USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучанка відстояла кількагодинну чергу, аби проголосувати у Варшаві

1 Квітня 2019 17:36
Лучанка Олександра Тиводар, яка навчається у Польщі, розповіла про те, як відбувалося голосування на виборах Президента України у Варшаві. Для того, щоб вперше в житті проголосувати, дівчина кілька годин стояла у черзі, проте запевняє – стояла б стільки, скільки потрібно було б, аби віддати свій голос.

«Були нереально великі черги, цього ніхто навіть не очікував. Я і мої друзі думали, що зранку більшість людей проголосує і все, але насправді увесь день були черги на двох вулицях (до кінця однієї і за поворотом на іншій) людей було багато і різного віку, але найбільше все ж було молоді», – розповідає Олександра.

Вони з друзями очікували 2,5 години, щоб проголосувати.

Зі слів дівчини, люди були налаштовані дуже позитивно. Хоч поруч і чергували 4 патрулі поліції, але все проходило спокійно, ніхто не штовхався.
«Було не важливо, скільки часу треба буде простояти в черзі, ніхто не розвернувся і не пішов. Також було багато польської медії (телебачення; інтернет-видання) всі цікавились процесом голосування і позицією людей», – каже Олександра.

Також вона розповіла про свої враження від голосування, адже це вперше вона взяла участь у виборах.

«Коли була маленькою, то була присутня на виборчих дільницях з батьками, тому сам процес спостерігала двічі. І з нетерпінням чекала, коли вже сама зможу проголосувати! Незважаючи на те, що чекали довго, у нас всіх були ціль і бажання щось змінити. Реєстрація і отримування виборчого номеру проходить доволі швидко, кожні дві хвилини лунали слова «наступний, прошу» .

Доволі смішно було, коли отримували бюлетень і в очікуванні вільної кабінки перечитували цей довжелезний список кандидатів.

Після того, як зайшла в кабінку для голосування, було нереальне відчуття того, що мій голос щось значить і може щось змінити», – поділилася дівчина.

Щодо підтримки когось з кандидатів, то Олександра зазначила, що більшість людей не обговорювали свої вподобання, але все ж молодь здебільшого казала, що «якщо ми хочемо змін, то треба запроваджувати щось нове, а не сподіватися на те, що нинішня влада раптом передумає і зміниться». Окрім того звучало – «ми вже ситі обіцянками». Зі слів дівчини, були й такі, що підтримували й чинну владу, проте таких було відносно небагато, це були люди старшого віку.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus