USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі спортсмени власними силами ремонтують спорткомплекс «Динамо»

7 Вересня 2021 15:41
Про Волинь дуже добре знають в Україні та далеко за її межами, як про спортивний, і, особливо, бійцівський регіон. Воно й не дивно, адже за останні роки на території Волинської області, і в місті Луцьку зокрема, було проведено безліч спортивних заходів міжнародного та всеукраїнського масштабу. На Волині успішно розвиваються як олімпійські, так і неолімпійські види єдиноборств: вільна боротьба, змішані єдиноборства ММА, козацький двобій, бойове самбо, дзюдо, рукопашний бій, сумо, бокс, кікбоксинг, джиу-джитсу, панкратіон, греплінг, бокс і так далі.

Проте, як, в яких умовах і де саме проходять підготовку теперішні і майбутні чемпіони, мало кому відомо взагалі.

Нам вдалося поспілкуватися з одним із добре відомих спортивних функціонерів, директором КЗ «Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», головою Федерації боротьби вільної міста Луцька, Президентом Волинського регіонального Клубу бойових мистецтв «PRIDE», співзасновником ДЮСШ «Динамо-Прайд» Олександром Кулаковим.

Олександре, на Вашу думку, в нашому місті достатньо спортивних залів?

Спортивних залів – можливо, а от спортивних комплексів – ні.

Що саме маєте на увазі?

Під поняттям «спортивний зал» можна розглядати навіть кімнату, облаштовану спортивним знаряддям, яка є у Вашому приватному будинку. Сьогодні чимало людей мають власні спортивні зали в себе вдома. Багато також танцювальних, фітнес-, пілатес-, йога-, тренажерних залів функціонують на базі колишніх магазинчиків, перукарень та різного роду цокольних приміщень. Нічого не маю проти будь-яких спортивних залів, навпаки, мене тішить той факт, що спортивна інфраструктура в нашому місті динамічно розвивається.

Інше питання – спортивні комплекси: великі спортивні зали, які сертифіковані для проведення чемпіонатів та Кубків України, Європи, міжнародних спортивних заходів, навчально-тренувальних зборів, семінарів і т. д. В нашому місті є велика проблема з цим.

По-перше, чи не усі такі спортивні споруди в нашому місті є «пам’ятками» Радянського Союзу. Вони перебувають у вкрай незадовільному, а іноді, навіть, і в аварійному стані.

По-друге, утримувати такі спортивні комплекси – річ недешева. Чого вартує лише оплата праці обслуговуючого персоналу спортивного комплексу, комунальні видатки та витрати на поточний ремонт. Є ще безліч інших витрат: оновлення спортивного інвентарю, навчально-тренувальні збори, виїзди на спортивні змагання, підтримка талановитих спортсменів тощо.

По-третє, спорт в нашій державі, на жаль, фінансується виключно за залишковим принципом. Сьогодні ми бачимо сумну статистику: скорочення спортивних шкіл, відсутність державного фінансування наявних, нульовий рівень просування спорту серед дітей, мізерні зарплати тренерів, які, попри все, продовжують віддано працювати за копійки.
Ви є співзасновником дитячо-юнацької спортивної школи. Чому вирішили її створити?

За останні роки в Україні закрили кожну десяту ДЮСШ, а в тих спортшколах, що залишились, протягом року навчається на 40 тисяч дітей менше, ніж 5 років тому. Така державна політика призводить не тільки до втрати майбутніх чемпіонів, а й здоров’я та фізичного розвитку юного покоління в цілому.

Майбутнє починається з нас самих, і лише в наших силах виправити ситуацію. Восени цього року колективом Клубу бойових мистецтв «PRIDE» та дирекцією «ФСТ Динамо України у Волинській області» було вирішено піти на безпрецедентний крок, – заснувати Дитячо-юнацьку спортивну школу «Динамо-Прайд» та зберегти великий об’єкт спортивної інфраструктури для нашого міста – спортивний комплекс «Динамо», загальною площею 1100 квадратних метрів.

Що саме плануєте ремонтувати і за який кошт?

Приміщення спортивного комплексу потребує капітального ремонту, адже близько 40 років в ньому майже нічого не робилося. Заміни потребує вся система каналізації, електрики, вентиляції та опалення. Плануємо повністю замінити старі вікна, утеплити фасад приміщення. Модернізації і перепланування потребують приміщення санвузлів та душових, роздягалень і фойє. Наразі перед входом в спорткомплекс укладено бруківку, зроблено нормальний водовідвід та укріплено грунти, які роками вимивалися дощовими водами.
Впровадження таких поліпшень – процес тривалий та затратний, враховуючи той факт, що капітальний ремонт спортивного комплексу відбувається за повної відсутності бюджетного фінансування. Сьогодні до процесу капітального ремонту долучається чимало небайдужих людей, серед яких основу складає соціально-відповідальний бізнес.

З проектуванням нам допомагає Студія архітектури та дизайну «DOMUM GROUP», повне оновлення і утеплення фасаду взяла на себе компанія «ДІМ ФАСАДІВ», яка, до речі, виступила генеральним партнером святкового концерту до Дня міста. Ключовими видатками є також модернізація опалення та енергоефективність. До вирішення цієї проблеми вже долучилися компанія «WEST AUTO HUB» та будівельна компанія «ОРБІТА». Зараз чекаємо погодження листів ще від деяких добре відомих бізнес організацій нашого регіону.

На моє особисте прохання в підтримці капітального ремонту спортивного комплексу майже відразу відреагував керівник мережі магазинів «Акцент», депутат Луцької міської ради Ігор Анатолійович Курілін.

В поточному ремонті неабияк допомагають мережа магазинів бензо- та електроінструменту «ГУРКІТ», мережа магазинів будівельних матеріалів «КУЗЬМІЧ», Компанія «FASAD EXPO», ТзОВ «СИСТЕМА ФАСАДІВ», Луцький цегельний завод №2 тощо.

Майже щодня до ремонту спортивної школи долучаються батьки наших вихованців, спортсмени та просто небайдужі лучани.
Які види спорту плануєте розвивати на базі спортивної школи?

Зараз не можу надати точну відповідь на це питання. Однозначно, це будуть здебільшого, різні види єдиноборств. Сьогодні для нас ключове питання – це ремонт. Адже, на жаль, наявних ресурсів для завершення проекту недостатньо. Тому ми запрошуємо всіх долучитися до хорошої справи!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
40 a Показати IP 7 Вересня 2021 16:08
Шатаут от пацанов с района
Олександр Показати IP 8 Вересня 2021 03:34
Респект хлопцям та всім меценатам!
Олександр Показати IP 8 Вересня 2021 07:35
Молодці хлопці! Повага небайдужим меценатам, які в такий складний час знайшли можливість допомогти!
Пересічний громадяни Показати IP 8 Вересня 2021 10:54
А хіба там не синагога?
Пись менник до Пересічний громадяни Показати IP 9 Вересня 2021 10:22
Це треба вміти так написати статтю, щоб ніхто не зрозумів - де розташований спортзал, за якою адресою, що це за приміщення і т.д.
Супер! Показати IP 8 Вересня 2021 15:54
Молодці! Так тримати! З нетерпінням чекаємо відкриття секції вільної боротьби для найменших :):):)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus