017 20:02
"Волинь" спасе лише розширення Прем'єр Ліги до 16 команд, а це не передбачається, так що пакуємо валізи... :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus