USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Не повісили Прапор України і не включили Гімн», – луцька спортсменка про змагання в Білорусі

9 Листопада 2018 20:50
«Будучи на переможному п’єдесталі для спортсмена важливо, щоб грав його Гімн, натомість включили реп», - розповіла про поїздку в Білорусь лучанка Вікторія Казакова, яка гідно представила державу на Чемпіонаті світу з панкратіону – здобула дві бронзові нагороди. Окрім цього, каже спортсменка, білоруси «забули» вивісити перед спортивною ареною Прапор України, а їжу доводилося випрошувати.

Нагадаємо, лучанка здобула 2 бронзові нагороди на змаганнях «Pankration World Championship 2018», які відбулися 1-4 листопада в місті Бобруйськ (Білорусь).

«Це були одні з найважливіших змагань з панкратіону в світі, крутішими можуть бути лише Олімпійські ігри. Збірна України була представлена 82 спортсменами: підлітки, кадети, юніори та половина дорослих.

Дехто говорить, що з часом звикаєш до змагань і страх зникає. Ну не знаю чи дійсно таке можливо, особисто я дуже переживала, могла вранці прокинутися чи вночі й стривожено думати: «вже через місяць змагання, це ж капець…». Заспокоїлася вже в останні дні, бо зрозуміла, що діватися ніде, видихнула та почала збиратися», - розповідає Вікторія Казакова.

Спортсменка поділилася спогадами про підготовку, сам виступ й «гостинний» прийом.


«Я ТРЕНУВАЛАСЯ ДО СЛІЗ»

Чемпіонат Європи був влітку, відтоді навіть не відпочивала, інтенсивно тренувалася. Дуже хотіла відпустки, відпочити, але змоги не було, все тренування, тренування і тренування. Їх було в мене два одного дня, наступного одне чи плюс тренажерна зала. В середньому це 9-12 тренувань на тиждень.

Я вже давно в такому режимі, тому мені нормально було. Проте відсутність відпустки вплинула на моральний стан – було важко. Я бачила, що літо проходило повз мене й психологічно було важко, ніяк не могла перезарядитися. Інколи намагалася ходити на якісь фестивалі чи вечірки. А от в серпні взагалі нічого не було, лише тренування. Бувало всяке, бували й істерики.

В таких критичних ситуаціях мені зажди допомагає тренер, який багато говорить зі мною. Його слова на мене чарівно впливають, вдається взяти себе в руки та продовжити працювати. Тому не можна сказати, що процес підготовки був звичним та простим.

Їдучи на змагання, ми не знаємо своїх суперників, адже дізнаємося з ким будемо змагатися лише після зважування, і то, багато людей, усе це сумбурно, то не вгадаєш, хто з спортсменів буде проти тебе, щоб завчасно під нього розробити якусь тактику захисту та атаки. Але в Луцьку я тренуюся в клубі «Гарда», де, здебільшого чоловіки, тому я була готова до будь-якого опонента.


«ЧОМУ НЕ ВИСІВ НАШ ПРАПОР І НЕ ЗВУЧАВ ГІМН – НЕ РОЗУМІЮ»

Мені змагання дуже не сподобалися, адже я думала, що поїдемо в Мінськ, а були в справжній «дірі» – Бобруйську. Таке відчуття, що ми потрапили в забитий куток минувшини радянського часу. Це, якби з Ківерців забрати усі кафе, заклади, культурні місця – от вам і Бобруйськ, ще й на кожному кроці ті страшні статуетки бобрів.

З Луцька виїхали о 8 ранку, дорога жахлива, доїхали туди тільки ввечері, кинули речі в готелі та пішли на зважування. О 22-й годині зібралося повно людей, був якийсь хаос, таке відчуття, що на змагання такого рівня тут і не чекали. В готельний номер ми потрапили лише пів дванадцятої. Ще й довелося в них випрошувати якусь їжу, бо ж цілий день в дорозі… І цей тризірковий чудо-готель «Турист» нам запропонував макаронів із котлетами. Ніби в якомусь совковому санаторії 25 років тому. Це взагалі не їжа для спортсменів. Розселяли нас незрозуміло як. Хто думає, що йому погано живеться – їдьте в Бобруйськ, і ви глянете на своє життя під іншим кутом.

У результаті, я дуже рознервувалася, було багато різних неприємних моментів. Добре, що тренер теж поїхав, був поряд та підтримував. Він наголошував, щоб я не відволікалася на це, допомагав заспокоїтися, що дуже допомогло цілковито не розбалансуватися. Єдине, що там було класне – це величезний льодовий палац.

Була ще одна неприємна ситуація: перед входом у спортивний палац було дуже багато прапорів різних країн-учасниць, більше півтора десятка, але…. помічаємо, що нашого немає. Неприємно було й складно зрозуміти, з чим це пов’язано. Команда у нас велика, в них точно прапор наш був. Все ж, блакитно-жовтий таки замайорів, хоча й на третій день.

Далі був ще один «сюрприз»: виходять наші спортсмени на переможний п’єдестал, це дуже важливий момент, він такий трепетний і тут мав бути Гімн України, це гордість, адже ти прославляєш свою державу, ти гідно відстояв її спортивну честь! А почав грати якийсь реп чи то хіп-хоп, мабуть якийсь «50 Cent» лунав із колонок, зал зривається на сміх, наші спортсмени нервуються, навіть не уявляю, як їм було в той момент… Гімн України потім таки включили, але це не рівень світових змагань.

«НАРЕШТІ ПІДУ В ТЕАТР»

Під час змагань, я отримала травму коліна, але продовжила виступати. Це дуже відволікало, раніше такого не ставалося, тому й завадило мені здобути вищу нагороду. Я вже не пам’ятаю, коли отримувала бронзу, мабуть кілька років тому з пауерліфтингу. На цих змаганнях ми розраховували на кращий результат, адже звикла вигравати, хоча є і позитивні емоції, бо ж стала призеркою.
Зараз час для відновлення, лікарі прогнозують, що цей період займе 2-3 місяці. От найближчим часом піду в театр, на камерну сцену, адже раніше не вдавалося, бо в час вистави були тренування, побачуся з друзями, відпочину, побуду вдома. Така собі неочікувана відпустка, ніби класно, але й лякає: «Що ж робити весь місяць»?! У спортивний сезон планую зайти вже наступної весни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Реаліст Показати IP 9 Листопада 2018 21:35
Ото образили -ти котлети з макаронами подали . .
Андрій Показати IP 9 Листопада 2018 21:50
ОГО... І це волинянка... Не думав, що наші в цьому спорті такі успішні. Вікторія, Ви молодець!!! Так тримати
ник Показати IP 9 Листопада 2018 22:03
ну і шо ви хочете з підкацапників..нема чого туда іхати..і менше іх хочу бачити в себе на волині. жаби болотні...
123 до ник Показати IP 10 Листопада 2018 09:31
От відразу видно освічену людину з широким світоглядом) І до того ж вільну від різного роду упереджень))
Лучанин Показати IP 9 Листопада 2018 22:52
Політика і спорт - несумісні речі. Як бачимо, в Росії і Білорусії все по іншому. На жаль.
123 до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2018 09:34
Спорт (в тій частині, що "видовище") давно став частиною політики. Ще з часів давньої Греції, Риму, Візантії (коли раби де-юре, але успішні спортсмени, могли мати багатство, статус і популярність). "Люди не міняються" - ніколи не чули?)
Лучанка Показати IP 10 Листопада 2018 04:33
Незважаючи на те, що не має залів для тренувань, зовсім ніякої підтримки від держави, у нас є талановиті спортсмени і тренери, які у спартанських умовах виховуть олімпійців .
Lenni1 Показати IP 10 Листопада 2018 07:08
Гірше доріг, ніж на Україні а ніде не бачив. У Бобруйську був, доглянуте містечко. А жінка просто боїться бобрів))
Всезнайко до Lenni1 Показати IP 10 Листопада 2018 10:27
"З Луцька виїхали о 8 ранку, дорога жахлива"... Думаю, що жахлива вона була, поки не в"їхали в Білорусь...
Галина Показати IP 10 Листопада 2018 11:39
Була в Бобруйську в жовтні місяці. Місто чисте, гарне, будуються нові мікрорайони. Проспекти широкі, майже без реклам на кожному стовпі. Багато скверів для прогулянок і для відпочинку , зелених зон без торгових точок.Не побачила жодної п"яної компанії. На запитання чому не знесете пам"ятник Леніну в центрі міста відповіли, що він не заважає. Дороги в порівняні з нашими супер.
Доктор Шацький 33 см до Галина Показати IP 10 Листопада 2018 14:34
Мабуть наша чемпіенка чогось покурила ... Враховуючи що Бобруйськ всього навсього районний центр, адміністративним центрам Волині в плані ЖК інфраструктури до Бобруйська як до Пекину раком... А про дороги я мовчу, навіть країни Прибалтики особливо Літва вже прграє Білорусі по якості доріг...
хехъ до Доктор Шацький 33 см Показати IP 13 Листопада 2018 09:39
без комментариев)))
Анонім Показати IP 10 Листопада 2018 16:05
Що то за "міжнародні змагання" в місті РАЙОННОГО маштабу? Це як бувало в "Там-там" змагання боксерів луцьких ДЮСШ з боксерами ДЮСШ польщі??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus