USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани масово поспішають виготовити біометричний паспорт

16 Червня 2017 19:00
Луцький ЦНАП відновив роботу з прийому біометричних закордонних паспортів ще 25 травня, однак із того часу кількість охочих подати документи для отримання паспорта не зменшувалася, навіть, навпаки - збільшилася.

Чи змінилася, однак, ситуація уже після офіційного запровадження безвізового режиму, з 11 червня, Інформаційне агентство Волинські новини вирішило дізнатися безпосередньо в працівників ЦНАПу в Луцьку.

Адміністратор Тетяна Шишова розповіла, що, аби зайняти чергу для подачі документів на біометричний паспорт, люди приходять ще зранку, до відкриття ЦНАПу.

«Ті, хто приходять зранку і відстоюють чергу, отримують талони відразу, решта – протягом дня, залежно від того, чи є вільні місця. Потім талони не видаємо, бо працівники фізично не встигають обслужити всіх. Це, щоправда, не стосується українських паспортів, адже ми зобов’язані всіх громадян України забезпечити українськими паспортами», – зазначила Тетяна.
Вона повідомила, що упродовж дня працюють 4–5 адміністраторів, які приймають до 200 людей на день. Це, зокрема, ті особи, які приносять документи для оформлення закордонного паспорта та ID-картки, адже всі паспорти опрацьовуються на одному обладнанні.

Загалом, наприклад, за березень 2017 року прийняли 2191 пакет документів для виготовлення біометричного паспорта, а з 25 травня, відколи запрацювала система, до 14 червня було 1007 заявників. Також за цей період було видано 164 біометричних паспорти.

Вплив безвізового режиму на кількість заявників, своєю черго, можна простежити, на разі, тільки протягом трьох робочих днів. Так, 8–10 червня документи на закордонний паспорт подали 273 особи, а 12–14 червня таких людей уже було 337.

«Люди ще раніше ринулися за біометричними паспортами, як тільки почули, що буде безвізовий режим», – відзначила Тетяна Шишова.

«Невеликий спад ми простежили лише в період великодніх свят, невдовзі після того нас якраз і відключили від системи», – додала заступниця директора департаменту Оксана Салій.

На запитання, коли можна очікувати зменшення ажіотажу навколо виготовлення біометричних паспортів, вона відповіла: «Дуже важко щось прогнозувати, оскільки наш менталітет такий, що, знаєте, нехай буде, раптом пригодиться (паспорт, – ред.). Не всім людям же потрібні на цей момент біометричні паспорти, тому що хтось має звичайний паспорт із візами, ним ще можна користуватися».

«Ми зацікавлені прийняти якомога більше осіб, тому що це наповнення нашого місцевого бюджету, від цього залежить благополуччя кожного жителя, адже від того, наскільки наповнений бюджет, залежить і те, наскільки розвинена медицина, освіта, культура та інфраструктура, наші дороги», – зауважила Оксана Салій.

Окрім цього, із 8 до 9 ранку по вівторках і четвергах адміністратори ЦНАПу приймають членів сімей учасників АТО та самих бійців.

«Це на добровільних засадах, адже у ці дні прийом у нас розпочинається з 9 години, але ми вирішили годину до цього присвятити їм, адже хлопці за нас там воюють, а ми таким чином ідемо їм назустріч тут», – наголосила Салій.

Відзначимо, що люди, які змушені цілий день проводити в черзі, аби подати документи на виготовлення паспорта до ЦНАПу, скаржаться на роботу департаменту.

«Враження жахливі, цілий день люди сидять у такій спеці, з дітьми, вагітні. Ви вважаєте, це нормально стільки часу сидіти? Зараз пішов 155-й, а в мене талон № 595. Як думаєте, до котрої години я зайду? Але я мушу сидіти, бо мушу зайти, щоб моя дитина подала документи», – поділилася лучанка Світлана, котра провела в черзі вже близько 5 годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АГА Показати IP 16 Червня 2017 19:43
Сьогодні з 8,10 до 12.00 здача документів на ID картку - перший паспорт дитини 14 років. Є працівники, які прикладають максимум зусиль для оперативності (це про тих хто талони видає), а є й свої рішала. Працівники ДМС не ду же то "квапляться". Перелік документів, які слід здати є на сайті ДМС, але тут вимагають цілком інший перелік. Термін оформлення згідно нормативних документів - 20 днів, а нам сказали - через місяць.. І найцікавіше, ходять якісь слухи про всеукраїнську електронну ситему "Конкурс" для вступу В училища. Так ось, ця система не приймає дані свідоцтв і вимагає дані нових паспортів. Ніби без введення даних абітурієнта в ту систему "Конкурс" - не відбудеться зарахування.
Патріот Показати IP 16 Червня 2017 21:37
Одним словом-ЄВРОПА"Враження жахливі, цілий день люди сидять у такій спеці, з дітьми, вагітні. Ви вважаєте, це нормально стільки часу сидіти? Зараз пішов 155-й, а в мене талон № 595. Як думаєте, до котрої години я зайду?"-оце справді по-європейськи!
ОГО до Патріот Показати IP 16 Червня 2017 23:27
"Наши люди в булочную на такси не ездят" (С), тобто патріоти в черзі виїхати з країни не сидять. "Чем больше сдадим, тем лучше" (С), тобто чим більше виїде, тим спокійніше буде в місті. Ще б чиновникам кудись би закортіло.
сат до Патріот Показати IP 17 Червня 2017 02:18
Для вашого відома номер талону відповідає за всі послуги, а не тітки за закордонний паспорт. Ця людина бачила в черзі перед собою 440 осіб? Чи всі вийшли на перекур? Не знаєте схеми не пишіть дурниць.
Chili Показати IP 16 Червня 2017 21:57
То чого вагітні сидять в черзі? Гуманні українці? Пропустіть!
тиць-здиць до Chili Показати IP 16 Червня 2017 22:44
спочатку треба виправити документа, а потім вже бігти вагітніти
Богдан Показати IP 17 Червня 2017 12:24
ЦНАП повинен приймати вагітних так само як і учасників АТО без черги. У встановлені дні тижня, встановлені години. Якщо комусь такі години не підійдуть - загальна черга.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus