USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Львівське сміття може «потопити» мера Садового і його партію

20 Червня 2017 18:10
Проблему Львова за бажання можна було не доводити до таких масштабів, адже «сміттєва справа» стала вже не лише львівською, але й загальноукраїнською.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, оцінюючи діяльність львівського мера Андрія Садового і його партії «Самопоміч» у контексті «сміттєвої проблеми».

«Сміттєва історія» – свідчення того, що іноді в українській політиці можуть ухвалюватися або навпаки – не ухвалюватися будь-які абсурдні рішення за рахунок населення для того, щоб зменшити рейтинги опонента», - констатував Каспрук.

Експерт підкреслив, що для Садового ця проблема стала серйозним ударом, і не тільки іміджевим.

«Жодна посада не може бути довічною. Садовий багато зробив для Львова, але ця історія для городян може стати останньою краплею: мер не зміг впоратися з ситуацією. Рішення вивозити сміття в інші міста було за межею розумного. Рівень підтримки Садового в регіоні дозволяв йому вирішити питання відкриття сміттєвого полігону. Не можна було поводитися так, як він поводився. Виглядало так, що Садовий повністю втратив важелі управління львівською політикою – тиск, який на нього чинився, його дезорієнтував», - міркує політолог.

Фахівець додав, що в результаті ситуація отримала формат: Садовий не зміг, а Банкова не стала допомагати.

«Банкова, можливо, не стільки заважала Садовому, скільки не допомагала. Є питання, які можна вирішувати на регіональному рівні, а є питання загальноукраїнського рівня. Від початку львівська «сміттєва історія» - це регіональна проблема. Чому ж Садовий не вирішив її, а перевів на державний рівень? При цьому було зрозуміло, що це його больова точка», - пояснює фахівець.

На його переконання, Садовий дійсно недопрацював, хоча можливості успішного партнерства в питанні захоронення сміття у нього були. Принаймні, можна було залучити сусідню зі Львовом Польщу, яка успішно вирішує свої екологічні проблеми.

«Здається, львів'янам це все набридло. Те, що відбувається, нагадує, як мафія в Неаполі кілька років тому перетворила місто й околиці на смітник. Львівське сміття може «втопити» не лише Садового і його партію, а й змінити політичні розклади, особливо якщо будуть оголошені дострокові вибори», - резюмував Віктор Каспрук.

Нагадаємо, в БПП вимагають відставки львівського мера.

Так, якщо мер Львова Андрій Садовий подасть у відставку, його обов'язки до виборів виконуватиме секретар міськради. Про це заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, пише Facenews.

"Повірити (у добровільну відставку Садового - ред.) складно, як виявилося голодувати легше, ніж нести відповідальність. Якби, наприклад, Садовий написав заяву про відставку, обов'язки мера виконував секретар міськради до виборів. Тоді вибори повинні бути призначені найближчим часом , ну наприклад на кінець вересня. Тоді мешканці Львова могли б вибрати нову міську владу, яка б змогла вирішити цю проблему. Це проблема міської влади, у них є гроші, повноваження, просто потрібно взяти і зробити", - сказавОлексій Гончаренко.

Що стосується виділення резервного полігону для вивозу львівського сміття, про що сьогодні з трибуни Верховної Ради говорили депутати від "Самопомочі", то, за словами Гончаренка, у Львова є всі можливості вирішити цю проблему самостійно.

"Вони сьогодні вимагають від центральної влади тиснути на міста, щоб вони брали львівське сміття. Є таке місто Рава-Руська. Їм Львів також хотів возити своє сміття. Зібралися мешканці на громадські слухання і одноголосно всі сказали:" Ми проти". А ви думаєте як було? Зібралися мешканці Рави-Руської, Гройсман взяв телефонний довідник, їх обдзвонив і сказав: "Привіт. Це Гройсман. У мене прохання, ми тут Садового "топимо", будь ласка, проголосуйте проти прийому львівського сміття ". Ніхто не хоче чужого сміття", - підсумував Гончаренко.

У той же час в Народному фронті сказали, що ще не обговорювали питання відставки мера Львова Андрія Садового. "Ми питання відставки Садового не обговорювали. Потрібно вирішити сміттєвий колапс, тому що страждає мільйонне місто, і це одне з найбільш привабливих туристичних міст нашої держави, куди приїжджає багато туристів. І, звичайно, це ганьба. Садовий уже 11 років на посаді і досі не вирішив це питання. З іншого боку сьогодні це справа честі для всієї держави. це ж не окремий випадок, тому потрібно глобально підходити до цієї проблеми ", - сказав нардеп від НФ Олександр Кодола.

Між тим, лідер фракції «Самопоміч» у парламенті Олег Березюк продовжує голодування та заявляє, що рішення депутатів Миколаївської райради від "Самопомочі", які не проголосували за прийом львівського сміття, є їхнім особистим правом, яким вони скористалися, пише Укрінформ.

"У тому маленькому місті чи селі, яка різниця, чи це депутати від "Самопомочі", чи від БПП, вони переживають за своє місто. А так як вони мають неправдиву інформацію, так як їх "розводять", так як їх купують, так як їх купують всіх направо і наліво, так як їх просто принижують - люди починають сваритися... Вони голосували за господарську діяльність свого міста, ці люди мають право, але Президент має відповідальність", - сказав Березюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 20 Червня 2017 18:50
"Нагадаємо, в БПП вимагають відставки львівського мера". - складається враження що керівництво держави переслідуючи свої вузькопартійні (Порошенко - президент на два терміни , а БПП при владі назавжди) свідомо чи несвідомо стало на шлях, що веде до РОСТОВА !!!
Петро Показати IP 20 Червня 2017 18:56
УКРОП, який при владі у Луцьку теж ніби-то в опозиції до БПП (якщо помиляюсь - поправте). Подумайте лучани - як Вас і яким чином нагне Президент і Премєр - коли відчують в УКРОПа реальну опозицію і силу
ххх Показати IP 20 Червня 2017 21:50
якщо комусь не дозволять ходити у туалет вдома,до сусідів,у сусідній будинок,сусіднє село,місто......де справляти нужду ? у відро.яке нікуди не дозволять винести... і ти поганий господар не можеш прибрати за собою. .... а шоколадна срака разом з грося -срака -морда- хазяї..(..чи не сон рябої кобили....)...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus