USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Не було змагань, де б ми не перемагали», – тренер луцьких бійців «Garda»

14 Січня 2019 09:27
Для волинського клубу з бушинкан джиу-джитсу, бразильського джиу-джитсу та грепплінгу «Garda» минулий рік був щедрим на перемоги та звання. Тренер Михайло Савчук каже, що зупинятися на досягненому аж ніяк не можна.

«Для нашого клубу «Garda» 2018-й рік був періодом потужних досягнень, випробувань і перемог. Тепер про все по порядку. В лютому 2018-го наш клуб організував Чемпіонат з грепплінгу за правилами панкратіону, в якому взяло участь близько 300 борців з різних областей України. Для нас це був дуже важливий дебют в рамках організації таких змагань у Луцьку.

ВЕСНЯНИЙ МАРАФОН ЗМАГАНЬ

У березні клубівці вирушили на одні з найпрестижніших змагань з боротьби, які проводяться в Європі. Чемпіонат Європи та Риму з бразильского джиу-джитсу. Цей захід цікавий ще й тим, що в ньому беруть участь не тільки борці Європи, а й світу. Наші хлопці – Іван Сильман та Михайло Іщук здобули почесні бронзові нагороди.

21 квітня наш клуб, вперше для нашого міста, успішно провів свій Відкритий чемпіонат з бразильського джиу-джитсу «BJJ Lutsk Open 2018 no gi». Змагання BJJ Lutsk Open 2018 no gi відвідало близько 150 учасників, 10 команд з різних областей України: «Khmelnytsky Jiu-Jitsu Academy», «ZR Team Lviv», представники «Intelligent Jiu-jitsu» з Тернополя та Івано-Франківська, «BJJ Rivne Team», клуб БДД «ТИГР» м. Івано-Франківськ, «BJJ Copa Cobanna Rivne» та інші. Також на чемпіонаті брали участь вихованці таких відомих клубів Луцька як «Pride» та «Воїн». У травні, на Чемпіонаті України з бразильского джиу-джитсу вихованець нашого Клубу Володимир Бубнюк став чемпіоном за версією «ноу гі» (без кімано) та ще більшого успіху не тільки для Луцька, але й для всієї збірної України з панкратіону досягнула наша вихованка Вікторія Казакова, здобувши І місце на Чемпіонаті Європи, в сербському місті Загреб», – розповідає Михайло Савчук.

Також тренер додає, що однією із найбільш визначних подій року, що минув, можна вважати створення у Луцьку депутатами міської ради відділення панкратіону на базі КДЮСШ-1 та Волинської обласної федерації панкратіону, грепплiнгу та джиу-джитсу.

ГІДНА БОРОТЬБА НА ВСЕСВІТНІХ ЗМАГАННЯХ

«Наша вихованка Вікторія Казакова на Чемпіонаті світу з панкратіону, який проходив в м. Бобруйськ, що в Білорусі, здобула в 2-х категоріях аж 2 бронзові нагороди в скарбничку української збірної і виконала норматив «Майстер спорту». Також після цього на чемпіонаті України серед дорослих гарні результати показали і виконали норматив КМС Богдан Бальбуза, Тимур Шмігель та Іван Сильман.

Варто відзначити минулорічний виступ дорослої збірної. Наші хлопці вкотре довели, що «Garda» потужна бійцівська сім’я. Десятки нагород, які наші бійці здобули на різного роду змагань є тому підтвердженням. І для мене як для тренера це є сильною мотивацію працювати ще більше», – натхненно говорить пан Михайло.

НЕ БУЛО ЗМАГАНЬ, ДЕ Б МИ НЕ ПЕРЕМОГЛИ

Високу результативність показали й молодші гардівці, які довели, що вони гідна зміна і опора своїм дорослим бійцям.

«Не було жодних змагань, з яких би вони повернулися без нагород. Приємним було те, що, дебютувавши на чемпіонаті України з бразильського джиу-джитсу «BJJ Ukraine open 2018 – mission is successfully complete», волиняни 9 разів піднімалися на призовий п’єдестал. Ці змагання для волинян були і традиційними, і дебютними, адже тренерський склад вперше ризикнув повезти на Чемпіонат України маленьких борців.

Для нас їх перший і результативний виступ на такого рівня змаганнях був сильним випробовуванням. За це я дуже вдячний нашому тренерському складу, батькам, батьківському комітету і всім тим, хто підтримував нас і наших дітей на їхніх шляхах до перемоги.

Зауважу, що цьогорічний чемпіонат у Києві був наймасштабніший і найбільш конкурентний за останні 5 років в Україні – участь у них взяли близько 700 спортсменів. Вони дали нам трьох нових чемпіонів України і срібного призера в «найгарячиших» вагових категоріях – це Богдан Бальбуза, Іван Сильман, Дмитро Ковальчук і Тимур Шмігель. Це стало потужним завершенням минулого року і успішним показником нашої роботи та ефективної діяльності», – каже тренер.

Михайло Савчук каже, що сподівається на успішний 2019-й рік, який стане для клубу ще одним роком перемог, здобутків, розвитку і справжньої єдності, адже за 4 роки існування волинська «Garda» заявила себе не лише на всеукраїнській спортивній арені, а й світовій.

«Далі буде...», – підсумовує Михайло Савчук.

Підготувала Анна Панафідіна
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ок Показати IP 14 Січня 2019 14:39
Вітаю!!! Не вистачає Ваших занять з айкідо))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus